. Ma Béla napja van.
Attila, nagycsaládosok, óvodák, Gyártelep
2014-11-27 15:59:19
Attila, nagycsaládosok, óvodák, Gyártelep

Attila, nagycsaládosok, óvodák, Gyártelep

 

 

A Dióssi Csaba polgármesterrel http://telekeszi.hu/?p=912  és az ellenzék véleményét előadó Radnóti Henrik képviselővel http://telekeszi.hu/?p=910  készült videóriportok  összefoglalója

 

Vélemények a tervezett Attila-emlékhelyről

 

RH: Az ellenzék támogatja az Attila-emlékhely tervezett helyszínének parkosítását, rendbehozatalát, sőt, akár részt is vesz társadalmi munkával a rendezésben, de nem ért egyet ott egy Attila-emlékmű felállításával. Attilának semmi köze Dunakeszihez, és a történészek többsége szerint a hun – magyar rokonság is csak egy, a középkorban valószínűleg politikai célokból kitalált elmélet, ily módon semmi nem indokolja, hogy Attilának Dunakeszi emlékhelyet állítson.

 

DCs: Polgármesterként nem óhajt a történészek vitájában állást foglalni. Az a véleménye, hogy ha a Dunakeszi Civilek Baráti Köre saját pénzén a területet rendbehozatja, és ott felállíttat egy emlékművet, azt a város csak üdvözölheti, mert azzal Dunakeszi szépül, gazdagodik. Az a terület a városnak nagyon szép, de eddig méltánytalanul elhanyagolt része, és most ezzel a felajánlássál kiváló alkalom nyílik arra, hogy bekapcsolódjék a város vérkeringésébe.

 

Az előterjesztést a testület két ellenszavazattal elfogadta.

 

Ingatlan átadása a Diófa Nagycsaládosok Egyesülete részére

 

DCs: A Nagycsaládosok Egyesülete Dunakeszin mintaszerűen működik, munkájuk minden támogatást megérdemel. Gyakran fordultak eddig az Önkormányzathoz, hogy egyes rendezvényeikhez helyiséget biztosítson számukra, ilyenkor általában a házasságkötő termet kapták meg, pl. ruhaosztáshoz. Most közvetlenül ennek szomszédságában felszabadult egy városi ingatlan, amit az Önkormányzat rendelkezésükre bocsájt állandó használatra. Ez abból a szempontból is jó helyen van, hogy ha többeket megmozgató rendezvényre kerül sor, akkor az a közeli házasságkötö teremben könnyedén megtartható, az eddigi gyakorlatnak megfelelően.

 

Az óvodai problémákról

 

RH: Beszámolóikban az óvodák elsősorban a betöltetlen  óvónői állásokról panaszkodtak. A probléma oka, hogy helyben nincs több óvónő, más településekről pedig nem tudnak munkaerőt szerezni, mert az óvónői fizetések annyira alacsonyak, hogy abból albérletet fizetni képtelenség.

Ők most ellenzékként felvetették, hogy nincsenek-e a városnak üres önkormányzati lakásai, amiket fel lehetne ajánlani szolgálati lakásként. Erdész alpolgármester úr megígérte, hogy ennek utánanéz, és próbál valami megoldást találni.

Másik eredményük, hogy sikerült elérniük, hogy az egyik óvodánál hiányzó füstelzáró ajtót a Város sürgősen megcsináltatja, nem vár vele a költségvetés elfogadásáig.

 

A gyártelepi vasútállomás környékének rendezése

 

DCs: A vasútállomás Duna felöli oldalán, közvetlenül a töltés mellett van egy kis terület, ami vendéglátóipari egyégeivel, boltjával sok gondot okoz az esti vonattól hazafelé igyekvőknek, ezeknek a vendégköre ugyanis alkalmanként zaklatja az arra járó nőket, ahogyan ezt a rendőrség tapasztalatai is megerősítik. Úgy gondolta a városvezetés, hogy a parkoló megépítése után ideje ezt a problémát is megoldani. Mivel az egységek közül kettő az önkormányzattól bérli a területet, ezt a bérletet egyéves határidővel felmondja számukra a város, és akkor elkezdődhet a terület rendezése.

 

RH: A terület rendbehozatalával egyetért, de hiányolja, hogy egyelőre csak a felszámolásról van szó, a rendezési tervet  még nem látta senki. A vendéglátóipari egységek valós igényt elégítenek ki, ami a forgalomból is kimutatható,  a vonatra várakozók igényét. A megszűntetés nem megoldás tehát, annál is kevésbé, mert a probléma rendészeti jellegű, erre pedig a fokozott rendőri jelenlét és ellenőrzés lenne a megoldás, nem a felszámolás.

 

                                        --     DHmm

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>