. Ma Márk napja van.
Dunakeszi Önkormányzata megfojtja a város legnagyobb egyesületét
2016-07-22 00:15:26
Dunakeszi Önkormányzata megfojtja a város legnagyobb egyesületét

Dunakeszi Önkormányzata megfojtja a város legnagyobb egyesületét



Szárnyal a Vasutas

 

A Dunakeszi Vasutas annak ellenére szárnyal, hogy mindent megtesznek a város sportvezetői és úgy tűnik maga Erdész Zoltán alpolgármester is, hogy megfojtsák a jól működő és eredményes egyesületet.

 

A Vasutas felmenő ágban van, és eredményt eredményre halmoz. Fociban, az utóbbi időben, megtöbbszöröződött az utánpótlás gyerekek száma, és úgy néz ki, hogy a Vasas Kubala Akadémiával közösen utánpótlásközpont lesz a közeljövőben. Újra alakult a felnőtt csapat is, ami július 30-án játssza első mérkőzését Gödön. A Vasutas atlétika szakosztálya pedig folyamatosan ontja az olimpikonokat, és az Európa bajnokokat.

 

Tönkretenni bármi áron



Amikor néhány hónnappal ezelőtt Erdész Zoltán, Dunakeszi alpolgármestere beszállt az évek óta húzódó Önkormányzat és a Dunakeszi Vasutas Sport Egyesület közti konfliktusba, mindenki reménykedett, hogy egy értelmes konszenzus jöhet létre a két fél között, hiszen az alpolgármesternek személyes kötődése is van a Vasutashoz. Nem így történt.

 

A pályákat kezelő Közüzemi Kft., ugyanis nemrégiben felmondta a Vasutas pályabérleti szerződéseit. Mégpedig úgy, hogy valaki az Önkormányzat nevében kérte a Kft-t, hogy szüntesse meg a szerződéseket. Ezzel több száz dunakeszi gyerek sportolását teszik lehetetlenné.

 

Az adófizetők pénzén összegründolt internetes lakájmédiában megjelent egy írás, egyenesen Seltenreich József városi sportigazgató „tollából”, melyben nem kevesebbet állít, minthogy valaki kérte a Közüzemi Kft.-t, az Önkormányzat nevében, hogy bontsa fel a Vasutassal a szerződést.

 

 „az önkormányzat új szinten kívánja kezelni az érintett sportlétesítmények ügyét! Ezért fontos döntést is hozott, amikor a Közüzemi Nonprofit Kft. és a DVSE által kötött szerződés felmondását kérte a cégtől,” (Dunakeszi Post: Békülnek a felek fociügyben 2016. július 6.)

 

A szerződés felmondásához egyébként minimum testületi döntés kellett volna, információink szerint ilyen nem történt eddig.

A szerződések felmondását megelőzően, ugyan voltak egyeztetések a város sportvezetése, illetve az alpolgármester és a Vasutas képviselői között, de az szóba sem került, hogy a Közüzemi felmondja a szerződéseket, nyilatkozta lapunknak egy, az egyeztetéseken résztvevő személy. A szülők képviselője elmondta lapunknak, hogy ők az utóbbi időben, mindent megtesznek azért, hogy megfeleljenek az önkormányzat és a városi sportvezetés elvárásainak, de úgy látszik, hogy a szemléletváltás csak a szülők részéről volt meg.

 

 

Ki kérte a szerződés felmondását és milyen alapon?



Arról a tényről, hogy a Vasutasnak nincs már szerződése, az egyesületet a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóságának Versenyirodája tájékoztatta.  A Versenyirodát pedig, a szerződések felmondásáról, maga Erdész Zoltán alpolgármester tájékoztatta.

E-mailen kerestük az Önkormányzat illetékesét az ügyben, de a cikk megjelenéséig nem érkezett válasz.

 

 

Mi lehet a végső cél?



Mi lehet az a cél, ami miatt nem érdekes, hogy félezer gyerek pálya, illetve egyesület nélkül marad? Nem érdekesek az elért eredmények, az Európa Bajnoki címek, az Olimpiai kvalifikáció?

A cél pedig nem más lehet, mint az a TAO-s pénz, ami felett a városvezetés a jelenlegi állapot szerint, semmilyen módon nem tud diszponálni, ám ha a Vasutas megszűnne, mint különálló egyesület, akkor ezek a pénzek is jobban hozzáférhetőek lennének.

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2016-07-22 00:17:16

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>