. Ma Ervin napja van.
Lovastusa verseny Dunakeszin
2012-09-19 06:07:54
Lovastusa verseny Dunakeszin

Lovastusa verseny Dunakeszin

Nagyszabású nemzetközi lovastusa versenyt rendez a Kincsem Nemzeti Kft. szeptember 21 és 23 között a Kincsem Parkban valamint Alagon. A díjlovaglás és a díjugratás Budapesten, míg a terepverseny a dunakeszi tréningpályán lesz lebonyolítva.

Az elmúlt hónapokban az öreg akadálypálya nyomvonalát is érintve olyan cross pálya nőtt ki földből, amihez hasonló kevés van a régióban, így jó esély van arra, hogy a közeljövőben Alagon világversenyekre is kvalifikáló három csillagos versenyt lehessen rendezni. Ezzel a fejlesztéssel a galopp versenyekre készülő telivérek mellett az egyik olimpiai szakág lovai is - nyugodtan kijelenthető, hogy - egyedülálló létesítményhez jutottak.

 

Alag kitűnő adottságainak köszönhetően már a pályaavató versenyre is magyar viszonylatban szépszámú 24 nevezés érkezett a két nemzetközi kategóriára. Mindkét nemzetközi versenyszámra, az egy illetve kétcsillagosra is a világ egyik leghíresebb pályaépítője, Alexander Ronald tervezte az akadályokat. A skót szakember jegyzi többek között az idei korosztályos EB pályát is Lengyelországban, így a nézők nem akármilyen látványra, a versenyzők pedig kihívásokra számíthatnak. Ronald úr nem titkolt célja, hogy a közép- európai lovasok már hazai pályán találkozhassanak olyan feladatokkal, amelyek a kontinensversenyeken várják őket, ezzel segítve a felkészülésüket. A sikeres főpróba esetén akár már jövőre több tucat külföldi lovas érkezhet hazánkba, ami gazdaságilag is megalapozhatja a verseny jövőjét, arról nem beszélve, hogy egy galopp versenynappal kombinálva ismét nézők ezreit csábíthatja a „Nyári” pályára.

 

A telivérek szerelmesei azonban már az idén is találkozhatnak számukra ismerős lovakkal, hiszen mindhárom kategóriában starthoz állnak korábban a versenypályán sikeresen szereplő négylábúak. A teljesség igénye nélkül többek között Bettle, Tóbanjáró, Santoro, Fire of Hell és Mosolygós nevét is megtaláljuk a nevezésben.

A verseny pénteken 9 órakor a díjlovaglással kezdődik a Kincsem Parkban, szombaton Alagon 10 órától folytatódik, a két nagy kategória 13 órakor indul, míg vasárnap 8.30-tól lesz a befejező díjugratás. Mindhárom napra a belépés díjtalan, szombaton a nézőket hamisítatlan military, piknik hangulat várja étellel, itallal, zenével, helyszíni kommentálással. A pénteki és a vasárnapi napról a kincsempark.hu, a lovasok.hu valamint az eventing.hu honlapon élő internetes közvetítés lesz látható.

Utoljára frissítve: 2012-09-19 06:09:17

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>