. Ma Márk napja van.
Hagyományos és újfajta rendezvények
2022-01-12 17:46:09
Hagyományos és újfajta rendezvények

Hagyományos és újfajta rendezvények

Hétköznapi rendezvények

 

Az ismert rendezvények fajtái is többféleképpen csoportosíthatók: helyszín, biztonsági előírás, célközönség vagy cél szerint is meg lehet különböztetni eseményeket. Mivel a rendezvényszervezés szakma a rugalmasságáról, kreativitásáról híres, ezen nem is csodálkozunk.

 

Magánemberként leginkább a következő eseményeken veszünk részt: esküvő, iskolai ünnepségek, egyházi vagy állami ünnepek, fesztiválok, koncertek. Ezek megszervezéséhez szükség van szaktudásra, ezt profi rendezvényszervezők végzik. 

 

Ám vannak olyan helyzetek is, ahol nekünk, magunknak kell bekapcsolódnunk egy esemény szervezésébe. Akit ilyen feladattal bíznak meg - például egy nagyszabású születésnapi party létrehozása -, jobb, ha tisztában van az alapvető fogalmakkal és protokoll ismeretei is vannak. Számukra ideális lehet egy rendezvényszervező tréning elvégzése: a MOE Rendezvényakadémia folyamatosan indított online képzései bátran ajánlhatók kezdők, érdeklődők számára is.

 

Munkahely, szakma, hobbi és a velük kapcsolatos rendezvények

 

Sokszor munkánkból kifolyólag kell részt vennünk rendezvényeken. Ilyenek lehetnek például a cég protokolláris rendezvényei, az épületavatások, termékbemutatók, partnertalálkozók. Ezeket gyakran a HR-esek vagy a vállalatnál tevékenykedő kulturális menedzserek, PR-szakemberek szervezik.

 

Különösen népszerűek a munkahelyi csapatépítő tréningek, ahol az a cél, hogy a munkatársak jobban megismerjék egymást. Ezeket sokszor külső helyszínen, külsős rendezvényszervező cég bevonásával hozzák létre a programok sokszínűsége érdekében.

 

Akár hobbink miatt is részt vehetünk eseményeken: konferenciák, előadások sokaságából válogathatunk érdeklődési körünknek megfelelően.

 

Újítások a rendezvényszervezésben

 

Sajnos a járványhelyzet miatt sok rendezvény megrendezését kellett lemondani, elhalasztani. Mivel azonban a rugalmasság az egyik legfőbb ismérve a rendezvényszervezői munkának, biztosak lehettünk benne, hogy újfajta események is létrejönnek.

 

Sokan költöztették át rendezvényüket a virtuális térbe, köztük munkahelyek is, ahol fontos volt az összetartozás érzésének erősítése. 

 

A kutatások szerint a jövő a hibrid rendezvényeké: itt az online és offline mód kapcsolódik össze. A helyszínen jelen vannak a fellépők és néhány meghívott vendég, valamint az őket kiszolgáló személyzet, de a közönség nagy része otthonából követheti nyomon az eseményeket. A szervezők igyekeznek interaktívvá tenni a műsort, hogy személyes élményekhez juttassanak mindenkit.

 

Az biztos, hogy a rendezvényszervezés átalakulóban van: érdemes kihasználni a lehetőségeket és nyitottnak lenni az újdonságokra - szervezőként és résztvevőként is.

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>