. Ma Lukács napja van.
Fúvókák felhasználási területe
2021-10-13 16:55:42
Fúvókák felhasználási területe

Fúvókák felhasználási területe

A fúvókák leggyakoribb alkalmazási területe

 

A fúvókákat leggyakrabban a korábban is említett mosáshoz szokták használni, de ezenkívül számos területen jól jöhetnek, illetve nem ritkán elengedhetetlen a fúvókák használata.

 

A fúvókákat az teszi ideálissá a mosási és tisztítási folyamatokhoz, hogy segítségükkel megfelelően el lehet oszlatni szinte mindenféle felületen a tisztítószeres és mosószeres folyadékokat. A fúvókából kijövő folyadék sebessége rendkívül gyors is lehet, aminek köszönhetően nagy a folyadék becsapódási sebessége, ami tovább erősíti a tisztító hatást.

 

Fúvókák segítségével történő mosással és tisztítással szinte minden nap lehet találkozni az élelmiszeriparban és a vegyiparban. Az igazság azonban az, és sokan nem is gondolnák, de az autótulajdonosok rendszeresen találkoznak fúvókákkal és használják is őket, már amennyiben szokták mosni az autójukat. Az autómosókban is fúvókákkal ellátott locsolókkal lehet mosni a járműveket, így nagyobb felületet lehet egyszerre lefedni, ráadásul a nagy nyomás segít a makacs foltok eltávolításában is.

 

Egyéb területek

 

A fúvókák megfelelő minőségű és hőmérsékletű folyadék használatával tökéletesen használhatóak hűtésre is, erre leginkább ott van szükség, ahol azonnal le kell hűteni a munkaanyagot, és nincs idő kivárni, amíg az magától lehűl, vagy éppen a gyors és azonnali hűtéssel lehet elérni a kívánt minőséget. Mivel a fúvókák folyadékot használnak, ezért alkalmasak nagy felület gyors benedvesítésére is.

 

Érdemes még megemlíteni a bevonatolást is. A bevonatolás folyamata során egyenletesen kell eloszlatni bizonyos folyékony anyagot az adott felületen, amiben nagy hasznát lehet venni az erre alkalmas fúvókáknak, hiszen azokkal egyenletes eloszlást lehet elérni. Az egyenletes eloszlás a bevonatolás esetben nagyon fontos, hiszen ez a folyékony anyag idővel rászárad a felületre és nem biztos, hogy megfelelne a minőségi követelményeknek, ha az anyag bizonyos részén háromszor vastagabb lenne a réteg vastagsága.

 

Ezeken kívül alkalmazhatóak még a fúvókák keverésre, leginkább tartálykeverésre szokták, valamint előkezelő rendszereknél és porlasztáshoz is. Amennyiben fúvókákra lenne szüksége, akkor mindenképpen érdemes megnéznie a Monojet fúvókakínálatát

 

Porlasztás fúvókával

 

A fúvókával történő porlasztással leginkább párásító rendszereknél lehet találkozni. A rendszer alapját a pneumatikus kétutas fúvókák jelentik. Kétutas fúvókáknál az egyik csatlakozáson érkezik az a tisztított sűrített levegő, amelyet a másik csatlakozáson érkező alacsony nyomású víz porlasztásához használ a rendszer. 

További híreink
Márki-Zay Péter nyerte az ellenzéki előválasztást
A hódmezővásárhelyi polgármester lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. Vidéken szoros volt a verseny, Budapesten viszont nagy fölénnyel nyert a főpolgármester t...
2021-10-18 17:53:44, Hírek, Színes Bővebben
3+1 érv, ami miatt Te is vinyl padlót szeretnél majd az otthonodba
Az elmúlt évtizedek során a PVC vagy linóleum burkolatok megérték virágzásukat, majd a bukásukat is. Számos háztartásban találkozhattál ezzel a burkolóanyaggal, ami a leh...
2021-10-18 15:47:59, Hírek, Színes Bővebben
A Fidesz költötte a legtöbb pénzt az előválasztáson, pedig nem is indultak
Azok költötték a legtöbbet a ma záruló ellenzéki előválasztási folyamat digitális kampányában, aki nem is indultak rajta: a Fidesz.
2021-10-17 11:19:09, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Október 10-től október 16-áig, tehát hét napon át tart majd az előválasztás második fordulója – értesült a Tel...
Bővebben >>