. Ma Emma napja van.
Elektromos kandalló, avagy idilli látvány és komfortos meleg a lakásban
2020-11-17 19:47:58
Elektromos kandalló, avagy idilli látvány és komfortos meleg a lakásban

Elektromos kandalló, avagy idilli látvány és komfortos meleg a lakásban

Szó lesz az elektromos kandalló működéséről, a hasznosságáról, no és persze a lehetséges felhasználási környezet megemlítéséről sem feledkezünk meg. Nem titkolt szándékunk némi kedvet csinálni ennek az elképesztően hasznos fűtési kelléknek a beszerzéséhez.
 
Szinte megszólalásig hasonlít a fatüzelésű kandalló látványára
 
A fatüzelésű kandallónak mindig is megvolt a maga romantikája. A tűz pattogása mellett ugyanis elképesztően idilli látványt nyújt az egész helyiségnek, miközben komfortos meleg vesz minket körül. Viszont a tüzeléshez mindig fára van szükség, ami kosszal, munkával és körülményességgel jár.
 
Pontosan ezt lehet kiiktatni az elektromos kandallóval úgy, hogy látványra közel a fatüzelésű kandallóval egyenértéket kapunk. Ráadásul a működtetés költségvonzatát tekintve is rendre jobban járunk, köszönhetően a modern elektromos fűtőtestek gazdaságos működésének.
 
Dióhéjban ezt érdemes tudni az elektromos kandalló működéséről
 
Érdemes ezt a témát ketté bontani, hiszen az elektromos kandalló esetében a fűtés, illetve a látvány is érdekes kérdésnek számít. Utóbbiról egyébként korszerű LED fényforrások gondoskodnak. Nagy előnyük, hogy a forró lángnyelvek látványát csaknem tökéletesen képesek reprodukálni, miközben a felhasznált elektromos árammal is gazdaságosan bánnak.
 
Ahogyan ezt egyébként az elektromossággal működő fűtőtest maga is megteszi. Az elektromos fűtés korszerű eszközei ugyanis sok esetben még költséghatékonyabban alkalmazhatók, mint mondjuk a hagyományos távfűtés vagy egy fatüzelésű kályha. Ráadásul az elektromos kandalló melegét akár másodperceken belül is érezni lehet, maga a vezérlés pedig elképesztő kényelmi szempontok mentén valósulhat meg.
 
Hol tudjuk leginkább kiaknázni az elektromos kandalló használatának előnyeit?
 
Gyakorlatilag minden olyan helyen, ahol egyébként is jól mutatna egy kandalló. Családi vagy kertes házban adja magát az elhelyezés lehetősége, hiszen a nappali jut minden bizonnyal kapásból az eszünkbe.
 
Képzeljük el például azt az idilli képet, amikor egy hosszú hét után egy álmos őszi péntek estén a család a televíziót nézi, miközben az elektromos kandalló melege pedig határozottan érezhető. Nem is lehet kérdés, hogy a kandalló gyorsan mindenki kedvence lesz. De ugyanúgy meglehet a létjogosultsága az elektromos kandallónak a nyaralóban, illetve a hétvégi házban is. Annál is inkább, mivel ezek az ingatlanok rendszerint ritkábban látogatottak. Emiatt nagy előny, ha gyorsan és hatékonyan tudunk oda érkezve komfortos meleg hőmérsékletet teremteni.
További híreink
Hogyan szabaduljunk meg a bosszantó pattanásoktól?
A pattanásokkal való küzdelem általában már a kamasz évek elején kezdődik, és sokaknál még felnőttként sem áll meg. A gyulladt kis piros pöttyök ráadásul nem csak elcsúfí...
2020-11-21 15:07:56, Hírek, Színes Bővebben
Hármat tippelhet, ki nyerte el a 150 milliárdos atlétikai stadion kivitelezését
A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Záév sorra nyerte a kormányzati tendereket, most sem volt másképpen, amikor a Magyar Építő Zrt-vel közösen pályáztak. November 2-...
2020-11-17 20:47:35, Hírek, Színes Bővebben
Januártól magánlaksértésnek minősül a drónvideóval készült leleplező felvétel
Januártól szigorúbb lesz a drónok szabályozása Magyarországon, ami jócskán megnehezíti az olyan oknyomozó portálok működését, mint amilyen az Átlátszó, ami Mészáros egyik...
2020-11-17 20:47:33, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Több mint harminc órája jeleztem, hogy bizonyos okok miatt egy darabig felfüggesztem Facebook-aktivitásomat. Á...
Bővebben >>