. Ma Márk napja van.
A Pest megyei területi választási bizottság elmarasztalta Dunakeszi Város Önkormányzatát
2014-09-23 14:05:51
A Pest megyei területi választási bizottság elmarasztalta Dunakeszi Város Önkormányzatát

A Pest megyei területi választási bizottság elmarasztalta Dunakeszi Város Önkormányzatát

Mint arról lapunkban már írtunk, a polgármester 4 éves beszámolóját, közpénzből finanszírozva 17000 példányban minden dunakeszi postaládába eljuttatták. A kiadvánnyal kapcsolatban egy magánszemély kifogással élt a Helyi Választási Bizottságnál, mondván, hogy a kifogásolt kiadványának kiadása és terjesztése is kampánytevékenységnek minősül. A helyiek elutasították, viszont másodfokon helyt adtak az észrevételnek.

 

 

 

 

 

A dunakeszi választási bizottság szerint ugyanis a választáson induló egyik párt logója a méreténél fogva nem befolyásolja a választókat.

 

A fellebbező a HVB döntése ellen a területileg illetékes Pest megyei választási bizottsághoz fordult.

 

A területileg illetékes Pest megyei választási bizottság viszont megváltoztatta az elsőfokú döntést és elmarasztalta Dunakeszi Város Önkormányzatát az alábbiak szerint :

„…a TVB megállapította, hogy a Dunakeszi Város Önkormányzata által kiadott tájékoztató anyag az önkormányzat eredményeinek ismertetésével egyúttal a jelenlegi önkormányzatot alkotó jelölő szervezetek népszerűsítését valósítja meg. Mivel a kiadvány az impresszuma szerint 17.000 példányban jelent meg, azt jelentős számú választópolgárhoz elérhetett. A Kúria fent idézett határozatában kifejtettek szerint Dunakeszi Város Önkormányzatának ez a kiadványa a kampányidőszakra tekintettel sérti a 2014. évi önkormányzati választáson induló jelölő szervezetek esélyegyenlőségét azzal, hogy egyes jelölő szervezeteket logójuk megjelenítésével népszerűsít, míg másokat nem. A logó méretét a TVB nem tartja irányadónak a jogsértés megvalósítása tekintetében. A TVB eltiltja Dunakeszi Város Önkormányzatát a további jogsértéstől….„ ( kiemelés a szerkesztőtől, a teljes másodfokú határozat ITT)

A döntés ellen Dunakeszi Város Önkormányzata a Fővárosi Ítélőtáblához fordulhatott 2014. szeptember 22-én 16.00 óráig.  

 

Azt nem tudni, hogy megtette-e ezt a város vezetése, de időközben egy pártpolitikai utalásoktól sem mentes közleményben reagáltak a másodfokú határozatra a város honlapján.

Utoljára frissítve: 2014-09-23 14:08:54

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>