. Ma Annamária napja van.
Fut a Keszi – Futni lehet a repülőtéren, de vajon repülni ?
2014-03-04 11:02:28
Fut a Keszi  – Futni lehet a repülőtéren, de vajon repülni ?

Fut a Keszi – Futni lehet a repülőtéren, de vajon repülni ?

Jó hír a futást kedvelőknek, hogy idén újra megrendezi a város a Fut a Keszi futóversenyt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nevezni máris lehet az alábbi linken, magára a versenyre pedig március 23-án, vasárnap délelőtt kerül sor. Több korcsoportban várnak nevezéseket, ovisoktól egészen szenior kategóriáig, de erről legjobb a versenykiírásban tájékozódni, ahogyan a teljesítendő távról, a jelentkezés módjáról és a díjazásról is.

 

Kiemeljük viszont, hogy az idei verseny a repülőtéren lesz, szemben a korábbi futóversenyekkel, amelyeket állítólag rendszeresen a lóversenypályán rendeztek meg, ahogyan azt ez a videó is bizonyítja.

 

Tény, hogy a városi konzultáció  4. kérdése már azt sejttette, hogy a repülőtér nem marad meg kizárólag a repülősport számára, hanem azt szeretné a városvezetés, hogy a területet más sportok kedvelői is használhassák.

 

Használták persze már korábban is. A környéken lakók rendszeresen oda jártak a reptér szélére kocogni, a gyerekekkel tollasozni, focizni, sárkányt eregetni vagy egyszerűen sétálni, kutyát sétáltatni, kikapcsolódni egy kicsit. A repülősök nem zavartak el senkit, aki az elemi biztonsági szabályokat betartotta, azaz nem ment be az üzemi területre, ahol a fel- és leszállás történik. De használták a területet a windkite-ezők is, amikor éppen nem volt üzem.

 

Most, ezen a rendezvényen az egész reptér a verseny résztvevőié lesz, olyannyira, hogy még az egyik hangárt is kiürítik erre a napra és átadják a szervezőknek: ott lesz a nevezés, meg talán az eredmény hirdetés is. Volt persze ilyen már korábban is, a tavalyi árvízkor, amikor a repülőtér az árvízvédelem egyik bázisául szolgált a honvédség számára. A verseny végeztével azután repülőket visszatolják a helyükre, és megy majd minden úgy, ahogyan eddig.

 

Azaz sehogy. Mert a repülőtéren még mindig nincs igazi sportrepülés, a város és a klubok között folyó vita miatt.

 

Bár a Repülőtérrend az engedély kiadását a repülőtér üzembentartójának – Malév RK – jogaként említi, ők a polgármester személyes jóváhagyása nélkül nem dönthetnek. Így történhet az, hogy a Malév Klub már hetek óta nem adja ki a vele évtizedek óta együtt repülő Opitz Klubnak, ill. tagjainak a használatra vonatkozó engedélyt. Futni tehát lehet a repülőtéren, ahogyan eddig is lehetett, repülni viszont a Malévnak erősen korlátozottan, az Opitznak pedig egyáltalán nem lehet, lassan már három éve.

 

Szeretnénk itt, a dunakeszi-hírhatárban még a verseny előtt arról hírt adni, hogy Dunakeszin újra repülhet mindkét klub, úgy, mint valamikor régen, minden korlátozás nélkül.

 

Jönnek a gyerekek futni, és látják a gépeket a füvön. Rájuk csodálkoznak majd nyilván,     körüljárják őket, és megkérdezik az ott lévő felnőttektől, hogy ezek mikor szállnak föl. Mit fognak majd nekik mondani?  És arra mit, amikor azt kérdezik, hogy de hát miért nem?

 

Utoljára frissítve: 2014-03-04 11:06:35

További híreink
Lemondott a Pornhub pornóoldalt működtető cég vezérigazgatója és egy vezetője
Lemondott a Pornhub mögött álló Mindgeek cég két magas beosztású vezetője – számolt be a The Verge nyomán a Telex. Mindketten egy, a pornóoldallal kapcsolatos riport megj...
2022-06-28 15:40:07, Hírek, Színes Bővebben
A Pegasus kiberfegyver gyártója nem tud megnyugtató válaszokat adni
A Donáth Anna kezdeményezésére összehívott európai parlamenti Pegasus bizottság meghallgatta a veszélyes kiberfegyvert kifejlesztő cég, az NSO képviselőjét, aki egyáltalá...
2022-06-24 21:13:58, Hírek, Színes Bővebben
Ügyészség elé idéznék Varga Judit igazságügyi minisztert
A korrupcióval vádolt, volt fideszes államtitkár Völner Pál ügyvédje tanúkénti kihallgatását kezdeményezte Varga Judit igazságügyi miniszternek.
2022-06-24 21:13:56, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
15-16 százalékon lenne az infláció szakértők szerint 10 helyet, ha a kormány nem vezette volna be az élelmisze...
Bővebben >>