. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Óvja meg laptopját a túlmelegedéstől, használjon hűtőtálcát!
2020-06-21 12:43:12
Óvja meg laptopját a túlmelegedéstől, használjon hűtőtálcát!

Óvja meg laptopját a túlmelegedéstől, használjon hűtőtálcát!

Mindez annak köszönhető, hogy a felhasználó a notebook teljesítményére szeretné azt az energiamennyiséget leginkább felhasználni, nem a hűtésre. Azonban hosszú távon a laptop élettartamának csökkenéséhez, valamint sűrűbb szervizlátogatáshoz vezethet, mivel a munkavégzés során felmelegedik, amely nem csak a nyári meleg időjárásban a jellemző, hanem a téli hidegben egyaránt károkat okozhat. Ennek érdekében érdemes beszereznie egy úgynevezett hűtőpadot vagy hűtőtálcát.

 

Mégis milyen jelei vannak annak, ha a laptop túlmelegedett?

 

Amennyiben meleget áraszt magából, attól függetlenül nem biztos, hogy felmelegedésről beszélhetünk. Abban az esetben, ha a hűtőventillátor hangosan, szinte maximális sebességen dolgozik, valamint a teljesítmény visszaesik, akkor gyanakodhat a túlmelegedésre. Vannak olyan segédprogramok is, amelyek ilyen esetekben időben jelezhetnek, így elkerülheti a hardveres meghibásodást.

 

A melegedésnek számos oka lehet – mint például a nagy teljesítmény –, így abban az esetben is előfordulhat a probléma, ha rendeltetésének megfelelően használja a gépezetet. Továbbá melegedéshez vezethet a laptop gyenge hűtőrendszere a nagyobb teljesítményű hardverhez mérten, valamint a nagyfokú porosodás és a szellőzőnyílások eltakarása is okozhat problémát, és csökkentheti a hatékonyságot.

 

Miért szükséges a hűtőpad?

 

Abban az esetben használja rendeltetésének megfelelően a laptopot, ha nem az ölében tartja, ha folyamatosan karbantartja, valamint hűvösben dolgozik rajta, mindemellett megfelelő megoldás lehet egy hűtőpad beszerzése is.

 

A hűtőpad kétféle elven működhet, míg az egyik passzív hőelvezetéssel, addig a másik aktív hűtéssel kezeli a felmerülő problémákat. Előbbi esetben a hűtőpad elnyeli és elvezeti a hőt, egyszerűségének hála nem igényel energiaellátást, és csendesen működik, azonban hatékonysága alacsonyabb.

 

Az utóbbi, vagyis az aktív hűtéssel ellátott alátét már ventilátort használ a hűtés érdekében, és gyorsan áramoltatja a levegőt. Energiaforrást igényel a működése, valamint hangosabb is társánál. A minőségibb eszközök képesek arra, hogy a laptop hőmérsékletéhez optimalizálják a ventilátor sebességét, így önálló szabályozásra képesek.

 

Amennyiben Ön is szeretné elkerülni a szervizbe járást, valamint szeretné megőrizni pénztárcája vastagságát, akkor ruházzon be egy hűtőtálcára, amelyet a BestMarkt weboldalán megtalálhat és kényelmesen házhoz is rendelhet.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>