. Ma Csongor napja van.
Pintér Sándor cáfolja Dióssit - az ellenzék eltörölné a szemétdíjat
2019-10-10 15:14:27
Pintér Sándor cáfolja Dióssit - az ellenzék eltörölné a szemétdíjat

Pintér Sándor cáfolja Dióssit - az ellenzék eltörölné a szemétdíjat

A héten az ellenzék polgármesterjelöltje, Gerner Péter támogatására buzdító plakátok jelentek meg Dunakeszin, amelyen az ellenzéki jelölt az építményadó csökkentését és a szemétszállítási díj eltörlését ígéri. A plakátokra villámgyorsan reagált Dióssi Csaba fideszes jelölt, aki facebook-bejegyzésében a Közüzemi Kft. ügyvezetőjére hivatkozva adta közre, hogy nincs mód a szemétszállítási díj csökkentésére.

 

"Ezt a díjat az Önkormányzatnak nincs lehetősége eltörölni! Aki ezzel ellentétes információt állít, nem ismeri a jogszabályokat, megtéveszti a lakosságot" - írja bejegyzésében a Közüzemi Kft vezetőjének levelére hivatkozva Dióssi, a hírt a városvezetés a település honlapján is megjelenítette.

 

Gerner Péter, az ellenzék közös polgármesterjelöltje ugyancsak facebook-oldalán reagált (kattintással megnyitható):

 

Dióssi Csaba a Közüzemi Kft. vezetője mögé bújva azzal riogatja a dunakeszieket, hogy nem lehet eltörölni szemétszállítási díjat.

De el lehet: Pintér Sándor belügyminiszter megerősítette, hogy az önkormányzat az önként vállalt feladatai között átvállalhatja a szemétszállítási díjat. Mi ezt fogjuk tenni - írja az ellenzéki jelölt, aki bejegyzéséhez mellékelte Pintér Sándor erről szóló levelét.

 

 

A belügyminiszter levele Rig Lajos jobbikos országgyűlési képviselő által a Parlementben benyújtott írásbeli kérdésre válaszul született, melyben Pintér Sándor úgy fogalmaz:

 

"A hatályos jogszabályok alapján az önkormányzat a hulladékgazdálkodással kapcsolatos rendeletében dönthet a fizetendő szemétszállítási díj részben vagy egészben történő átvállalásáról."

 

Ha vasárnap polgármesternek választanak, akkor Dunakeszi lakosságának nem kell fizetnie a szemétszállításért! Sőt, fideszes önkormányzat által négyszeresére emelt építményadót is megfelezem! - zárja bejegyzését Gerner Péter, az ellenzék közös polgármesterjelöltje.

 

Dunakeszi-Hírhatár

Utoljára frissítve: 2019-10-10 15:17:29

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>