. Ma Annamária napja van.
A NŐK 40 program Dunakeszin
2014-01-27 18:24:53
A NŐK 40 program Dunakeszin

A NŐK 40 program Dunakeszin

A város honlapján olvasható egy tájékoztató, amire mi is szeretnénk itt felhívni a figyelmet, hátha van olvasóink között olyan, akinek ez  segítséget jelenthet. Olyan, jelenleg munkanélküli nőket érinthet a felhívás, akiknek kevés hiányzik ahhoz a 40 éves munkaviszonyhoz, aminek megléte esetén – életkoruktól függetlenül – nyugdíjba mehetnének, de éppen azért, mert jelenleg nincs munkájuk, és elhelyezkedési esélyük minimális, félő, hogy ezt a 40 éves munkaviszonyt nem tudnák megszerezni.

 

 

 

 

A programot a Nemzetgazdasági Minisztérium hirdette meg a tavalyi évben, majd idén módosította

a programban résztvevő nők körének kiszélesítésével. A program lényege, hogy azok a munkaadók, akik programba bevont személyeket alkalmaznak, egy bizonyos időn keresztül jelentős hozzájárulást kapnak ezen dolgozók bérköltségeinek kigazdálkodásához. A munkaadónak tehát megéri ilyen munkavállalót alkalmazni.

 

Ehhez a programhoz csatlakozik most Dunakeszi Városának Önkormányzata, mint munkaadó.

Megtudtuk, hogy elsősorban középfokú végzettséggel és számítástechnikai ismeretekkel rendelkező nőket várnak adminisztratív munkakörökbe, de például építészt és tájépítészt is keresnek. A munkavégzés helye a Polgármesteri Hivatal lenne. Jelentkezni a Dunakeszi Polgármesteri Hivatalban lehet, az érdeklődőknek Jancsó Tamáshoz kell fordulniuk a  tájékoztatóban közzétett elérhetőségen, de akár személyesen is megkereshetik őt.

 

A „Nők 40” programba lehet jelentkezni egyébként a Munkaügyi Központon keresztül is, a Polgármesteri Hivatalban történő jelentkezésnek annyi előnye van, hogy a Hivatal dolgozói segítenek a papírok kitöltésében, a Munkaügyi Központban regisztráltak számára viszont esetleg olyan állásajánlatok is elérhetőek lesznek, amelyeket más munkaadó hirdetett meg.

 

A jelentkező nőknek az alábbi két feltételnek kell megfelelniük:

 

1, Legalább 1 hónapja aktív álláskeresőként kell, hogy nyilvántartásban legyenek.

 

Mivel a mivel a jelentkezés végső határideje április 30., aki mostanában bejelentkezik valamelyik területileg illetékes Munkaügyi Központnál, még nem maradt le semmiről. A Váci Munkaügyi Szolgálat Dunakeszi Kirendeltsége heti kétszer tart ügyfélfogadást, kedden és csütörtökön 8-16 óráig, itt a bejelentkezés megtehető. A Munkaügyi Kirendeltség a Járási Hivatalban  működik, a Fő út 143. alatt.

 

2, Az álláskeresőnek vagy 60 év felettinek kell lennie, vagy az igazolnia kell legalább 37 év jogosultsági időt, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól kapott szolgálati idő elismerési dokumentummal.

 

A Dunakeszi Polgármesteri Hivatal egyébként rendszeresen hirdet meg állásajánlatokat a város honlapján, a Közigállás portálon portálon , a Telekeszi TV-ben és a Dunakeszi Polgár lapban is. A városi közfoglalkoztatás keretein belül jelenleg kb. 80 személy dolgozik. Több példa volt már rá, hogy a város valamelyik intézményében megüresedő állást egy jól teljesítő közfoglalkoztatottal töltöttek fel.

 

 

További híreink
Lemondott a Pornhub pornóoldalt működtető cég vezérigazgatója és egy vezetője
Lemondott a Pornhub mögött álló Mindgeek cég két magas beosztású vezetője – számolt be a The Verge nyomán a Telex. Mindketten egy, a pornóoldallal kapcsolatos riport megj...
2022-06-28 15:40:07, Hírek, Színes Bővebben
A Pegasus kiberfegyver gyártója nem tud megnyugtató válaszokat adni
A Donáth Anna kezdeményezésére összehívott európai parlamenti Pegasus bizottság meghallgatta a veszélyes kiberfegyvert kifejlesztő cég, az NSO képviselőjét, aki egyáltalá...
2022-06-24 21:13:58, Hírek, Színes Bővebben
Ügyészség elé idéznék Varga Judit igazságügyi minisztert
A korrupcióval vádolt, volt fideszes államtitkár Völner Pál ügyvédje tanúkénti kihallgatását kezdeményezte Varga Judit igazságügyi miniszternek.
2022-06-24 21:13:56, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kilencvenéves korában meghalt Berkes Péter író - tájékoztatta a család szerda este az MTI-t.
Bővebben >>