. Ma Andrea napja van.
Elfogadták a város költségvetését
2014-03-16 10:38:25
Elfogadták a város költségvetését

Elfogadták a város költségvetését

A Dióssi Csaba polgármesterrel készített videóriport összefoglalója

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Február 27-én délután nyomban két képviselőtestületi ülés is volt egymás után. A kettő közül az elsőnek  – ez évben a harmadiknak  –  egyetlen témája volt, a város 2014-es költségvetése.

Nyomban a riport elejéből kiderül, hogy ezúttal az ülésen parázs viták is folytak, „tehát voltak érdekes témák”, ahogyan a riporterasszony fogalmazott, de aki ezek után azt várta volna, hogy ezekről fogja most Dióssi urat kérdezni, annak le kell hűtsük érdeklődését, mert nyomban így folytatta: „talán ezeket most ne is ismételjük meg!” Tehát mi, dunakeszi lakosok maradunk továbbra is tudatlanok atekintetben, hogy vajon milyen téma képes egyáltalán megosztani azt a testületet, amelyben a határozatok többnyire legfeljebb egy-két ellenszavazattal születnek.

 

Megtudhattuk viszont, hogy a költségvetést  jellemzően két részre kell osztani, az üzemeltetési és a fejlesztési feladatokra fordítandó összegekre. (Aki esetleg ennél jobban el akar merül a város költségvetésének vagy általában a költségvetéseknek a rejtelmeiben, az tekintsen meg inkább más forrásokat.)

 

Itt kapott végre szót Dióssi úr, akitől megtudtuk, hogy idén lényegesen kevesebb feladata van az önkormányzatnak, mint a korábbi években, ezért a működésre kevesebb kiadás kell,  3,5 milliárd Ft, viszont – a korábbi évek felhalmozásainak és a pályázatoknak is köszönhetően – jelentős összeget tud a város fejlesztésekre fordítani. Ez egy olyan költségvetés lesz, amire minden képviselő büszke lehet.  Ennyit hát erről a témáról.

 

Ez után a második ülés napirendi pontjai kerültek sorra. Megtudtuk, hogy a MÁV óvodát átveszi a város, és ha már óvoda, szóba került az alagi óvoda felújítása is. 30 millió forintra nyújtott be pályázatot a város, valószínűleg ebből egy új csoportszoba kialakítása is kijön majd, ami 30 újabb férőhelyet jelent. Dióssi eldicskedett a katolikus óvoda 180 férőhelyével, amihez szintén hozzájárult a város (megj: itt azért ne feledkezzünk meg arról, hogy ez jelentős részben az Egyházmegye, a hívek, illetve más magánszemélyek adományaiból épülhetett fel!), és hogy most készül el a fehér iskola helyén egy új óvoda szintén 180 férőhellyel.  Dióssi úgy véli, hogy ezzel elérhető közelségbe kerül Dunakeszi óvoda-problémájának  megoldása.

 

A képviselők döntöttek arról, hogy tulajdonosi hozzájárulást adnak egy nemzetközi futóverseny (crossfutás) megrendezéséhez a repülőtéren. A verseny időpontja augusztus 8. Dunakeszi szívesen biztosít helyszínt ilyen rendezvényeknek. Egyébként a város maga is szervez futóversenyt: március 23-án újra megrendezi a FutaKeszi futóversenyt . Itt 2,5 km-es és 5 km-es távon lehet versenyezni, Dióssi maga is indul majd.

 

Szóba került még, hogy a DunakesziFeszt megrendezésére és a gyermektábor fejlesztésére is nyújt be pályázatot a város.

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-03-16 10:38:51

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>