. Ma Barbara, Borbála napja van.
3+1 érv, ami miatt Te is vinyl padlót szeretnél majd az otthonodba
2021-10-18 15:47:59
3+1 érv, ami miatt Te is vinyl padlót szeretnél majd az otthonodba

3+1 érv, ami miatt Te is vinyl padlót szeretnél majd az otthonodba

Sajnos a mai vinyl padlók esetében sokan párhuzamot vonnak ezekkel az elavult padlóburkolókkal, pedig valójában mind a minőségük, mint a tartósságuk messze túlszárnyalja az ósdi elődökét.

 

A következő cikkben bemutatjuk, miért érdemel helyet a vinyl padló bármelyik modern otthonba, és hogy mik is azok a tulajdonságok, amik miatt Te is szeretni fogod.

 

Könnyű telepítés

 

Amikor felújításra kerül a sor a vinyl padló esetében a megfelelően előkészített padlóra könnyűszerrel le lehet rakni a burkolatot, még speciális szerszámokat sem kell majd hozzá beszerezni. Burkolása a 4 oldlaon fózolt laminált padlók lerakásához hasonlító technikával történik. 

 

Padlócsere vagy felújítás előtt állsz? Neked is szükséged lenne egy olyan alapanyagra, amit akár magad is könnyűszerrel telepíteni tudsz? A SpaTrendnél Parador melegburkolatok széles kínálatából válogathatsz!

 

Átgondolt rétegrend a kényelem érdekében

 

A vinyl padlók a felépítésüket tekintve 4 rétegből állnak:


-Alapréteg: a padlólapok stabilitásáért felel

-Fotóréteg: Ez adja meg a padló mintázatát 

-PVC réteg: Ez adja meg a padlólap rugalmasságát

-PUR vagy PUR+ réteg: a lapok felületét fényessé vagy mattá tevő réteg

 

Ennek a négy rétegnek köszönhetően ez a burkolat kimondottan kényelmes mezítlábas séták alkalmával is, és remekül tompítja a lépések zaját.

 

Sokoldalú felhasználás

 

Ugyan főként padlóburkolatként használják, de a minták széles skálája miatt kiválóan alkalmas falak burkoló- vagy díszítőanyagának is. 

 

Mivel nagymértékben vízálló, nem csak a lakótereket, hanem akár a konyha falát vagy a fürdőszobát is burkolhatod a vinyl lapok segítségével. Nem okoz neki problémát a hőterhelés sem, tehát padlófűtés fölé is bátran alkalmazhatod.

 

Hosszú távra tervezve

 

Manapság már minimum elvárás a padlóburkolatokkal szemben, hogy magasfokú terhelést is el tudjanak viselni. A vinyl padló kopásállósága olyan magas, hogy nem csak háztartási felhasználásra ajánlott, hanem akár közintézmények padlójának burkolataként is állja a sarat.

 

Tisztán tartása kimondottan egyszerű. Mivel nem issza be a szennyeződéseket, a legtöbb esetben egy egyszerű porszívózással és felmosással karban lehet tartani, komolyabb problémák esetén pedig a gépi tisztítás sem tesz benne kárt.

További híreink
Most éppen már megint elbontanák a Nyugati téri felüljárót
A Nyugati pályaudvar mellett húzódó negyvenéves felüljáró sorsa régóta vitakérdés, sokan egy meghaladott szemlélet emlékét látják benne, és az elbontása mellett foglalna...
2021-12-01 19:49:34, Hírek, Színes Bővebben
Váratlan döntés: mégsem vétózza mega főváros az atlétikai vb-t
Nagy port kavart Magyarországon az Orbán-kormány bejelentése, miszerint Budapesten nyit campust a kínai Fudan Egyetem. Ennek ellenére mégsem vétózza meg Budapest vezetése...
2021-12-01 19:49:29, Hírek, Színes Bővebben
Közel egymilliárdot kapott a pártalapításra készülő Gattyán György cége a NER-től
Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, pártot alapítana és indulna a 2022-es országgyűlési választásokon Gattyán György. Most pedig kiderült, hogy korábban egy Rogánhoz...
2021-11-28 14:37:15, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az elmúlt három napban 21 060 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 960 844 főre nőtt...
Bővebben >>