. Ma Emma napja van.
Legújabb ÁSZ jelentés brutális képet ad Dunakeszi gazdálkodásáról
2016-12-14 11:58:08
Legújabb ÁSZ jelentés brutális képet ad Dunakeszi gazdálkodásáról

Legújabb ÁSZ jelentés brutális képet ad Dunakeszi gazdálkodásáról

Vaskos, mintegy hetven oldalas jelentésben írja le az Állami Számvevőszék a most lefolytatott vizsgálatát.  A 2011. január 1. és 2015. április 30. közötti időszakra kiterjedő vizsgálat célja, az közpénzfelhasználás szabályosságának és hogy az önkormányzat egyes befektetési döntései és azok végrehajtása, elszámolása megfelelt-e a vonatkozó jogszabályoknak és belső szabályozásoknak.

 

Az említett időszakban a Számvevőszék, szinte semmit nem talált rendben a vizsgálat során.

 

Külön érdekesség, hogy jogszabályi lehetőségeivel élve, Dióssi Csaba polgármester 24 észrevételt tett a jelentéssel kapcsolatban. Ám ezen észrevételek, mindegyikét elutasította a Számvevőszék.

 

Teljesség igénye nélkül, kiemelünk néhány súlyos megállapítást a vizsgálatból.

 

Szabálytalanságok és összeférhetetlenségek a gazdálkodásban


„a személyi juttatások, az ellátottak pénzbeli juttatásai és az egyéb működési, felhalmozási célú kiadások, valamint a finanszírozási kiadások utalványozását megelőzően nem ellenőrizték és nem igazolták a kiadások teljesítésének jogosságát” „a dologi kiadások teljesítésigazolása során nem tartották be az összeférhetetlenségi szabályokat.”

 

Újra a Quaestor


„Az értékpapír vásárlási döntések meghozatala és végrehajtása nem volt szabályszerű, nem felelt meg az önkormányzati szabályozásnak.”

„A befektetési döntések előkészítésekor a pénzügyi szolgáltató átláthatóságát nem vizsgálták, a kockázatokat nem mérték fel, nem tervezték meg, hogy hol és milyen beavatkozások szükségesek a káros következmények elkerülése érdekében, így nem tettek meg mindent a befektetett közvagyon biztonságos megőrzéséért.”

 

Személycseréket javasol az számvevőszék


„Intézkedjen az Állami Számvevőszék ellenőrzése során feltárt hiányosságok és/vagy szabálytalanságok tekintetében a munkajogi felelősség kivizsgálására irányuló eljárás megindításáról, és ennek eredménye ismeretében tegye meg a szükséges intézkedéseket.”

Egyszerűbben megfogalmazva az Állami Számvevőszék egérutat javasol a polgármesternek a felelősség áttolásával, azt javasolja Dióssi Csabának, hogy keresse meg a felelősöket és tegye meg a szükséges intézkedéseket.

 

Még hosszan sorolhatnánk a feltárt hiányosságokat és szabálytalanságokat, a teljes jelentés IDE KATTINTVA olvasható.

 

Szerkesztőségünkből

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2016-12-14 17:16:26

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>