. Ma György napja van.
Hasznos tippek tetőtér-felújításhoz!
2022-01-12 17:48:12
Hasznos tippek tetőtér-felújításhoz!

Hasznos tippek tetőtér-felújításhoz!

Az előkészületek

 

A tető az egyik legfontosabb eleme minden épületnek, hiszen fontos feladata van a hőszigetelésben és a szellőzésben is. Emiatt a tetőszerkezet nem megfelelő állapota esetén felújítás válhat szükségessé, ami komoly projekt.

 

Ahhoz, hogy a tetőszerkezet a legjobb minőségben készüljön el, és hosszú évtizedekig szolgálja az otthon lakóit, néhány szempontot érdemes figyelembe venni. A már említett hőszigetelés és szellőzés mellett a tető az épület általános biztonságában is komoly szerepet játszik. 

 

Éppen ezért elengedhetetlen, hogy megfelelő szakember végezze a felújítást, és kiváló minőségű alapanyagokkal dolgozzon. Így a végeredmény egy kiváló hőszigetelő hatással bíró, jól szellőztethető tetőtér lesz, amely kiváló lakóhelyiségként is funkcionál.

 

Ügyeljünk a hőszigetelésre!

 

A tetőtér felújításánál, kialakításánál központi szerepet kap a hőszigetelés kérdése. Ez ugyanis a legkritikusabb pontja az épületeknek, hiszen beépített helyiség lévén az időjárási körülmények jelentősen befolyásolják a benti állapotot.

 

Onnan tudjuk, hogy a hőszigetelés nem megfelelő, hogy a nyári hónapok során rendkívül meleg a levegő a tetőtérben, télen pedig extrém hideg. 

 

Emellett sajnos gyakori probléma lehet a penész megjelenése, valamint a vizesedés, amely nem csak esztétikai szempontból kellemetlen. Képes ugyanis úgy roncsolni a tetőszerkezetet, hogy az hamar teljesen használhatatlanná válhat.

 

Mivel ez az állapot nem fenntartható, főleg, ha a tetőteret hálószobává alakítanánk, fontos időben gondoskodni a helyreállításáról. Ezeket különböző szigetelőanyagok és polikarbonátok segítségével tehetjük meg.

 

A hőszigetelésre kiváló megoldást nyújtanak a hőszigetelő tetőfóliák, amelyek több típusban is beszerezhetőek annak függvényében, milyen típusú a tetőtér.

 

A Káplár fatelep minőségi tetőfedő anyagai segítségével gondoskodhatsz a megfelelő hőmérséklet és a tetőszerkezet egészségének fenntartásáról!

 

A szellőzés fontossága

 

A tető szellőztetését mellőzhetjük abban az esetben, ha a tetőteret biztonsági vízszigeteléssel látták el. Ilyen esetben a nedves részeket cserép anyagú tetőfedő anyaggal fedik be.

 

Ha szellőztetett tetőszerkezettel van dolgunk, egy üreg kialakítása szükséges a hőszigetelő réteg és a párafékező réteg közé. Ez azért szükséges, mert a tető abban az esetben nedvesedik könnyen, ha a szabad légáramlás nem megfelelő. A párazáró fólia remek megoldást nyújt ilyen esetben.

 

Tekintsd meg a Káplár fatelep minőségi termékeit, és gondoskodj otthonod hőszigeteléséről megfelelő módon! Szerezd be a tetőfelújításhoz szükséges faanyagokat és egyéb kiegészítőket egy helyen!

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>