. Ma Ilona napja van.
Automata tolóajtó betörésvédelmi funkcióval felvértezve
2021-11-12 21:04:04
Automata tolóajtó betörésvédelmi funkcióval felvértezve

Automata tolóajtó betörésvédelmi funkcióval felvértezve

A record SAFECORD RC 2-t úgy tervezték meg, hogy egyszerre legyen képes nyújtani azokat az előnyöket, amiket egy automata tolóajtó képes, mindezt úgy, hogy betörésvédelemmel is el van látva. A következőkben azt vesszük át, hogy mégis milyen biztonsági szintet képvisel egy ilyen ajtó, hogyan működik, és mi teszi olyan strapabíróvá ilyen extrém helyzetben is.

 

Mennyire biztonságos?

 

2013 nyarán alapos tesztelésnek vetették alá a terméket, amely során RC 2 betörésbiztos minősítést kapott az EN 1627:2011 normák szerint. Azokat az alkatrészeket, amelyek azt a célt szolgálják, hogy növeljék a nyílászáró biztonságát, elrejtették a szerkezetbe. Ez az oka annak, hogy ránézésre nem tudja megállapítani egy szakavatatlan szem, hogy nem egy hagyományos tolóajtóról van szó. Bónusz, hogy letisztultabb így a formavilága is.

 

Az alapcsomag részeként lezárhatóvá válik a rendszer egy gombnyomásra. Sztenderd alkatrésznek számít mind a meghajtóegység, mind a vezérlőegység. A kezelőfelület magyar nyelven folytatja a kommunikációt.

 

Mi segíti elő a betörésvédelmet?

 

A SAFECORD egyik legnagyobb erénye, hogy egy különleges lövedéknek ellenálló üveggel vértezték fel. A minimális követelményeket túlszárnyalja, köszönhetően a P5A többrétegű üvegnek. Ezek az üvegek megfelelnek az EN 356 szabványnak. A betörésgátló ajtórendszer rendkívül ellenálló ennek köszönhetően. 

 

A sínrendszer kialakítását úgy módosították, hogy meggátolja a lopás lehetőségét. Megerősítették az oldalrészeket, az ajtószárnyakat és a záróéleket is. E tolóajtók mindezeket figyelembe véve maximális biztonságot nyújtanak.

 

Bár már maga a SAFECORD alapcsomag is sokkal magasabb biztonsági szintet nyújt, mint egy klasszikus automata tolóajtó, a biztonságérzet tovább fokozható az opcionális kiegészítők segítségével. Ilyen a választható többpontos MPV zár, a rozsdamentes acélból készült padlósín és a folyamatos vezetősín.

 

Hatékonyság, funkcionalitás és kényelem

 

Nos, a SAFECORD technológiája kétség kívül rendkívül hatékony a betörők ellen, de a kitartóan próbálkozó bűnözőknek a végtelenségig nem képes ellenállni. Ugyanakkor arra képes, hogy feltartóztassa a betörőket egészen addig, amíg ki nem érkeznek a rendvédelmi szervek.

 

A technológia ezen túlmenően alkalmas menekülési útvonalakhoz is. Bár a kialakítás során elsődleges fókuszban a hatékony betörés elleni védelmet tartották, ez nem megy az ajtó használhatóságának rovására. Az ajtó erőt sugároz, ugyanakkor lágyan, de stabilan nyitható.

További híreink
A hajdan szappanopera dalversenyen felkapaszkodott Tóth Gabi ma már a nemzet nagyasszonya címre pályázik
„Erő, büszkeség, nemzettudat, ez a magyarság. Ez a mi küldetésünk” - az énekesnő szerint semmit nem változott az értékrendje, hiszen már 2012-ben is Orbán Viktor beszéde ...
2022-08-16 18:56:04, Hírek, Színes Bővebben
Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény. Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese írásbeli kérdést nyújtott be azzal kapcsolatban, hogy Sarka Kata és Rogán-Gaál C...
2022-08-13 21:59:31, Hírek, Színes Bővebben
Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
Tuzson Bence ebben arról beszél, hogy az angolok egyik kedvenc étele, a szalonna, azaz a bacon neve valójában a Bakony nevéből ered.
2022-08-13 21:59:29, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos rendkívüli tájékoztatót tartott csütör...
Bővebben >>