. Ma Emma napja van.
Dunakeszi feltörekvő tehetségei
2011-05-23 18:38:55
Dunakeszi feltörekvő tehetségei

Dunakeszi feltörekvő tehetségei

Felhívást tettünk közzé, hogy keressük Dunakeszi tehetséges embereit. Lehet fiatal, idős, sportoló vagy táncos, bűvész vagy énekes egyszóval bármi, lényeg, hogy kiemelkedő legyen abban, amit csinál. A népszerűnek tűnő felhívásra már aznap jelentkeztek, ahogy közzé tettük, így lapunk folyamatosan bemutatja őket olvasóinknak. Elsőkként egy fiatal énekes tehetséggel beszélgettünk.

 

 

 

 

- Üdvözöllek Viki. A Dunakeszi Hírhatár felhívására, hogy keressük a feltörekvő tehetséges embereket, jelentkeztél szerkesztőségünknél. Bemutatkoznál nekünk röviden?

- Pfeff Alma Viktória vagyok, 21 éves és Dunakeszin lakom születésem óta, de mostanában időnként Budapesten élek. Anyukám küldte a felhívást a Facebook-on és ott olvastam. Ő noszogatott, hogy jelentkezzek rá meg egy kedve általános iskolai volt osztálytársam. Végül kíváncsiságból elküldtem a  jelentkezésem, hogy megtudjam mi is ez pontosan és hátha ezzel egy újabb alkalmam nyílik másoknak is megmutatni a zene iránti szeretetemet. Jelenleg nem tanulok, bár évekig szándékomban állt bejutni az Iparművészeti egyetemre, ami sajnos mindeddig mindig meghiúsult, de most sikeres felvételt nyertem az Óbudai Képzőművészeti Szakképző Iskolába, ahol a következő két évben fogok tanulni grafikusnak.

 

- Mikor kezdtél el énekelni, és mikor vált ez tudatossá?

- Amióta az eszemet tudom énekelgetek, zene szól a fejemben állandóan, de nagyobb közönség előtt először ha jól emlékszem 16 évesen léptem fel egy franciaországi osztálykiránduláson. Akkor éreztem magam késznek, hogy megmutassam, én ezt szeretem csinálni. Onnantól kezdve a szalagavatókon, ballagáson és más egyéb iskolai bálokon énekeltem több alkalommal is. Korábban a zeneiskolai tanulmányaim alatt jártam szolfézs és énekkar órákra, de azok sajnos nem hozták meg az vágyaimnak megfelelő színvonalat. Komolyan tanulni viszont csak 20 évesen kezdtem el énektanárnál egy nagyon kedves ismerősöm noszogatására, aki egyébként szaxofon tanára volt a bátyámnak, most pedig a zeneiskola vezetője, ahol tanulgatok. Ez az iskola tudta megadni azt a zenei és közösségi élményt, amire mindig is vágytam, hogy együtt zenélhessek más emberekkel és felléphessek egy-egy családias koncerten.

 

- Milyen műfajban énekelsz, minden stílust kipróbáltál már?

- Igazán a jazz-féle zenék érintik meg a lelkemet és úgy érzem a hangom is arra van kitalálva, de szeretek próbálgatni más populárisabb számokat, klasszikus dalokat mint például az Animals együttestől a The house of the rising sun, vagy Beatlestől a Yesterday. Úgy gondolom elég eklektikus az ízlésem zeneileg, így a stílusokból is szívesen válogatok. Szeretem a rock és metal zenéket is, de azt hiszem az nem az én hangomnak való, ahhoz karakteresebb hangzás kell.

 

- Voltak már sikereid, esetleg komolyabb fellépésed? Elindultál már valamelyik hazai csatornán mostanában oly közkedvelt tehetségkutató műsorban?

- Igen, jelentkeztem én is mint sok-sok más lelkes próbálkozó a hazai tehetségkutatókon, de eddig nem jutottam tovább a meghallgatásoknál. Valószínűleg azért is mert akkortájt még nagyon kerülgetett a lámpaláz, ha mások előtt énekelnem kellett. De azért megpróbáltam.

 

- Merre tovább? Milyen álmokat szeretnél megvalósítani?

- Első terveim között az szerepelt, hogy belsőépítész leszek és szabadon rendezhessek be belső tereket, mert imádok tervezgetni és elképzelni milyen lehetne egy-egy adott tér. Viszont ez az álmom egyre elérhetetlenebbnek tűnik, ezért valami közelebbi felé nyúlok most, hogy grafikusként dolgozhassak a későbbiekben, ha elvégeztem az ehhez szükséges iskolát. Ez a szakma is kifejezetten érdekel, szóval várom már a jövőt. Titkon pedig szívesen áténekelném az életemet, persze kisebb nagyobb pihenéssel, de azt sem bánnám, ha ez csak hobbi szintem maradna időnkénti fellépésekkel és folyamatos hangképzéssel. A lényeg, hogy a zene az életem főbb motívuma maradjon.

 

- Köszönöm a beszélgetést, és további sok sikert kívánok a céljaid megvalósításához.

Pető Renáta

 

 

Várjuk továbbra is a tehetséges, feltörekvő, Dunakeszin élő lakosok jelentkezését! Ne feledjék, legyen bármi, amit csinál, nekünk minden tehetség érték! Jelentkezésüket, rövid bemutatkozással várjuk az info@dunakeszi-hirhatar.hu email címre.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>