. Ma Auguszta napja van.
A királyi esküvő érdekességei
2011-04-28 12:42:25
A királyi esküvő érdekességei

A királyi esküvő érdekességei

Érdekességként egy összeállítást készítettünk az évszázad esküvőjéről. Vajon milyen megfontolásból készítettek pizzát, vagy telefont a királyi jegyespárról? Hány kilót hízhat Kate a terhessége alatt? Holnap új családtaggal bővül a királyi család Angliában. Kívánunk sok boldogságot!

 

 

 

 

 

 

 

1. Házassági szerződést íratnak alá  Kate Middletonnal
Válás esetén Vilmosnál maradnak a leendő gyermekek, de egyúttal Kate elveszíti a felügyeleti jogát is. A szerződésben meghatározták, hogy Kate hány kilót hízhat a terhessége alatt. A királyi pár válása után természetesen jár az „asszonytartás”, melynek az összege csökken, ha esetleg Kate újra férjhez megy. Kate senkinek nem beszélhet a szerződés tartalmáról és annak részleteiről, mert büntetésként hétszámjegyű összeg kifizetésére kötelezik. Az ifjú ara azonnal elveszíti a nehezen megszerzett nemesi címeit, és költözni kell, ha elválik Vilmostól.

A hercegnek sikerült meggyőznie ifjú leendő feleségét, hogy ez a szerződés csupán formaság, az ő és a brit királyi család velejárója.

2. Az örömanya Carole Middleton
Kate édesanyja a napokban elbocsájtotta ruhatervezőjét. Lindka Cierach, a kirúgott tervező pert fontolgat, mert heteken keresztül dolgozott az örömanya ruháján, amit senki sem fog megtéríteni neki. De akkor miben lesz az örömanya?

3. A menyasszonyi ruhák
Kate három menyasszonyi ruhát terveztetett az esküvőre, az esetleges „ruha-merénylet” miatt. Annyit tudni lehet, hogy nagyon egyszerűt, szűket szeretett volna, nem pedig abroncsosat és habos-babosat, mint amilyen Diana hercegnőé volt.

4. Nézettség
Pénteken az évszázad esküvőjét előzetes felmérések szerint közel két milliárdan kísérik majd figyelemmel, ezért a televíziós csatornákon megtiltották, hogy reklámblokkokkal megzavarják az élő közvetítést. Károly és Diana esküvőjének televíziós közvetítését 1981-ben 28,4 millióan nézték meg.

5. Lesz csók, vagy nem lesz csók?
Most megcsókolhatod a menyasszonyt! Az anglikán egyház szertartása tiltja a hitvesi csókot a szertartás során, ezért a Westminster apátságban ez a mondat nem lesz hallható. A Buckingham palota balkonján kerül sor az első hitvesi csókra pontban fél kettő előtt öt perccel.

6. Meghívottak
Barack Obama amerikai elnök nem kapott meghívót, természetesen a biztonsága érdekében. Magyarországot Csák János londoni magyar nagykövet képviseli, aki a szertartáson is jelen lesz a Westminster-székesegyházban. David Beckham, Vilmos személyes jó barátja, illetve Victoria Beckham természetesen a meghívottak között van. Elton John és párja, David Furnish, Vilmos édesanyja miatt vehetnek részt a ceremónián.



7. Szabadságolások
Hét és félmillió brit nem dolgozik egész héten az esküvő miatt. Ez azt jelenti, hogy minden második alattvaló  tervében szerepel, hogy megnézze az esküvőt.

 

 

8. Finom az ifjú pár?
Pizzán örökítették meg a fiatalokat. A pizzán az ara fátyla gombából, a ruhája sajtból készült, Vilmos ünnepi öltönye szalámiból és paprikából van.

 

 

 

 

9. Költségek
Becslések szerint az esemény költsége már most több mint tíz milliárd forint felett van. A költségeket a királyi család fizeti, az adófizetőkre egyetlen tétel megfizetését rótták ki, a rendőri biztosítást. Becslések szerint az esküvői ruha nyolc millió, míg a koszorúslány ruhák öt millió forintba kerülnek.

 

 

10. A Királyi telefon
Az Alcatel egy speciális esküvői mobilt is a piacra dobott kb. 4500 forintért, persze feltöltő kártyásan vásárolható meg. A One Touch alapmodell előlapját az Egyesült Királyság zászlója díszíti, a piros hátlapon pedig egy C és egy W betű a jeles nap dátumával olvasható. A háttérképen természetesen az ifjú pár látható, csengőhangként pedig Mendelssohn esküvői indulója szól.

 

 

 


11.  Körömlakk Kate újjain
„No More Waity, Katie” - Már nem kell tovább várnod, Katie.  A Butter London limitált kiadású körömlakkjainak mottója. A plakáton két madárka látható egy rózsaszín szívbe zárva, az egyiken menyasszonyi fátyol, a másikon katonai sisak. „Egyszer eljön értem a hercegem … és akkor majd betakarom őt a tökéletesen csillogó ujjaimmal” – olvasható a plakáton.


 

 

12. A meghívó
A pár meghívója egyszerű, fehér a legfontosabb információkkal. A közvélemény felmérése alapján egy kicsit vagányabbra, fiatalosabbra számítottak.

 


12+1. Fő a biztonság
Vilmos és Kate fotójával díszített óvszer került a boltokba, hármas csomagolásban. A gyártó cég számíthat a brit királyi család megtorlására.

 

 

 

+2. Esküvői reklám
Milliók látták már a T-Mobile reklámját, mellyel a cég gratulál a fiataloknak.



Sok boldogságot az ifjú párnak!

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – ak...
Bővebben >>