. Ma Auguszta napja van.
A rendőrség nyomoz a szembehaladó vonatok ügyében
2014-07-19 21:30:58
A rendőrség nyomoz a szembehaladó vonatok ügyében

A rendőrség nyomoz a szembehaladó vonatok ügyében

Egymástól negyven méterre állt meg két személyvonat szombat délután. A Szobról Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó vonat eddig tisztázatlan körülmények között áthaladt a biztosítóberendezés vörös jelzésén és az egyik váltót felvágva szembement a Vác felé éppen induló személyvonattal, tudtuk meg a MÁV-tól. A Budapest felől érkező vonaton egy olvasónk is ült, aki beszámolt tapasztalatairól.

 

 

 

 

A hivatalos közleménytől eltérően a Budapest felől érkező vonat éppen beért az állomásra, egy olyan vágányon, amit személyszállító vonatok nem szoktak használni. Olvasónk elmondta, hogy már Dunakeszi Alsó állomásnál érezhető volt, hogy nincs rendben valami, mert a vonat nagyon lassan haladva közelítette meg a Dunakeszi állomást, ráadásul úgy, hogy végig egyre külsőbb sínekre került. (Aki rendszeresen utazik ezen a vonalon, azt tudja, hogy a Budapest felől érkező személyvonatok általában a 3-as, a Vác felől érkezők, a 4 –es vágányon érkeznek az állomásra, nem véletlen hogy e két sínpár között van kiépített magasított peron.  ) Ekkor a vezetőfülkéből kijött az egyik alkalmazott, és felhívta a figyelmet, hogy húzódjanak hátrébb, és kapaszkodjanak, mert szemből vonat érkezik. Igazából megrémülni sem volt idejük, mert a szerelvény néhány másodperc alatt meg is állt, és mivel csigalassan közlekedett, a vészfékezés nem okozott rebelliót. Az előlállók a nyitva maradt ajtón benézve, láthatták, hogy milyen közel állt meg a másik vonat, és valójában ekkor tudatosult bennük, hogy milyen kevésen múlott a katasztrófa. Ezen a vonaton egyébként elég sokan, többek között egy általános iskoláskorú gyermekcsoport is utazott.

 

A vonatokat vészfékezéssel sikerült megállítani egymástól mintegy 40 méter távolságban. Személyi sérülés nem történt.

 

Vonattal közlekedő olvasóink általános tapasztalatai alapján elmondható, hogy a Budapest – Vác – Szob vonal közlekedése a váci vasútállomás átépítése óta eléggé kiszámíthatatlan, szinte már mentrendszerű késésekkel lehet kalkulálni, többször történt felsővezeték szakadás, valamint váltóhiba is, sőt tavaly év végén a mostani esethez hasonlóan a  Vác és Verőce állomások között az Avala nemzetközi gyorsvonat és a Szobra közlekedő személyvonat alig 300 méterre állt meg egymástól.

 

A mai eset körülményeit a MÁV és a Közlekedés-biztonsági Szervezet (KBSZ) is vizsgálja. A Dunakeszi Rendőrkapitányság pedig a vasúti közlekedés veszélyeztetésének gyanújával nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. 

 

fotó:mti

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-07-19 22:22:55

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években ...
Bővebben >>