. Ma Antal napja van.
Hasznos tippek tetőtér-felújításhoz!
2022-01-12 17:48:12
Hasznos tippek tetőtér-felújításhoz!

Hasznos tippek tetőtér-felújításhoz!

Az előkészületek

 

A tető az egyik legfontosabb eleme minden épületnek, hiszen fontos feladata van a hőszigetelésben és a szellőzésben is. Emiatt a tetőszerkezet nem megfelelő állapota esetén felújítás válhat szükségessé, ami komoly projekt.

 

Ahhoz, hogy a tetőszerkezet a legjobb minőségben készüljön el, és hosszú évtizedekig szolgálja az otthon lakóit, néhány szempontot érdemes figyelembe venni. A már említett hőszigetelés és szellőzés mellett a tető az épület általános biztonságában is komoly szerepet játszik. 

 

Éppen ezért elengedhetetlen, hogy megfelelő szakember végezze a felújítást, és kiváló minőségű alapanyagokkal dolgozzon. Így a végeredmény egy kiváló hőszigetelő hatással bíró, jól szellőztethető tetőtér lesz, amely kiváló lakóhelyiségként is funkcionál.

 

Ügyeljünk a hőszigetelésre!

 

A tetőtér felújításánál, kialakításánál központi szerepet kap a hőszigetelés kérdése. Ez ugyanis a legkritikusabb pontja az épületeknek, hiszen beépített helyiség lévén az időjárási körülmények jelentősen befolyásolják a benti állapotot.

 

Onnan tudjuk, hogy a hőszigetelés nem megfelelő, hogy a nyári hónapok során rendkívül meleg a levegő a tetőtérben, télen pedig extrém hideg. 

 

Emellett sajnos gyakori probléma lehet a penész megjelenése, valamint a vizesedés, amely nem csak esztétikai szempontból kellemetlen. Képes ugyanis úgy roncsolni a tetőszerkezetet, hogy az hamar teljesen használhatatlanná válhat.

 

Mivel ez az állapot nem fenntartható, főleg, ha a tetőteret hálószobává alakítanánk, fontos időben gondoskodni a helyreállításáról. Ezeket különböző szigetelőanyagok és polikarbonátok segítségével tehetjük meg.

 

A hőszigetelésre kiváló megoldást nyújtanak a hőszigetelő tetőfóliák, amelyek több típusban is beszerezhetőek annak függvényében, milyen típusú a tetőtér.

 

A Káplár fatelep minőségi tetőfedő anyagai segítségével gondoskodhatsz a megfelelő hőmérséklet és a tetőszerkezet egészségének fenntartásáról!

 

A szellőzés fontossága

 

A tető szellőztetését mellőzhetjük abban az esetben, ha a tetőteret biztonsági vízszigeteléssel látták el. Ilyen esetben a nedves részeket cserép anyagú tetőfedő anyaggal fedik be.

 

Ha szellőztetett tetőszerkezettel van dolgunk, egy üreg kialakítása szükséges a hőszigetelő réteg és a párafékező réteg közé. Ez azért szükséges, mert a tető abban az esetben nedvesedik könnyen, ha a szabad légáramlás nem megfelelő. A párazáró fólia remek megoldást nyújt ilyen esetben.

 

Tekintsd meg a Káplár fatelep minőségi termékeit, és gondoskodj otthonod hőszigeteléséről megfelelő módon! Szerezd be a tetőfelújításhoz szükséges faanyagokat és egyéb kiegészítőket egy helyen!

További híreink
A választások elmaradásával is számol a kormány a veszélyhelyzet miatt
Az Igazságügyi Minisztérium rendeletébe rejtettek el egy érdekes mondatot, ami szerint a veszélyhelyzet miatt el is maradhatnak a választások.
2022-01-16 11:21:39, Hírek, Színes Bővebben
Szabó Tímea és az ötmilliárdnyi teszt megsemmisítése - a rendőrség szemszögéből
Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője feljelentést tett az 5 milliárd forint értékű tesztek megsemmisítésével kapcsolatban, de a BRFK elutasította azt, ugyanis hűtlen ...
2022-01-16 11:21:36, Hírek, Színes Bővebben
Érvénytelen szavazásra buzdítnak a civil jogvédő szervezetek
Áder János köztársasági elnök bejelentette a kormány gyűlöletkeltő, a szexuális és nemi kisebbségeket kiközösítő népszavazásának dátumát, ami a választásokkal egy napon, ...
2022-01-16 11:21:33, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A kormányzat gyermekvédelminek nevezett törvénye óta megugrott a feljelentési kedv, és többen is panaszt tett...
Bővebben >>