. Ma Andrea napja van.
Belenéztünk az előterjesztésekbe: Talán végre hasznosítják a vasútállomás épületét
2014-04-22 01:09:02
Belenéztünk az előterjesztésekbe:  Talán végre hasznosítják a vasútállomás épületét

Belenéztünk az előterjesztésekbe: Talán végre hasznosítják a vasútállomás épületét

Az április 24-re összehívott ülésen a beterjesztések   IV-7  pontja szerint  a Dunakeszi – Alag állomásépület hasznosításának kezdeményezéséről is fog dönteni a képviselő-testület.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Régóta szúrja a városlakók szemét az épület siralmas állapota, ami különösen szembeötlő akkor, ha megpróbálja elképzelni az ember, hogy hogyan is nézhetett ki valaha. Ha valakinek nem olyan jó a fantáziája, itt nézegethet róla képeket, és láthatja, milyen gyönyörű volt egykor, és láthatja a mostani állapotot is.

Az épület nagy része üresen áll, az ablakok bedeszkázva. A tulajdonos MÁV csak részben használja, felújításra nincs pénze, legfeljebb az életveszély elhárításával foglalkozott eddig.

 

A Dunakeszi-Hírhatár  először egy Dióssi-videóriport kapcsán számolt be róla, hogy a város úgy tervezi, hogy ide költöztetné a Járási Kormányhivatalt, ami megnyitása (2013. január 1.) óta a Fő út 143-ban működik, a Bárdos Lajos iskolával osztozva az épületen.  Ezt az elhelyezést eredetileg is csak ideiglenesnek szánták, hirtelenjében itt tudott helyet biztosítani számára a város amikor a járási kormányhivatalok felállításáról döntött a Parlament. Az iskolának viszont egyre sürgetőbb lenne, hogy megszerezze az épület 2. és a 3. szinjét is, hiszen az idén szeptemberben induló tanévben itt 6 új tanteremmel és 1 új csoportszobával számol a város. Mi is írtunk róla, hogy az alagligeti elsősök itt fogják kezdeni iskolai tanulmányaikat, hogy azután egy vagy két év elteltével egy új, hozzájuk közeli iskolában folytathassák, reményeink szerint.

 

Ahhoz azonban, hogy az iskola a teljes épületet elfoglalhassa, előbb ki kell költöznie a Kormányhivatalnak, és a szükséges átalakításokat is el kell végezni, hiszen másmilyen igényei vannak egy iskolának, mint egy ügyfélfogadásra berendezkedett munkahelynek. Mindehhez előbb az állomás épületét kell rendbehozni, amit kissé nehezít az a tény, hogy a tulajdonos a MÁV, hasznosítani viszont a Pest megyei Kormányhivatal akarja, ami persze leginkább Dunakeszi városának áll érdekében, részben azért,  hogy végre emberhez méltóan nézzen ki ez a városrész is, de legfőképpen, hogy el lehessen helyezni szeptemberben valahol az iskolásokat. További nehézség, hogy még nincsenek tervek az állomás átalakítására, és már április végét írunk. Eich László tankerületi igazgató szerint a Fő út 143. alatti épületben az osztálytermek kialakítása kb. 1 hónap alatt megoldható, így számolva legkésőbb augusztus elejére a Kormányhivatalnak le kéne bonyolítania a költözést. A dolog tehát nem néz ki egyszerűnek, még akkor sem, ha az érintett szereplők között egyébként tökéletes az egyetértés. Erről egyelőre nincs szó, az előterjesztés szerint a város fog közvetíteni a tulajdonos MÁV  és a Pest megyei Kormányhivatal között. Ha az egyezség létrejön, a város a tervek elkészítésében is részt vesz.  

 

Az előterjesztés arra vonatkozik, hogy mindezekhez a testület hozzájárul, és felhatalmazza a polgármestert a szükséges intézkedések megtételére.

 

Alighanem minden dunakeszi lakos egyetért abban, hogy jó lenne, ha az állomás sorsa rendeződne végre, és ez minél előbb megtörténne, mert szeptember 1. nagyon közel van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>