. Ma Emma napja van.
Lemondanak-e a képviselők Dunakeszin?
2015-01-27 11:40:52
Lemondanak-e a képviselők Dunakeszin?

Lemondanak-e a képviselők Dunakeszin?

 

Végignéztük, kik nem szerepelnek az adatbázisban, dunakeszi képviselői közül. A következő öt nevet nem találtuk: Csoma Attila (Fidesz), Erdész Zoltán, alpolgármester (Fidesz); Hircz Tamás (független), Dr. Kováts Sebestyén (Fidesz). Valamint Ábri Ferenc, A pénzügyi-, jogi bizottság elnöke (MSZP), aki az állami adóhatóság nyilvántartásában 2015.01.26-án a végrehajtási eljárással érintett adózók között is szerepel. A fenti neveket ön is ellenőrizheti ITT. 


Az új önkormányzati törvény előírja, hogy az önkormányzati képviselők, megválasztásukat követő harminc napon belül kötelesek kérelmezni felvételüket a köztartozásmentes adatbázisba, rövid nevén a KOMÁ-ba. A törvény, még azt is kimondja, hogy akinek köztartozása van az állam, vagy az önkormányzat felé és azt a lehetséges jogorvoslati eljárások kimerítését követően az erről szóló értesítés kézhezvételétől számított hatvan napon belül nem rendezi, méltatlanná válik a választott tisztség betöltésére.

 

A méltatlansági ok bekövetkezése nem automatikusan szünteti meg a képviselői mandátumot, a képviselő-testület határozatával megszünteti az önkormányzati képviselőnek a megbízatását, amennyiben a méltatlansági ok fenn áll.

 

A törvény teljes szövege megtalálható ITT !

 

Várjuk az érintett képviselők válaszait.

Utoljára frissítve: 2015-01-28 01:35:17

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>