. Ma Gedeon napja van.
A tanuszoda is téma volt
2014-11-10 15:09:20
A tanuszoda is téma volt

A tanuszoda is téma volt

Igyekszünk folytatni hagyományunkat.  Az egyes testületi ülések után készült videóriportok tartalmi összefoglalóját közreadjuk a Dunakeszi – Hírhatáron. Mivel a város megújult honlapján http://uj.dunakeszi.hu/ ezeknek már nincs helyük, a készítő Telekeszi honlapján

néztük meg a régi-új polgármesterünkkel készült, “Megkezdte a város képviselő-testülete az érdemi munkát” című videóriportot http://telekeszi.hu/?p=849 .

 

Tanácsnoki rendszer az új testületben


Dióssi Csaba először pár szóban vázolta, az új testületi struktúrát.

Alpolgármester:

             Erdész Zoltán (fidesz)

 

Egyetlen bizottság lesz csak, a Jogi- és Pénzügyi Bizottság, ennek létrehozását törvény írja elő.  Vezetője: Ábri Ferenc (mszp)

Tagok:     Csoma Attila (fidesz),

                Benkő Tamás (fidesz),

                Hircz Tamás,  (független),

                dr. Kovács Sebestyén (fidesz).

 

A testületben adódó többi feladattal egy-egy tanácsnok foglalkozik. Munkájukat egy párfős tanácsadói testület segíti.

 

Két főtanácsnok, akikhez egy-egy kiemelkedő fontosságú terület tartozik.

 

      Bocsák István Károlyné (fidesz)     Családügyi főtanácsnok

      Nyíri Márton (jobbik)                      Környezetvédelmi főtanácsnok

 

Tanácsnokok:

      Szabó József  (fidesz)                      Társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnok

      Kárpáti Zoltán  (fidesz)                    Külügyi tanácsnok

      Seltenreich József (fidesz)               Sport és Ifjúsági Tanácsnok

      dr. Thoma Csaba (fidesz)                 Nemzetiségi ügyekért felelős tanácsnok

      Lukácsi Bálint (ellenzéki össz. )      Ifjúságvédelmi és drogprevenciós tanácsnok

      Radnóti Henrik (ellenzéki össz.)      Rendezett Városért felelős tanácsnok

 

Újra lesz együttműködési megállapodás

 

Négy évvel ezelőtt a testület minden tagja aláírt egy Együttműködési Megállapodást. Dióssi Csaba a korábbi testület sikereit részben ennek a megállapodásnak tulajdonítja, így szeretné azt az új testülettel is megkötni. Ennek az alapja egy mostanában kidolgozásra kerülő, 4 évre szóló program, amely csupa olyan pontot tartalmaz, amit valamennyi képviselő jó szívvel el tud fogadni (Pl. útfelújítás, járda- és buszmegálló, -építés, stb.). A megállapodás ennek a programnak a támogatásáról szól majd.

 

Remény egy tanuszodára

 

Még az előző testület munkájának köszönhetően reális esélye nyílt a városnak arra, hogy bekerülhet egy országos uszodaépítő programba. Ennek reményében tárgyal most a Testület a HÉSZ módosításáról. Az uszoda helyszíne a Fazekas iskola melletti közparkból kihasított terület lenne. Ennek előnye az iskola közelsége, hogy itt parkoló is építhető, és hogy még mindig marad hely a közpark-funkcióra is. A többi iskolából a város buszával hordanák a gyerekeket az úszásoktatásra.

 

Az uszoda típusterv alapján épülne, télen fedett, nyáron nyitott medencével, nyáron strandként fogadná a felfrissülni vágyókat. A tervek most készülnek, és ha a Testület tetszését elnyerik, akkor a lakossággal is meg fogják ismertetni.

 

Tanuszoda, vagy uszoda a tervezett sportkomplexumban?

 

Felmerült a kérdés, hogy akkor melyik is lesz a kettő közül, vagy talán mindkettő megvalósul? Dióssi Csaba ez utóbbi lehetőséget sem zárta ki teljesen. A városnak most az a célja, hogy legyen végre egy tanuszoda, ha erre a sportkombinát kínál esélyt, akkor ott, ha a Fazekas melletti terület, akkor ott. Ha a dolgok úgy adódnának, hogy a tanuszoda és a sportkombinát egyaránt felépülhetne, akkor az igények és a város pénzügyi helyzetének ismeretében el kéne döntenie a Testületnek, hogy a sportkombinátnak is legyen-e uszoda funkciója.

 

Megjegyzés

 

Az együttműködési megállapodás csupa olyan célt fogalmaz majd meg, amit minden képviselő el tud fogadni, a céllal tehát egyetértenek. A megvalósításhoz azonban eszközök is kellenek, többnyire pénzügyi eszközök. Az együttműködés aláírása tehát azt jelenti, hogy a képviselők nem fogják mérlegelni, hogy milyen eszközök árán valósítható meg a kitűzött cél.

 

Nem hisszük, hogy ez így nagyon jó dolog lenne. A képviselő esküje szerint a város érdekében dolgozik, nyilvánvalóan a saját lelkiismerete szerint dönt. Ezzel most vagy összeegyeztethető az eszköz, és akkor az együttműködésére esküje is kötelezi, vagy nem, és akkor épp, hogy esküjével ellentétes lenne, ha támogatná a célt, Hogy egy egészen extrém, így semmiképp nem komolyan vehető példát mondjunk: Ha egy buszmegálló építésének az lenne az ára, hogy a város eladja a Polgármesteri Hivatal épületét, azt épeszű képviselő nem támogathatná, pedig a megállapodásban ezt ígérte.

 

 – DHmm

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Megoldás Mozgalom (MEMO) “Mintatelepülés” címmel indított pályázatot azoknak a leendő polgármestereknek, aki...
Bővebben >>