. Ma Auguszta napja van.
Polgármesteri beszámoló - közérdekű adatigénylést nyújtottunk be.
2013-12-19 18:31:40
Polgármesteri beszámoló -  közérdekű adatigénylést nyújtottunk be.

Polgármesteri beszámoló - közérdekű adatigénylést nyújtottunk be.

Mint arról már sok helyi lakos tudomást szerezhetett, ezekben a napokban viszik házhoz diákok és  egyéb, eddig ismeretlen jogállású személyek a Polgármesteri beszámolót, valamint a 65 éven felülieknek szánt ajándékcsomagokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

A témával mi is foglalkoztunk, mert furcsálltuk, hogy diákok önkéntes munkájukat ilyen célok érdekében fejtik ki. Akkori cikkünkhöz megkerestük Varga Tibor igazgató urat, aki megerősítette nekünk az információt. Kérdéseket intéztünk azonban a polgármesteri kabinetiroda felé is. Telefonon történt érdeklődésünkre először visszahívást ígértek,  ami megtörtént, viszont arra kértek minket, hogy kérdéseinket írásban tegyük fel. Ezt megtettük, ám válasz azóta sem érkezett.

 

Mint a korábbi címben is ígértük, kérdéseinkre közérdekű adatigénylés keretében keressük a választ, melyet az átlátszó.hu oknyomozó portál segítségével jutattunk el az önkormányzatnak. Az adatigénylő levelünk, és kérdéseink ITT olvashatóak.

 

Miért tesszük ezt?

 

Úgy gondoljuk, hogy Önöknek, dunakeszi Lakosoknak is joguk van tudni, hogy a befizetett országos és helyi ( köztük a 2011-ben átlagosan négyszeresére emelkedett ingatlan építményadó ) adójukkal hogyan gazdálkodnak, azt mire fordítják.

 

Olvasóink a cikk mellett elhelyezett szavazásunkon véleményt nyilváníthatnak a város vezetés ezen akciójáról. Önök eddig – döntő többségben – választási propagandának minősítették mind a beszámolót, mind az ajándékcsomagot. Érdemes tehát megtudni, mekkora összegbe került, hová és hogyan kerültek ezek az összegek, és ki állja a cehhet  . Az is egy érdekes kérdés , hogy  egy ilyen „kampányszagú” kiadvány kihordása mennyire illik a kötelező közösségi munka fogalmába . Erről is meglehet a véleménye akár a diákoknak, és a szüleiknek is. Mi mindenkit arra biztatunk, nyilvánítson véleményt, írjon nekünk, és szavazzon.

 

Utoljára frissítve: 2013-12-19 18:40:35

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Színes Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Színes Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>