. Ma Farkas napja van.
Hogyan programozd az öntözőrendszered?
2020-09-17 21:58:31
Hogyan programozd az öntözőrendszered?

Hogyan programozd az öntözőrendszered?

Csak ezen folyamatok után jutottunk el egy olyan szintre, ahol csupán a rendszer programozásával kell foglalkoznunk. Azonban nem árt odafigyelni, mert ezt sem mindegy, hogyan teszed. A következő cikkben ehhez kapsz némi segítséget.

 

Az öntözőautomatikák felépítése

 

A modern öntözést támogató automatikák több különböző részegységből épülnek fel. Éppen ezért már az öntözőrendszer megtervezése során át kell gondolnunk, hogy pontosan milyen elemekre lesz szükségünk. Ugyanis ebben az esetben minden számít. Számít például a mágnesszelepek száma, valamint hogy milyen típusú automatikát szeretnénk alkalmazni. De az is lényeges kérdés, hogy milyen érzékelőkkel és hány eres vezérlőkábellel szereljük fel a rendszerünket.

 

Az automatikák vezérlőjének felszerelése

 

Az öntözést vezérlő automatikák rendelkeznek egy belső és egy külső egységgel. A beltéri öntözésvezérlő automatikák esetében ajánlott a trafót és a vezérlőegységet külön-külön, egymás mellé, zárt helyre tenni. A kültéri vezérlés ennél jóval “szabadabb”, hiszen felszerelhető az épületen kívül, de akár közvetlenül a mágnesszelepekhez vagy a szelepdoboz közelébe is. A csapra szerelhető automatika természetesen a csapra helyezhető el.

 

Az egyes vezérlők üzembe helyezéséről…

 

A beltéri vezérlők esetében az automatika váltóáram jelzésű csavarja alá kell bekötnünk a trafóban fellelhető vezetékeket. Mielőtt azonban a trafót bedugnánk a konnektorba, mindenképpen távolítsuk el az elemek helyét takaró műanyag tiltót. Egyesítsük az összes mágnesszelep egyik kábelét, majd egy vezetéken át juttassuk el a vezérlőhöz és kössük be a “C” jelölésű pontra.

 

A kültéri vezérlő bekötése hasonló elven történjen, annyi különbséggel, hogy ez esetben a vezérlődobozban van a beépített trafó. Ezért a hatékony üzembe helyezés érdekében szükséged lesz egy földelt villásdugóra és egy három erű kábelre. A vezérlőből kivezetett kábelekre vízmentes csatlakozóval illeszthetjük a mágnesszelepeket és az esőérzékelőt. Csapra is szerelhetünk öntözésvezérlőt, Hollander segítségével. Ezek többnyire elemmel üzemeltethetőek, az 1 és 2 zónás vezérlők egy-egy öntözési zónát működtetnek.

 

Ha még mindig van kérdésed, akkor az AutomataÖntözőrendszer.com öntözéstechnikai szakemberei szívesen segítenek, hogy minden gördülékenyen menjen!

 

Az öntözőrendszer programozási folyamata

 

Induljunk ki az automatika fővezérlőjének egyedi beállítási módjaiból. Beállítható a dátum és az idő, majd az öntözés indításának időpontja, néha pedig az egyes zónák indítási időpontja is. Beállítható az öntözési időtartam, akár a zónákra külön-külön is.

 

Gyakran a vezérlő alapbeállítása lehet, hogy minden nap öntöz, ez módosítható, sőt, még az évszakokhoz is igazítható az öntözés. Manuális vezérlés beállítására is lehetőség van.

További híreink
Gulyás szerint értük tüntettek, nem ellenük
Nem hiszi, hogy az ország ötven legfontosabb ügyében benne van a Színház- és Filmművészeti Egyetem, de jó érzéssel nézik a történéseket, erről beszélt Gulyás Gergely az Ő...
2020-10-24 18:01:44, Hírek, Színes Bővebben
Péntektől kötelező a maszkviselés a szabadtéri- és sportrendezvényeken Magyarországon
Október 23-tól kötelező lesz a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken Magyarországon.
2020-10-23 13:33:34, Hírek, Színes Bővebben
Gyakornokból rögvest konzul lett a kormánypárti képviselő lánya
Egy kormánypárti képviselő nemrég végzett lánya konzul lett a genfi konzulátuson - írja a Telex. A Külgazdasági és Külügyminisztérium azzal indokolta döntését, Szászfalvi...
2020-10-23 13:33:31, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pálinkás József akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, az első Orbán-kormány oktatási minisz...
Bővebben >>