. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Országgyűlési Választás 2014 – Pest Megye 5 OEVK _ Fazekas Attila -Szociáldemokraták MPP jelöltje
2014-03-17 22:49:23
Országgyűlési Választás 2014 – Pest Megye 5 OEVK _ Fazekas Attila -Szociáldemokraták MPP jelöltje

Országgyűlési Választás 2014 – Pest Megye 5 OEVK _ Fazekas Attila -Szociáldemokraták MPP jelöltje

Bizonyára mindenki hallott már róla, hogy köztársasági Elnökünk Április 6 –ra írta ki az Országgyűlési választásokat.  A választás rendje, a választókerületi határok az elmúlt 6 választáshoz képest jelentősen megváltoztak. Dunakeszi a Pest Megyei 5 –ös számú egyéni választókörzet meghatározó települése. A szavazásra jogosult állampolgárok több mint harmadát, mi dunakeszi lakosok adjuk. Ezen cikksorozatban szeretnénk bemutatni a nálunk induló jelölteket, és elképzeléseiket.

 

 

Minden képviselőjelöltnek elküldtük az alábbi kérdéssort. A válaszokat a visszaérkezés sorrendjében közöljük.

 

A leggyorsabb a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának jelöltje Fazekas Attila volt, lássuk hát válaszait:

 

  1. 1.      Ön a SZOCIÁLDEMOKRATÁK MAGYAR POLGÁRI PÁRTJA színeiben jelölt lett a Pest-megyei 5. számú választókerületben. Mikor, és milyen céllal/értékrend képviseletére alakult pártja, hány jelöltjük van, sikerült-e országos listát állítaniuk?

 

A párt 2013-ban alakult, és mint a nevében is benne van a szociáldemokrata értékrend mellett alakította ki politikai programját. 82 egyéni képviselő jelöltet sikerült állítanunk, a jelenlegi parlamenten kívüli pártok között a legtöbbet, országos listánkat is jóváhagyta a NVB.

 

 

  1. 2.       Mondjon néhány szót önmagáról: hogyan él, mivel foglalkozik, mihez ért?

 

Én 25 éve vállalkozó vagyok, az elmúlt 20 évben sportvállalkozásokat üzemeltettem, magam is versenysportoló voltam, tavaly 4-szeres magyar bajnok voltam sportágamban, a testépítés fitnessben.

 

 

  1. 3.      Mit tart a választókerülete legnagyobb problémáinak? Képviselőként mit kíván tenni ezek orvoslására?

 

Mint általánosan mindenhol, több új munkahelyre lenne szükség, ahol az munkavállalók tisztességes munkáért, tisztességes bért kapnának, ezért egy ciklus alatt mi Szociáldemokraták elérnénk Magyarországon a minimum nettó 120 ezer forintos béreket. A programunk jól csengő címe is azt az igazi szociáldemokrata irányt tükrözi: 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás. Természetesen ebbe az irányba, és ezen ideológia mentén politizálnék a jövőben, mert hiszem, hogy munkával, és annak megfelelő díjazásából lehet megélni.

 

  1. 4.      Mi az, vagy mik azok az intézkedések, eredmények, amiket az elmúlt 4 évből értéknek tekint?

 

Példaként hozhatnám fel a cseh-szlovák-magyar  villamosenergia-piac összekapcsolását, ami kiszámíthatóbb, stabilabb energiaellátást tett lehetővé.

 

  1. 5.      Mi az az elmúlt négy évből, amin Ön szerint azonnal változtatni kéne?

 

Az egyszemélyes, illetve szűk politikai körök döntése. Nem lehet egy politika egy rétegének kisajátítania, hogy csak ők döntsenek mindenben, mert az a demokrácia megalázása.

 

  1. 6.      Sokan gondolják úgy, hogy Magyarországon valamikor rossz irányba indultak el a dolgok. Mi az a legutóbbi időpont (úgy kb.), amire úgy, gondol, hogy de jó lenne onnan folytatni mindent? Miért?

 

Nyilván csípőből a rendszerváltást hoznám fel, és azt hiszem a társadalom nagy része is. Addig az embereknek volt egy biztonságuk, még ha ez mesterségesen is volt fenntartva. Nem lett volna szabad az államnak kivonulnia mindenből, kiárulni az országot, a liberális szabadrablásnak teret adni.

 

  1. 7.      Ön szerint hová tartozunk, illetve kéne tartozzunk a jövőben, kikkel kéne szorosabbra fűznünk kapcsolatainkat? Európával vagy inkább Kelettel?

 

Ez nem egy igen-nem eldöntendő kérdés, így nem is megválaszolható. Ahogy Árok Kornél szokta mondani, nem érti a jobboldal EU ellenességét, hisz 1000 éve, Szent István óta oda szerettünk volna tartozni, majd 10 évvel a beteljesülés után arról beszélnek egyesek, hogy ismét keletre akarnak fordulni. Számunkra Szociáldemokraták számára az Európai Unióban történő mind szorosabb részvétel nem kérdés, azonban a keleti piacokban rejlő lehetőségeket sem szabad szem elől téveszteni.

 

Bevezető cikkünket ITT olvashatja

A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt jelöltjével, Kovacsics Imrével készűlt interjút ITT

A Kormányváltó Összefogás jelöltjével, Szabó Imrével készült interjút ITT

A Negyedik Köztársaság Párt jelöltjével, Nagy Nándorral készült interjút ITT

Utoljára frissítve: 2014-03-24 14:35:25

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>