. Ma Auguszta napja van.
A rendőrség még csak figyelmeztet
2015-03-20 12:26:44
A rendőrség még csak figyelmeztet

A rendőrség még csak figyelmeztet

 

Elég nagy vihart kavart olvasóink körében, az az összeállításunk, amelyet a vasúton szabálytalanul közeledőkről készítettünk. Megkértük, Dr. Szellák Norbert kapitányságvezető-helyettest, hogy tegye tisztába ezt a dolgot. Levélben válaszolt megkeresésünkre.

 

A Dunakeszi Rendőrkapitányság a jelzett vasúti megálló közelében létesítendő P+R parkoló tervezése során jelzéssel élt a városi Önkormányzat felé, melyben javasoltuk az érintett pályaszakaszon egy életvédelmi kerítés kialakítását.

 

A kapitányság a fokozatosság elvét betartva, a médiumok segítségével először a lakosság figyelmét hívta fel a problémára és a szankció kiszabásának lehetőségére.

 

Jelenleg visszatérően ellenőrizzük az adott pályaszakaszt és az esetleges szabálysértőket figyelmeztetjük. Amennyiben a figyelmeztetésekkel az adott cél, – hogy a gyalogosok a továbbiakban ne a vasúti pályán áthaladva közlekedjenek – elérhető, úgy természetesen súlyosabb szankció alkalmazására nem kerül sor. Ha azonban, figyelmeztetés nem hozza meg a várt eredményt, vagyis nem csökken jelentős mértékben a szabályszegések száma, helyszíni bírság kiszabására kerül sor. Szabálysértési törvény alapján, vasúti szabálysértés elkövetése miatt, mert az állomáson a gyalogosforgalom számára kiépített megközelítési lehetőség adott, így a vágányokon való átjárás nem szükségszerű.

 

Mindenki számára belátható, hogy a vasúti közlekedéssel kapcsolatos szabályok be nem tartása fokozott veszélylehetőséget teremt, mind a személy, mind a vagyonbiztonság terén, így e szabályok alkalmazása is kiemelt fontosságú.

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>