. Ma Márk napja van.
Nyílt Levél Tuzson Bence Képviselő Úrnak !
2014-12-11 23:53:13
Nyílt Levél Tuzson Bence Képviselő Úrnak !

Nyílt Levél Tuzson Bence Képviselő Úrnak !

Mint ismeretes a kormánytöbbséget biztosító Fidesz –Kdnp frakciója – melynek ön is tagja- támogatja a kereskedelmi egységek vasárnapi zárva tartását, valamint azt a tervezetet is mely –többek között- megtiltaná a nagyobb kereskedelmi egységeknek az ingyenes buszjáratok üzemeltetését. A most elfogadandó jövő évi költségvetés tervei szerint az eddig állam által megítélt és a központi büdzsé terhére fizetett szociális segélyek megállapítása és kifizetése Önkormányzati hatáskörbe kerülne. Ezzel akár egyet is lehetne érteni, de az már elfogadhatatlan, és súlyos terhet jelentő tétel lenne, ha e forrásokat az állam Dunakeszinek nem folyósítaná hanem azt  a város büdzséjéből kellene előteremteni. A városban működő kereskedelmi vállalatok jelentős iparűzési adót fizetnek, ezért rajtuk keresztül a várost is nagyon érzékenyen érinti a részükre hozott, jelentős plusz terheket rakó intézkedéssorozat. Ez növelni fogja a munkanélküliséget, csökkenteni fogja az iparűzési adó bevételeket! Így félő, hogy a fentebb említett szociális segélyek anyagi fedezetét csak újabb, a lakosságot sújtó helyi adókivetéssel tudja pótolni az önkormányzat.   Mint bizonyára tudja a Fideszes városvezetés az előző ciklusban a helyi építményadó rendeletét módosította, melynek következtében azóta a lakosok helyi adófizetési kötelezettsége átlagosan négyszeresére emelkedett. Ez már önmagában elfogadhatatlan volt, az meg már végképp túl megy minden határon, hogy ez a mérték tovább növekedjen, vagy újabb „kreatív” adó kivetésével terhelődjön! Ha a fentebb említett intézkedések megvalósulnak, a városi költségvetés egyensúlyának megőrzése miatt viszont elkerülhetetlen lesz a lakosok újabb sarca!

 

Ez megengedhetetlen, ezért felszólítjuk Önt, mint aki a város lakóit képviseli az országgyűlésben, hogy ne szavazza meg ezen intézkedéseket. Vesse latba befolyását, hogy a többi kormánypárti képviselő is tegyen így!

Felhívjuk a figyelmét, hogy a város helyi tömegközlekedésének szerves része a helyi kereskedelmi egységek által üzemeltetett ingyenes buszjáratok. Ezek betiltása súlyosan érinti a helyben lakók mozgásszabadságát, amit a Január 1-től bevezetésre tervezett M0-ás és M3-as autópályák budapesti szakaszának fizetővé tétele csak tovább súlyosbít! Ez utóbbi a csúcsidőben amúgy is kritikus mértékű helyi utak forgalmát elviselhetlenné fogja tenni, ami élhetetlenné teszi városunkat, és leértékelődnek az ingatlanaink!

 

Tisztelt Képviselő Úr!

Kérem mérlegelje érveinket, az itt lakók érdekeit képviselve mondjon nemet a fenti intézkedésekre!

 

Dunakeszi 2014. december 11.

Rónai Sándor Pest Megyei Önkormányzatának képviselője, Lukácsi Bálint, Radnóti Henrik Önkormányzati képviselők!

Utoljára frissítve: 2014-12-12 00:06:26

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>