. Ma Ilona napja van.
Hasznos tippek tetőtér-felújításhoz!
2022-01-12 17:48:12
Hasznos tippek tetőtér-felújításhoz!

Hasznos tippek tetőtér-felújításhoz!

Az előkészületek

 

A tető az egyik legfontosabb eleme minden épületnek, hiszen fontos feladata van a hőszigetelésben és a szellőzésben is. Emiatt a tetőszerkezet nem megfelelő állapota esetén felújítás válhat szükségessé, ami komoly projekt.

 

Ahhoz, hogy a tetőszerkezet a legjobb minőségben készüljön el, és hosszú évtizedekig szolgálja az otthon lakóit, néhány szempontot érdemes figyelembe venni. A már említett hőszigetelés és szellőzés mellett a tető az épület általános biztonságában is komoly szerepet játszik. 

 

Éppen ezért elengedhetetlen, hogy megfelelő szakember végezze a felújítást, és kiváló minőségű alapanyagokkal dolgozzon. Így a végeredmény egy kiváló hőszigetelő hatással bíró, jól szellőztethető tetőtér lesz, amely kiváló lakóhelyiségként is funkcionál.

 

Ügyeljünk a hőszigetelésre!

 

A tetőtér felújításánál, kialakításánál központi szerepet kap a hőszigetelés kérdése. Ez ugyanis a legkritikusabb pontja az épületeknek, hiszen beépített helyiség lévén az időjárási körülmények jelentősen befolyásolják a benti állapotot.

 

Onnan tudjuk, hogy a hőszigetelés nem megfelelő, hogy a nyári hónapok során rendkívül meleg a levegő a tetőtérben, télen pedig extrém hideg. 

 

Emellett sajnos gyakori probléma lehet a penész megjelenése, valamint a vizesedés, amely nem csak esztétikai szempontból kellemetlen. Képes ugyanis úgy roncsolni a tetőszerkezetet, hogy az hamar teljesen használhatatlanná válhat.

 

Mivel ez az állapot nem fenntartható, főleg, ha a tetőteret hálószobává alakítanánk, fontos időben gondoskodni a helyreállításáról. Ezeket különböző szigetelőanyagok és polikarbonátok segítségével tehetjük meg.

 

A hőszigetelésre kiváló megoldást nyújtanak a hőszigetelő tetőfóliák, amelyek több típusban is beszerezhetőek annak függvényében, milyen típusú a tetőtér.

 

A Káplár fatelep minőségi tetőfedő anyagai segítségével gondoskodhatsz a megfelelő hőmérséklet és a tetőszerkezet egészségének fenntartásáról!

 

A szellőzés fontossága

 

A tető szellőztetését mellőzhetjük abban az esetben, ha a tetőteret biztonsági vízszigeteléssel látták el. Ilyen esetben a nedves részeket cserép anyagú tetőfedő anyaggal fedik be.

 

Ha szellőztetett tetőszerkezettel van dolgunk, egy üreg kialakítása szükséges a hőszigetelő réteg és a párafékező réteg közé. Ez azért szükséges, mert a tető abban az esetben nedvesedik könnyen, ha a szabad légáramlás nem megfelelő. A párazáró fólia remek megoldást nyújt ilyen esetben.

 

Tekintsd meg a Káplár fatelep minőségi termékeit, és gondoskodj otthonod hőszigeteléséről megfelelő módon! Szerezd be a tetőfelújításhoz szükséges faanyagokat és egyéb kiegészítőket egy helyen!

További híreink
A hajdan szappanopera dalversenyen felkapaszkodott Tóth Gabi ma már a nemzet nagyasszonya címre pályázik
„Erő, büszkeség, nemzettudat, ez a magyarság. Ez a mi küldetésünk” - az énekesnő szerint semmit nem változott az értékrendje, hiszen már 2012-ben is Orbán Viktor beszéde ...
2022-08-16 18:56:04, Hírek, Színes Bővebben
Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény. Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese írásbeli kérdést nyújtott be azzal kapcsolatban, hogy Sarka Kata és Rogán-Gaál C...
2022-08-13 21:59:31, Hírek, Színes Bővebben
Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
Tuzson Bence ebben arról beszél, hogy az angolok egyik kedvenc étele, a szalonna, azaz a bacon neve valójában a Bakony nevéből ered.
2022-08-13 21:59:29, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Akik Magyarországon a pártállami rendszer 12 éves kormányzása után is a Fideszre adták a szavazatukat, már nem...
Bővebben >>