. Ma György napja van.
A NŐK 40 program Dunakeszin
2014-01-27 18:24:53
A NŐK 40 program Dunakeszin

A NŐK 40 program Dunakeszin

A város honlapján olvasható egy tájékoztató, amire mi is szeretnénk itt felhívni a figyelmet, hátha van olvasóink között olyan, akinek ez  segítséget jelenthet. Olyan, jelenleg munkanélküli nőket érinthet a felhívás, akiknek kevés hiányzik ahhoz a 40 éves munkaviszonyhoz, aminek megléte esetén – életkoruktól függetlenül – nyugdíjba mehetnének, de éppen azért, mert jelenleg nincs munkájuk, és elhelyezkedési esélyük minimális, félő, hogy ezt a 40 éves munkaviszonyt nem tudnák megszerezni.

 

 

 

 

A programot a Nemzetgazdasági Minisztérium hirdette meg a tavalyi évben, majd idén módosította

a programban résztvevő nők körének kiszélesítésével. A program lényege, hogy azok a munkaadók, akik programba bevont személyeket alkalmaznak, egy bizonyos időn keresztül jelentős hozzájárulást kapnak ezen dolgozók bérköltségeinek kigazdálkodásához. A munkaadónak tehát megéri ilyen munkavállalót alkalmazni.

 

Ehhez a programhoz csatlakozik most Dunakeszi Városának Önkormányzata, mint munkaadó.

Megtudtuk, hogy elsősorban középfokú végzettséggel és számítástechnikai ismeretekkel rendelkező nőket várnak adminisztratív munkakörökbe, de például építészt és tájépítészt is keresnek. A munkavégzés helye a Polgármesteri Hivatal lenne. Jelentkezni a Dunakeszi Polgármesteri Hivatalban lehet, az érdeklődőknek Jancsó Tamáshoz kell fordulniuk a  tájékoztatóban közzétett elérhetőségen, de akár személyesen is megkereshetik őt.

 

A „Nők 40” programba lehet jelentkezni egyébként a Munkaügyi Központon keresztül is, a Polgármesteri Hivatalban történő jelentkezésnek annyi előnye van, hogy a Hivatal dolgozói segítenek a papírok kitöltésében, a Munkaügyi Központban regisztráltak számára viszont esetleg olyan állásajánlatok is elérhetőek lesznek, amelyeket más munkaadó hirdetett meg.

 

A jelentkező nőknek az alábbi két feltételnek kell megfelelniük:

 

1, Legalább 1 hónapja aktív álláskeresőként kell, hogy nyilvántartásban legyenek.

 

Mivel a mivel a jelentkezés végső határideje április 30., aki mostanában bejelentkezik valamelyik területileg illetékes Munkaügyi Központnál, még nem maradt le semmiről. A Váci Munkaügyi Szolgálat Dunakeszi Kirendeltsége heti kétszer tart ügyfélfogadást, kedden és csütörtökön 8-16 óráig, itt a bejelentkezés megtehető. A Munkaügyi Kirendeltség a Járási Hivatalban  működik, a Fő út 143. alatt.

 

2, Az álláskeresőnek vagy 60 év felettinek kell lennie, vagy az igazolnia kell legalább 37 év jogosultsági időt, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól kapott szolgálati idő elismerési dokumentummal.

 

A Dunakeszi Polgármesteri Hivatal egyébként rendszeresen hirdet meg állásajánlatokat a város honlapján, a Közigállás portálon portálon , a Telekeszi TV-ben és a Dunakeszi Polgár lapban is. A városi közfoglalkoztatás keretein belül jelenleg kb. 80 személy dolgozik. Több példa volt már rá, hogy a város valamelyik intézményében megüresedő állást egy jól teljesítő közfoglalkoztatottal töltöttek fel.

 

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>