. Ma György napja van.
Petíció a repülőtér megmaradásáért!
2013-07-22 19:48:25
Petíció a repülőtér megmaradásáért!

Petíció a repülőtér megmaradásáért!

A csütörtökön 15 órakor kezdődő testületi ülésen a Dunakeszi Repülőtér megmaradásáért összefogás egyik résztvevője,  a Pele Környezetvédelmi egyesület petíciót fog átadni a képviselőknek a Dunakeszi repülőtér megmaradása ügyében.  

 

Mint az egyesület alelnöke Fári János lapunknak elmondta, bennük is nagy megrökönyödést keltett, hogy Dunakeszi egyik emblematikus pontját, a repülőteret be kívánják építeni, valamint a városvezetés ellehetetlenítette Dunakeszi évtizedes múltra visszatekintő, a városnak és az országnak is világhírnevet szerző sportrepülő egyesületek tevékenységét.  Dunakeszin nevelkedett, és sportolt több Világ és Európabajnok, az utánpótlás legfőbb bázisa  itt található.  A repülőtér bezárása ezért az  utánpótlásképzésben is hatalmas problémákat okoz, amely akár évekre is visszavetheti a sportágat, jelentős veszteséget okozva Dunakeszi, és az egész ország nehezen kivívott jó hírnevének.

 

Fári János a fentiek mellett kitért arra, hogy a repülőtér hatalmas környezetvédelmi érték is egyben, hiszen országosan kiemelkedő az itt élő védett ürgepopuláció, melynek nagyságát különböző források 2.000 és 10.000 egyed közé teszik. Ami különleges értéket kölcsönöz a területnek, hogy az ürgepopulációnak köszönhetően a repülőtér életteret biztosít olyan fokozottan védett madárfajoknak, mint a parlagi sas, vagy a magyar mondavilágban is jelképes madarának számító, kerecsen sólyom.  A  Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, mely már a zöldterület átminősítését is problematikusnak tartotta, úgy véli hogy a jelenlegi természeti értékek védelme a város, és az egész ország érdeke. Álláspontjuk szerint a repülés, nem hogy zavarná, éppen hogy segíti a zöldterület és a védendő állatok életterét, annak hosszú távú megmaradását. Megfogalmazásuk szerint egy kölcsönösen pozitív együttélés volt eddig az ürgék és a kisrepülők között.

 

A Dunakeszi repülőtér megmaradásáért összefogás résztvevői  jelenlétükkel is támogatni fogják  a petíció sikeres átadását, és kérik a lakosságot, hogy aki egyetért a céljaikkal,jöjjön csütörtökön  14:45-re a városháza elé.

 

Utoljára frissítve: 2013-07-23 00:12:10

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>