. Ma Dezső napja van.
Még az idén megkezdődik két park felújítása
2014-02-11 15:10:36
Még az idén megkezdődik két park felújítása

Még az idén megkezdődik két park felújítása

A Dióssi Csaba polgármesterrel készített 2014. febr 10-i videóriport összefoglalása

 

 

 

 

 

 

 

A legutóbbi testületi ülésen két olyan téma volt, ami méltán kelti fel a lakosság érdeklődését: az Ordas Lajos park és a Katonadomb felújítása.

 

Arról végképp letett a városvezetés, hogy a Katonadombon még egy utcát nyisson, a kb. 6 hektáros területet a város lakóinak kikapcsolódásra akarják használni. Az utóbbi 3 évben már itt bonylítják le a szabadtéri rendezvényeket, a tervek szerint ezen a területen parkot, játszóteret és mindenki számára hozzáférhető sportpályákat alakítanának ki hétköznapi használatra.

A Liget utcához illeszkedve, a Dunához közel, vízisporttelepet létesítenek. Közvetlenül a Duna mentén egy magánterület fekszik, ez időnként víz alá is kerül, így semmiképp nem alkalmas a sporttelep kialakítására. A város egyébként szeretné megvásárolni ezt a területet is, tervei is vannak vele, de ezek a tárgyalások még nem tartanak ott, hogy érdemes legyen beszélni erről.

 

A sporttelepen két épület lenne, az egyik egyesületi célokra szolgálna, ez talán még az idén elkészül, a másikban lenne lehetőség a lakosság számára a kajakok, kenuk, csónakok tárolására, és a manapság egyre népszerűbb sárkányhajó is itt kapna helyet. Ettől a tárolási lehetőségtől azt lehet remélni, hogy újra fellendül a vízi élet Dunakeszin.

A Katonadomb fennmaradó részén egy többgenerációs játszóteret létesítenek, sportpályákkal, viacolor utakkal, öntöző berendezéssel. A még az idén a terület egy része használható lesz, de teljesen a következő ciklusban klszülhet el a park kialakítása.

 

Az Ordas Lajos park kisebb terület, itt jelenleg is játszótér van. A felújítás során ez öntözőrendszert és új játékeszközöket kap, körbe lesz kerítve, ahogyan az itt újonnan kialakítandó sportpályák is. Lesz itt egy 300 méteres rekortan futópálya, egy rekortan pálya a labdasportok számára, egy strandröplabda pálya, és elhelyeznek kültéri fintess-eszközöket, ahogyan a Katonadombon és a magyi-pályán is. Az emlékmű környékén park lesz. Mindezeket a terveket még az idén meg akarják valósítani.

 

A környéken egyébként van még egy-két problémás hely. Jelenleg valószínűnek látszik, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jóvoltából az állomásnál júliusban végre hozzáláthatnak egy P+R parkoló létesítéséhez. Hasonló parkolók építéséhez Gyártelepnél és Alsón már áprilisban hozzákezdhetnek. Ezek a parkolók akkor jutnak majd igazán jelentős szerephez, ha végre megvalósul a Budapest – Vác vasútvonal teljes felújítása, ennek a befejezése 2015-re várható. Ekkortól motorvonatok járnak majd a vonalon, remélhetőleg jóval biztonságosabb menetrenddel, így többen fogják választani a bejáráshoz a vonatot.

Az állomás épülete a MÁV tulajdona, szép műemlék épület lenne, ha nem lenne így lepusztulva. A város tárgyal a MÁV-val, és a Járási Kormányhivatalt szeretné ideköltöztetni.

 

Szintén szörnyű állapotban van a rendőrség régi épülete. A tárgyalások jelen állása szerint talán még az idén megkapja a város ezt az épületet, és akkor végre tud kezdeni vele valamit. Az utólag hozzáépített, vasbeton épületet legjobb lenne lebontani, a régi viszont egy valamikor szép, a környezetbe illeszkedő épület volt, eredetileg csendőrlaktanya. Ezt mindenképp felújítanák, és valószínűleg ifjúsági házként használnák, illetve olyan közösségi térként, amely akár fiataloknak, akár idősebbeknek lehetőséget adna a kulturált időtöltésre.

 

A területen, de a városban másutt is, térfigyelő rendszer kialakítását tervezik, a rendőrséggel egyeztetett szakmai szempontok szerint. Ezzel a lakosság is nagyobb biztonságban érezheti majd magát, és a parkok védelme is megoldódik.

 

Dióssi ez után a Nők 40 programról beszélt, erre mi nem térünk ki részletesebben, hiszen foglalkoztunk már vele a korábbiakban.

Utoljára frissítve: 2014-02-11 22:22:00

További híreink
Karácsony szerint nem biztos, hogy a választók rosszul döntöttek, hogy nem erre az ellenzékre szavaztak
A főpolgármester azt is mondta, elég kényszeredett volt a miniszterelnök-jelöltsége, és nem ért egyet azzal a megállapítással, hogy mára politikai élőhalott lett belőle.
2022-05-22 19:16:29, Hírek, Aktuális Bővebben
A Pesti Tv után a Pestisracok.hu is megszűnhet
A Pestisracok.hu főszerkesztője a Fidesz és a média kapcsolatával ironizált közösségi oldalán, majd azt írta, a Pestisracok.hu finanszírozása is bizonytalanná vált.
2022-05-12 18:53:04, Hírek, Aktuális Bővebben
Csődben a Tungsram, inkasszó a bankszámlájukon, veszélyben az 1600 elbocsátandó dolgozó végkielégítése
A Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. törvény biztosította jogával élve ma inkasszót nyújtott be a vállalat bankszámláira. Ez azt jelenti, hogy a...
2022-05-12 18:53:01, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Videók jelentek meg a Reddit közösségi oldalon arról, ahogy Merkely Béla fiatal nők társaságában bulizik – ve...
Bővebben >>