. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Megfelelő ütemterv helyett pocsolyában parkolni, sárban tocsogni
2014-07-04 00:14:47
Megfelelő ütemterv helyett pocsolyában parkolni, sárban tocsogni

Megfelelő ütemterv helyett pocsolyában parkolni, sárban tocsogni

Pár napja egy cikkben foglalkoztunk , hogy Dunakeszi mindhárom vasútállomása mellett P + R gépkocsi parkoló illetve B + R kerékpártároló építése során pár érthetetlen anomáliák vannak. Ezekről kértünk tájékoztatást a beruházásért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-től.  Sajnos nem kaptunk mindenre kielégítő választ, pedig az utóbbi napok szeszélyes időjárása igazolta némely felvetésünket, mint azt az alábbi kép is jól szemlélteti:

 



Sokan felismerhetik, a kép a gyártelep Alagi oldalán található „parkoló”  zápor  utáni állapotát örökítette meg. Így lehet eső után parkolni annál a gyártelepi parkolónál, amihez még nem kezdtek hozzá, miközben a másik oldali még nem használható, bár késznek látszik.

Ezzel kapcsolatban azt vetettük fel a NIF Zrt illetékeseiknek, hogy Gyártelepnél, a töltés Duna felőli oldalán volt eddig is egy szilárd burkolatú parkoló, nem is nagyon rossz állapotban. A túlsó oldalon is parkolgattak gépkocsik a porban, sárban. Mindenki arra számított, hogy itt megépítenek egy rendes parkolót, az eddig használtnál nagyobb területen, és ha az már kész, akkor kényelmesen elbonthatják a Duna felőli oldalon lévő parkolót, ha már annyira fel akarják újítani.  Az eddig ezt használó gépkocsik parkolhattak volna átmenetileg a már elkészültben, ha nem is nagyon kényelmesen.

 

Konkrét kérdésünkre miszerint: „Mi az oka annak, hogy a gyártelepi megálló meglévő, folyamatosan használt parkolóját bontják úgy, hogy előtte a túloldali földest leaszfaltoznák, esetleg plusz helyeket is kialakítva? „

 

Az alábbi válasz érkezett:

 

A „túloldali földes”, azaz a Klapka utcai P+R parkoló építését, azért előzi meg a Könyves Kálmán - Béke utca - Magyarság sétány által határolt parkoló építése, mert a lényegesen kevesebb közműkiváltás okán időben sokkal hamarabb kialakítható. A Klapka utcai P+R parkoló építése a területén lévő hírközlési, középnyomású földgáz, valamint csatorna építések engedélyezési eljárásai, valamint azok szakfelügyelet mellett történő kiváltása miatt valósul meg később. A Könyves Kálmán utca melletti parkolót  az autósok várhatóan július vége-augusztus elejétől már használhatják.

 

Tehát az fel sem merült az illetékesekben, hogy ha az eljárások hosszabb ideig tartanak, akkor előbb kell megkezdeni őket, illetve, ha nem lehetett előbb, akkor másképp kell ütemezni a munkát.

 

Ehelyett az egyszerűbb dolgot választották, azaz munkaszervezési problémáik következményeit a lakosságra hárították, közlekedjenek a sárban, pocsolyában ahogy tudnak….

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-07-04 00:20:08

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>