. Ma Sarolta, Emese napja van.
Elfogadták a város költségvetését
2014-03-16 10:38:25
Elfogadták a város költségvetését

Elfogadták a város költségvetését

A Dióssi Csaba polgármesterrel készített videóriport összefoglalója

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Február 27-én délután nyomban két képviselőtestületi ülés is volt egymás után. A kettő közül az elsőnek  – ez évben a harmadiknak  –  egyetlen témája volt, a város 2014-es költségvetése.

Nyomban a riport elejéből kiderül, hogy ezúttal az ülésen parázs viták is folytak, „tehát voltak érdekes témák”, ahogyan a riporterasszony fogalmazott, de aki ezek után azt várta volna, hogy ezekről fogja most Dióssi urat kérdezni, annak le kell hűtsük érdeklődését, mert nyomban így folytatta: „talán ezeket most ne is ismételjük meg!” Tehát mi, dunakeszi lakosok maradunk továbbra is tudatlanok atekintetben, hogy vajon milyen téma képes egyáltalán megosztani azt a testületet, amelyben a határozatok többnyire legfeljebb egy-két ellenszavazattal születnek.

 

Megtudhattuk viszont, hogy a költségvetést  jellemzően két részre kell osztani, az üzemeltetési és a fejlesztési feladatokra fordítandó összegekre. (Aki esetleg ennél jobban el akar merül a város költségvetésének vagy általában a költségvetéseknek a rejtelmeiben, az tekintsen meg inkább más forrásokat.)

 

Itt kapott végre szót Dióssi úr, akitől megtudtuk, hogy idén lényegesen kevesebb feladata van az önkormányzatnak, mint a korábbi években, ezért a működésre kevesebb kiadás kell,  3,5 milliárd Ft, viszont – a korábbi évek felhalmozásainak és a pályázatoknak is köszönhetően – jelentős összeget tud a város fejlesztésekre fordítani. Ez egy olyan költségvetés lesz, amire minden képviselő büszke lehet.  Ennyit hát erről a témáról.

 

Ez után a második ülés napirendi pontjai kerültek sorra. Megtudtuk, hogy a MÁV óvodát átveszi a város, és ha már óvoda, szóba került az alagi óvoda felújítása is. 30 millió forintra nyújtott be pályázatot a város, valószínűleg ebből egy új csoportszoba kialakítása is kijön majd, ami 30 újabb férőhelyet jelent. Dióssi eldicskedett a katolikus óvoda 180 férőhelyével, amihez szintén hozzájárult a város (megj: itt azért ne feledkezzünk meg arról, hogy ez jelentős részben az Egyházmegye, a hívek, illetve más magánszemélyek adományaiból épülhetett fel!), és hogy most készül el a fehér iskola helyén egy új óvoda szintén 180 férőhellyel.  Dióssi úgy véli, hogy ezzel elérhető közelségbe kerül Dunakeszi óvoda-problémájának  megoldása.

 

A képviselők döntöttek arról, hogy tulajdonosi hozzájárulást adnak egy nemzetközi futóverseny (crossfutás) megrendezéséhez a repülőtéren. A verseny időpontja augusztus 8. Dunakeszi szívesen biztosít helyszínt ilyen rendezvényeknek. Egyébként a város maga is szervez futóversenyt: március 23-án újra megrendezi a FutaKeszi futóversenyt . Itt 2,5 km-es és 5 km-es távon lehet versenyezni, Dióssi maga is indul majd.

 

Szóba került még, hogy a DunakesziFeszt megrendezésére és a gyermektábor fejlesztésére is nyújt be pályázatot a város.

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-03-16 10:38:51

További híreink
Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
Csütörtöki ülésén döntött a Költségvetési Bizottság a 2021-es költségvetéshez benyújtott utolsó körös javaslatokról, köztük arról is, hogy a megszokott 77 milliárd forint...
2020-06-26 20:27:41, Hírek, Aktuális Bővebben
Brutálisan zuhant Orbán vagyona
Több mint tíz év után változott a miniszterelnök, Orbán Viktor fizetése - írta a Blikk a kormany.hu-ra feltöltött dokumentum alapján. E szerint a kormányfő a korábbi, bru...
2020-06-06 19:55:20, Hírek, Aktuális Bővebben
Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója
A hónap végétől nyugdíjazását kérte a Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója, Skultéti József - írta meg a hvg.hu.
2020-05-22 15:50:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A La Maison Du Whisky története és bő fél évszázados tevékenysége nemcsak Franciaországnak lehet fontos, hanem...
Bővebben >>