. Ma Csongor napja van.
Polgármesteri beszámoló és ajándékozás - válasz a közérdekű adatigénylésünkre.
2014-01-20 21:41:38
Polgármesteri beszámoló és ajándékozás - válasz a közérdekű adatigénylésünkre.

Polgármesteri beszámoló és ajándékozás - válasz a közérdekű adatigénylésünkre.

Korábbi írásunkban beszámoltunk róla, hogy a polgármesteri beszámoló és a városi naptár elkészítésével, a 65 éven felüliek megajándékozásával kapcsolatban közérdekű adatigénylést nyújtottunk be a Polgármesteri Hivatal részére.

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Molnár György jegyző úr dec. 20-án kelt levelében a kérés teljesítésére vonatkozó határidőt 15 nappal meghosszabbíttatta, majd január 17-i dátummal valóban megérkezett a Polgármesteri Hivatal válasza:

 

A tájékoztató szerint az év végi akció a városnak kb. 13 millió Ft + áfá-ba ( és az önkormányzat nem visszaigénylő.) került.

Az az ajándékcsomag, amit minden 65 éven felüli városlakó megkapott, a következő tételeket tartalmazta:

 

Kávé – Tchibo Family, őrölt, 250 gr,

Tea – Sir Morton Earl Gray, 20 x 1,5 gr,

Macis virágméz – 250 gr,

Kakaós töltött ostya – 180 gr,

Milka epres-joghurtos csokoládé – 100 gr.

 

Arról, hogy hány ilyen ajándékcsomag készült, nem szól a beszámoló, de legfeljebb 7000 darab, mert ennyi képeslapot rendelt a Polgármesteri Hivatal, a célból, hogy ezek hátlapján a gyermekek rajzzal kedveskedjenek az időseknek. (Nyilvánvalóan ez a 7000 db némi ráhagyással készült.)

 

Azt, hogy a város a - többek közt - négyszeresére emelt ingatlan építményadóból beszedett közpénzből kb. 16 millió Ft-ot milyen bölcsen használt fel amikor „generációk tisztelete” célzattal ajándékot, és polgármesteri propagandaanyagot osztogatott, annak fényében érdemes megítélni, hogy egyéb más, a „generációk tiszteletét” is magában foglaló, de egyben fontos szociálpolitikai célokat milyen mértékben támogatott.

 

Nos, a 2013-as költségvetésben a propaganda ízű ajándékozás 16 milliójával szemben ápolási díjra méltányossági alapon 6,1 millió forintot szánt, a krízisben lévők átmenetei segélyére 10,2 millió Ft-ot. Rendszeres gyermekvédelmi pénzbeli ellátásra és kiegészítő gyermekvédelmi támogatásra 300 azaz háromszázezer ( !!) forintot.

 

Jó, mondhatják, de ez az „ajándékozás” a generációs tisztelet jegyében az idősebbeket célozta. Rendben, nézzük hát meg, hogyan tiszteli a városvezetés az idősebb korosztályt, ha az a rendes ügymenetben a költségvetésen keresztül propaganda ízű kiadványok célba jutatása nélkül történik. Ehhez ismét forduljunk a város 2013-as költségvetéséhez, és keressünk olyan tételeket, amelyek kifejezetten ezt a korosztályt érintik.  Időskorúak nappali intézményi ellátására 1,3 millió forintot szánt a város, házi segítségnyújtásra 1,7 millió-t. Az időskorúak számára fontos lehet, hogy minél több hasznos, kifejezetten az ő igényeikre szerveződő programban vehessenek részt. Ennek a célnak a támogatása szintén megmutatja, mennyire komolyan gondolja a városvezetés a „generációk tiszteletét”. Lássuk hát, ezek a célok, intézmények hogy dotálódtak!  A dunakeszi nyugdíjas kiránduló klub 500 ezer, a vasutasok dunakeszi nyugdíjas alapszervezete ilyen célokra kaphatott 80 ezer, azaz nyolcvanezer forintot! Ha ehhez hozzávesszük, hogy önkormányzati intézmény sorban a HSZK idősek klubja és otthona még kapott 130 azaz százharmincezer forintot, akár azt a következtetést is leszűrhetjük, hogy a választáshoz nem közeledve, propaganda ízű kiadvány nélkül az idősek tisztelete 16 millió helyett 710 ezer forintra volt beárazva.

 

Szóval, ilyen az amikor a városvezetés azon igyekszik, hogy az oktatási intézmény és a család mellett beleszóljon a gyermekek nevelésébe. Ha szabad e helyről javaslatot tennünk, inkább azok megerősítésén dolgozzon, és hagyja az erkölcsi nevelést rájuk, mert mint a fentiekben rámutattunk, erkölcstanból ők nem kapnának jó jegyet.

 

Kedves idősebb olvasóink! Gondolom nem jó szájízzel olvasták az ebben a témában megjelent cikkeinket, de higgyék el, hogy azokat legfőképpen Önökért írtuk! Nem minden ajándék az, ami annak látszik, és így a milka csoki is lehet olyan keserű, mint a tchibo kávé.  Azt joggal gondolhatják, hogy a  gimnazisták közérdekű munkáját az önzetlenség mellett a kötelező közösségi munka 50 órás előírásának teljesítése is legalább annyira motiválta, de vigasztalhatják Önöket a kisiskolások rajzai, hiszen azok a kisgyermekekre jellemző tisztasággal készülhettek.

 

 

A témában korábban megjelent cikkeink ITT és ITT

foto:kimittud.org

Utoljára frissítve: 2014-01-20 21:43:05

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>