. Ma Béla napja van.
A testület nem védi meg a dunakeszi iskolákat
2016-06-30 16:25:33
A testület nem védi meg a dunakeszi iskolákat

A testület nem védi meg a dunakeszi iskolákat

Dióssinak hiányzott a Hírhatár


Ezért az ülés azzal kezdődött, hogy Dióssi Csaba polgármesterrel az élen, a Fideszes többségű testület a Dunakeszi Hírhatárt hiányolta az ülésről.


Megint nem szavaztak az ellenzéki bedványokról


Az ülés, most már a szokásosnak mondhatóan azzal folytatódott, hogy a Fideszes többség megszavazta, hogy ezen az ülésen sem kerülnek napirendre az ellenzéki frakció előterjesztései. Továbbra sem kap városi támogatást a Szuppán Irén Alapítvány, a Vasutas USE.

 

Nem jött létre az érdekegyeztető fórum 

 

Lukácsi Bálintot a városvezetéshez hű média azzal vádolta meg, hogy miatta nem lehetett elkölteni a 300 ezer forintot drog prevencióra.

Lukácsi Bálint, hozzászólásában kiemelte, hogy a rajta kívül álló okok miatt futottak ki a határidőből.

Dióssi szerint, nincs összefüggés a pénz fel nem használása és az egyeztető fórum létre nem jötte között, mert nem állt fel a helyi Kábítószer Egyeztető Fórum.

Lukácsi válaszában azt mondta, hogy mivel az egyeztető fórumnak az alapja illetve háttere nem lett időre összerakva, azért nem volt mire létre jöjjön.

Végére, meglepő módon a Fidesz részéről konstruktív javaslat született Erdész Zoltán jóvoltából, hogy egy olyan bizottság oldja meg a problémát, amelyben minden párt delegálja a saját tagját.

 

Nem merik megvédeni az iskolákat

 

Lukácsi Bálint és Radnóti Henrik képviselők, Budaörshöz hasonlóan megvédené a Dunakeszi iskolákat, vagyis, Dunakeszi is fejezze ki azon akaratát, hogy város továbbra is szeretné fenntartani az iskoláit.

Dióssi szerint ez egy balliberális akció a kormány döntése ellen. A saját módosítójukat szavaztatta meg, ami szerinte egy „hitvallás” a város iskolái mellett. Hozzátette még, hogy várjuk meg a KLIK utáni rendszert működik-e.

 

Köztisztviselők kapjanak béremelést

 

Hircz Tamás a köztisztviselők béremeléséért emelt szót, Dióssi szerint Hircz nyitott kapukat dönget, mert szerinte már foglalkoznak az üggyel.

 

Viszont volt környezetvédelmi kérdőív 

 

Nyíri Márton a nyílt egyebekben kért szót, ám felszólalásában a sem a közalapítvány ügyét, sem a Dunakeszi Jobbik Szervezetének elnökét ért inzultus nem hozta szóba.



 Kép és szöveg: Dunakeszi Hírhatár

Utoljára frissítve: 2016-06-30 16:34:15

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>