. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Az zeneiskola farkastörvényei
2015-06-26 20:59:09
Az zeneiskola farkastörvényei

Az zeneiskola farkastörvényei

(Fotó: internet) 

 

Az ellenvélemény a Dunakeszi Polgár 2015. februári számában a 19. oldalon megjelent „Kulturális Találkozások” című riport kapcsán született, amit jó néhány pedagógus jegyzett. Kifejtik benne, hogy bizony, az említett cikkel ellentétben volt zenei élet az új igazgató előtt is. Erre a zeneiskola igazgatója lapunkon keresztül reagált is, melyben elhatárolódott a pedagógusok levelétől. A lavina viszont ekkor indult meg.

Farkas Pál neve, szinte megkerülhetetlen, ha a Dunakanyar zenei életében kutakodunk. A Váci Szimfonikus Zenekarral elért sikerei és egyéni elismerései elárulják az érdeklődő számára, hogy egy nagyszerű művésszel van dolgunk. De a tudomásunkra jutott információk mindezek mögé egy nagy kérdőjelet tesznek!

 

Előzmények


A Nol.hu cikkéből kiderül, hogy a váci polgármesterrel sem felhőtlen az igazgató úr viszonya. Az írás - az igazgató érdemeinek méltatása mellett - meglehetősen súlytalanul - megemlít egy pofont is, mely kapcsán jelenleg is bírósági eljárás van folyamatban.

 

Nem szavazták meg


Az igazgatót két éve nevezték ki a művészeti iskola élére, KLIK-es forrásunk szerint a kinevezést akkor a tanári kar egyhangúan nem támogatta, ez a helyzet mostanra valamelyest konszolidálódott. De a tanári kar kettészakadt, és a konfliktusok azóta is a mindennapjaik részei. Más forrásunk ezzel kapcsolatban azt jelezte, hogy az igazgató képzettsége is aggályos az iskola vezetéséhez.

 

Személyiségi jogokat próbál korlátozni az igazgató


Az év végi záróértekezleten ugyanis szerkesztőségünket érintő dolog is elhangzott. Belső forrásunk elmondása szerint az igazgató ezen az értekezleten a következőket mondta:

 

„Ha bárki próbálkozik, ugyanígy, mint a legutóbb a Hírhatárral, bármivel, mindennek következménye lesz. Jogi következménye lesz, úgy tessenek foglalkozni ezzel, úgy tessék ehhez kommenteket fűzni, hogy ez számon lesz kérve.” Továbbá elmondta még, hogy

„aki ezzel nem ért egyet, az intézményvezetéssel, nem tud együtt dolgozni, kettő hónapja van, hogy keressen, magának olyan helyet ahol együtt tud dolgozni az intézményvezetéssel.”


A kérdés az, hogy ezzel a kijelentéssel mi volt a célja az igazgatónak? Hiszen csupán egy ellenvélemény hangzott el az iskola múltjáról. A vélemény – még Magyarországon sem – ilyen formán, hatalmi szóval, fenyegetéssel, nem korlátozható.

Forrásunk elmondta még, hogy nem csak a véleménynyilvánításban próbálta a jogaikat korlátozni, de ugyanezen az értekezleten jogszerűtlennek mondta ki az aznapra törvényesen összehívott szakszervezeti ülést is, így próbálva megakadályozni annak megtartását.

 

A rendelkezésre álló dokumentumok szerint a taggyűlést az alapszabály szerint hívták össze - a tizenöt fős szakszervezet tíz tagja. Az alapszabály pedig erről így rendelkezik:

„1.4.1.3. A taggyűlést, illetőleg a bizalmiak testülete ülését össze kell hívni:

– ha ezt a tagok legalább egyharmada cél és az ok megjelölésével írásban kéri,”

Ilyen létszámnál a taggyűlés összehívása nem csak törvényes, hanem határozatképes is volt.


Hol a lé?


A tavalyi évben a képviselőtestület megszavazott a művészeti iskola alapítványának 1.150.000 forintot, ebből a mai napig, mindösszesen kettőszázezer forint érkezett meg az alapítvány számlájára. A maradék 950 ezer forintnak egyelőre nyomát sem találni, csupán mindenféle homályos magyarázatot láttunk leírva ez ügyben.

 

- Szerkesztőségünkből-

 

Utoljára frissítve: 2015-06-26 21:02:47

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>