. Ma Béla napja van.
A sok tanácsnok között elvész az ifjúság – Tallózás az előterjesztések között
2014-10-29 13:45:23
A sok tanácsnok között elvész az ifjúság – Tallózás az előterjesztések között

A sok tanácsnok között elvész az ifjúság – Tallózás az előterjesztések között

 Vetettünk néhány pillantást az előterjesztéskre, az ezekkel kapcsolatos gondolatainkból vetünk ide párat. 

 

 

 Az I. napirendi pont a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítása. Ez egyebek között megemlíti, hogy milyen változások lesznek a tanácsnoki rendszerben:

különválik a külügyi és a nemzetiségi tanácsnoki funkció, és lesz a városnak két új tanácsnoka is a korábbiak mellett: egy ifjúságvédelmi és drogprevenciós, és valaki, aki a rendezett városért felel majd ezután. Bizonyára ő szedi majd fel helyettünk a szemetet. (A tanácsnokok felsorolása egyébként a IV_1 előterjesztés alatt tekinthető meg.)

 

De Pityu, Krisztián vagy Máté problémáival ki foglalkozik majd?

No nézzük: volt  már eddig is egy családügyi tanácsnok, akiből most már főtanácsnok lesz. Volt egy sport- és ifjúsági tanácsnok, és ez a funkció is megmarad. Újonnan jön ezekhez az ifjúságvédelmi és drogprevenciós tanácsnok. Kérdésünk most már csak az, hogy van a Pityu, vagy a Krisztián vagy a Máté, akik kamaszok, életkoruk minden bájával és elviselhetetlenségével, zűrös családi hátterükkel, tanulási problémáikkal, de a sport iránti lelkesedésükkel, és – valljuk be – azzal a rossz szokásukkal, hogy néha diszkóba járnak, és ott elszívnak egy-egy füves cigit. Na, az ilyen fiatalok problémáival most melyik tanácsnok fogalkozik? Nem vész el vajon a sok bába között a gyerek?

 

Tanuszoda –  de most már tényleg?

A IV_2 előterjesztés a Helyi Építési Szabályzat módosításáról, a tervező kiválasztásával  és a tervezés megindításával kapcsolatos felhatalmazás megadásáról szól, abban a reményben, hogy a Szép Ernő park helyén előbb-utóbb talán felépül majd egy tanuszoda.

 

Izgatottan várjuk a további fejleményeket, de addig is kíváncsiak lennénk, hogy mindez hogyan érinti az elképzelt sportkomlexum építését: Nem épül sportkomplexum? Épül, de uszoda-funkció nélkül? Lesz uszoda itt is, ott is?

 

Idősek nappali ellátása új helyszínen

Erről szól a IV_7-es számú előterjesztés. Eszerint azok ez egyébként mozgásképes idősek, akik eddig a Kincsem közbe jártak rendszeresen szabadidős elfoglaltságra, ezentúl a VOKE Művelődési Központban juthatnak hozzá az orvosi ellátáshoz vagy kedvenc időtöltéseikhez, itt kapnak segítséget hivatalos ügyeik intézésében. Túl sok indoklás nincs az előterjesztésben, legfeljebb annyi, hogy mindezek itt is megoldhatók, meg hogy a nyugdíjas kirándulóklub úgyis itt működik.

 

Észrevételünk csupán annyi, hogy  aki eddig a Kincsem közbe járt, vajon a VOKE-ba is eljut-e? Akinek közel volt az egyik, annak aligha van séta-távolságban a másik. Vagy elviszi talán majd valamelyik családtagja kocsival? Nem valószínű, hogy további gépkocsiforgalommal kéne terhelni azt a területet. Persze nyilván van olyan, aki nem járt a Kincsem közbe, ide meg eljárna, mert neki ez van közel,  de mi lesz a régiekkel? 

 

Rendelő utca

A IV_8 -as előterjesztés a Temető utca nevének a megváltoztatását javasolja Rendelő utcára. Az előbbi valóban elég baljósan hangzik, senki nem megy szívesen egy rendelőintézetbe, az ilyen nevű utcába. Gondoljunk csak a jóhírnév védelmére!  Csak nehogy most tovább növekedjen az SZTK forgalma, mert már így is heteket kell várni egyes rendeléseken!

 

                                          – DHmm

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>