. Ma György napja van.
Modern, családbarát dunakeszi piacról egyeztetnének a tulajdonosok
2016-02-04 11:25:39
Modern, családbarát dunakeszi piacról egyeztetnének a tulajdonosok

Modern, családbarát dunakeszi piacról egyeztetnének a tulajdonosok


Javaslatukat a kormány vidékfejlesztési stratégiájára alapozzák, amelyet 2013-ban, Helyi termelői piacot minden településre!, címmel adott ki a Vidékfejlesztési Minisztérium.

 

A piac tulajdonosainak javaslata szerint:

 "A CSOK program alkalmazásával a piaci telek megvásárlásakor érvényes beépítési előírások alapján a telek dunai részén már megépült épülethez hasonló 2 emeletes épületben, az emeleti szinteken mintegy 50 db 60 m2 –es lakás kerülhetne megépítésre a Duna felé nyitott elrendezéssel, oly módon, hogy a középen lévő csarnok területe fölé pillér sorra emelt zöldtetős, az udvar felől füvesített terület alatt, felülvilágítók alkalmazásával alakítható ki a piaci csarnok."


Ezzel nem csak a piac működtetése, egy rendkívül fontos közszolgáltatás újraindítása lenne biztosítható, de 50 dunakeszi fiatal család is hozzájuthatna a kedvezményes lakásépítési programban történő részvételhez.


A beruházás több konstrukcióban is megvalósítható- az Önkormányzattal, egy beruházó bevonásával, de új építőközösség útján is. Az Önkormányzat részére kompenzációs szolgáltatásként ingyenes helyiség átadás történhetne.


Írják a szerkesztőségünkhöz eljuttatott, dokumentumban. Javaslatuk szerint, a piac jelenlegi üzlet tulajdonosai szabadon megválaszthatnák, hogy továbbra is kívánnak-e üzletet üzemeltetni a földszinten, vagy átadják a részvételi lehetőséget új résztvevőknek.

 

A korszerűsítés megkezdéséig, a piac fejlesztést tervezők, a hatályos jogszabályok alapján helyi termelői piac beindítását javasolják - 2016. 03.05-től, a korábbi piaci rend visszaállításával, a nyitott területen nagyon kedvezményes helydíjakkal keddtől- szombat délig. (Megfontolható szombat délután és vasárnap a korábban már bevezetett kedvezményes bolhapiac megrendezése.). Zárul levelük.                                                                                   

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>