. Ma Emma napja van.
Négy év börtönre ítélték a váci kórház volt főigazgatóját
2014-09-05 20:22:22
Négy év börtönre ítélték a váci kórház volt főigazgatóját

Négy év börtönre ítélték a váci kórház volt főigazgatóját

Első fokon, nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön a váci Jávorszky Ödön Városi Kórház egykori főigazgatóját, akit vesztegetés bűntettében találtak bűnösnek

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ítélet szerint a férfi bűnös költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett vesztegetés bűntettében. A bíróság 15,5 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt.

 

Koszta János szóvivő tájékoztatása szerint a férfi a váci kórház főigazgatójaként 2005 novemberében vállalkozási szerződést kötött egy egészségügyi szolgáltató kft.-vel a kórház központi laboratóriumának üzemeltetésére. 2007 októberében létrejött egy közreműködői szerződés is a kórház intézeti gyógyszertárának és vényt elfogadó gyógyszertárának működtetésre, valamint az egészségügyi intézmény gyógyszerellátásának biztosítására. 

 

A kórház 2008-ban nem teljesítette a fizetési kötelezettségét, és végül több százmillió forint tartozást halmozott fel a vállalkozással szemben. A kft. ügyvezetője szerette volna eladni a követelését, ezt 2008 szeptemberében a kórház vezetőjének is felvetette. Ő azonban közölte: csak akkor hajlandó aláírni a lejárt számlák esedékességének átütemezéséről szóló megállapodásokat és az engedményezési értesítéseken lévő nyilatkozatokat, ha a cég jutalékot fizet neki.

 

A kórház és a kft. 2008 szeptembere és novembere között három alkalommal kötött megállapodást 73, több mint 600 millió forint értékű számla fizetési határidejének átütemezéséről, a vállalkozás és a bevont bank pedig követelésvásárlási szerződést kötött a számlákra.
    

A szóvivő közölte: a kórházvezető október és december között 15,5 millió forintot vett át az iratok aláírásáért. A kft. képviselője 2009 februárjában tett bejelentést a Nemzeti Nyomozó Irodánál.

 

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

 

forrás: mti

Utoljára frissítve: 2014-09-05 20:23:13

További híreink
Hol tervezzünk egyedi tokot okoseszközre?
Egy új tabletbe fektettél, hogy mindenhol tudj filmet nézni és játszani? Esetleg egy új telefonod van, és meg szeretnéd védeni a külső hatásoktól? Nem mellékesen könnyen ...
2019-07-17 16:41:23, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A volt dunakeszi trafikos beperelte az államot - ítélet ma várható
A kisemmizett székely-magyar vállalkozó a perben azt szeretné megtudni, hogy a pályázata mit ért, azt kik bírálták el, és hogy mi az oka annak, hogy az ő pályázata nem ke...
2014-09-10 11:07:26, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Pontos válasz – jogi kérdéseire
Vitája van a munkáltatójával? Vállalkozást indítana? Táppénz, GYES, nyugdíj problémája van? Válik vagy családi jogi kérdése van? Az adóhatósággal egyeztetne?
2013-09-23 00:05:56, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>