. Ma Márk napja van.
Lezárult a Városi Konzultáció
2012-07-18 21:58:28
Lezárult a Városi Konzultáció

Lezárult a Városi Konzultáció

Fontos számunkra Dunakeszi polgárainak véleménye, hogy tudjuk, jó úton járunk-e, ötleteket, visszajelzést kapjunk, és Önök jelöljék ki az utat, hogy miként folytassuk a megkezdett fejlesztéseket. A ciklus elején vállalt program több eleme már meg is valósult vagy éppen elindult a megvalósulás útján. Azonban a képviselő-testületnek az a feladata, hogy olyan munkát végezzen, amelyre a városban élők részéről valós igény mutatkozik.



Köszönjünk, hogy a minden 16 éven felüli városlakó részére eljuttatott kérdőívet ilyen sokan töltötték ki és adták le a kijelölt gyűjtőhelyeken. Néhány kérdés támogatottsága illetve a prioritási sorrend meglepetést okozott számunkra. Például a BMX illetve gördeszka pálya létrehozása messze megelőzte a Városközpont kialakítását. A Konzultáció eredményéből megtudtuk, hogy kiemelten fontos az itt élőknek a helyi képviselők együttműködése, a játszóterek bekamerázása, illetve zebrák felfestése. Ugyanakkor bár a többség támogatja a városi szilveszter megtartását, a helyszínnel kapcsolatban több észrevétel érkezett. Az eredményekkel kapcsolatos részletes véleményünket és a lakosság döntése alapján kialakított új programunkat a következő lapszámban fogjuk ismertetni.


A kérdések megválaszolásán túl több, az általunk felsorolt témakörökön kívül is érkeztek észrevételek. A legkellemesebb meglepetés az volt, hogy a visszaküldők közel kétharmada élt a véleménykifejtés lehetőségével, ahol több új felvetés, visszajelzés is érkezett. A teljesség igénye nélkül néhány téma ezek közül: óvoda, bölcsőde, közbiztonság, városi programok, járdák építése, szórakozási lehetőségek. A pontos kiértékelés után az eredményeket összesítve tájékoztatni fogjuk hozni, és az Önök véleménye alapján fogjuk folytatni munkánkat.

Köszönjük, hogy ilyen sokan küldték nekünk vissza a kérdőíveket, ebből is látszik, hogy a városban élőknek fontos, hogy mi történik Dunakeszin, a Mi városunkban.

1. kérdés
Egyetért-e Ön azzal, hogy folytassuk kerékpárút-hálózatunk bővítését?


Igen: 74,72% Nem: 25,28%

2. kérdés
Egyetért-e Ön azzal, hogy gyalogátkelőhelyek kialakításával biztonságosabbá tegyük városunk gyalogos- és kerékpáros közlekedését?


Igen: 91,56% Nem: 8,44%

3. kérdés
Egyetért-e Ön azzal, hogy a Városháza mellett a város központjában főteret alakítsunk ki?


Igen: 71,97% Nem: 28,03%

4. kérdés
Egyetért-e Ön azzal, hogy a repülőtér területén a zöldterület megtartása mellett, más sportágaknak helyt adva a dunakesziek szolgálatába állítsuk?


Igen: 77,86% Nem: 22,14%

5. kérdés
Egyetért-e Ön azzal, hogy egy szilveszteri rendezvény keretében közösen búcsúztassuk az óévet?


Igen: 59,06% Nem: 40,94%

6. kérdés
Egyetért-e Ön azzal, hogy a meglévő hulladékgyűjtő szigeteket felváltsa a háztól való szelektív szemét begyűjtése illetve a lakótelepeken az elzárt, bekamerázott gyűjtőhelyek kialakítása?


Igen: 75,99% Nem: 24,01%

7. kérdés
Egyetért-e Ön azzal, hogy az utcai sportot kedvelő fiatalok számára egy arra alkalmas helyen, erre a célra kialakított parkot hozzunk létre?


Igen: 92,28% Nem: 7,72%

8. kérdés
Egyetért-e Ön azzal, hogy a város problémásabb közterületeinél a rend és közbiztonság fenntartása érdekében városi térfigyelő rendszert építsünk ki?


Igen: 92,30% Nem: 7,70%

"+1. kérdés"
Egyetért-e Ön azzal, hogy a városi képviselőknek a pártpolitikai érdekek helyett a helyi érdekeket kell szem előtt tartaniuk?


Igen: 98,76% Nem: 1,24%

 

Forrás: www.dunakeszi.hu

Utoljára frissítve: 2012-07-19 15:41:52

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>