. Ma Annamária napja van.
Polgármesteri beszámoló - közérdekű adatigénylést nyújtottunk be.
2013-12-19 18:31:40
Polgármesteri beszámoló -  közérdekű adatigénylést nyújtottunk be.

Polgármesteri beszámoló - közérdekű adatigénylést nyújtottunk be.

Mint arról már sok helyi lakos tudomást szerezhetett, ezekben a napokban viszik házhoz diákok és  egyéb, eddig ismeretlen jogállású személyek a Polgármesteri beszámolót, valamint a 65 éven felülieknek szánt ajándékcsomagokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

A témával mi is foglalkoztunk, mert furcsálltuk, hogy diákok önkéntes munkájukat ilyen célok érdekében fejtik ki. Akkori cikkünkhöz megkerestük Varga Tibor igazgató urat, aki megerősítette nekünk az információt. Kérdéseket intéztünk azonban a polgármesteri kabinetiroda felé is. Telefonon történt érdeklődésünkre először visszahívást ígértek,  ami megtörtént, viszont arra kértek minket, hogy kérdéseinket írásban tegyük fel. Ezt megtettük, ám válasz azóta sem érkezett.

 

Mint a korábbi címben is ígértük, kérdéseinkre közérdekű adatigénylés keretében keressük a választ, melyet az átlátszó.hu oknyomozó portál segítségével jutattunk el az önkormányzatnak. Az adatigénylő levelünk, és kérdéseink ITT olvashatóak.

 

Miért tesszük ezt?

 

Úgy gondoljuk, hogy Önöknek, dunakeszi Lakosoknak is joguk van tudni, hogy a befizetett országos és helyi ( köztük a 2011-ben átlagosan négyszeresére emelkedett ingatlan építményadó ) adójukkal hogyan gazdálkodnak, azt mire fordítják.

 

Olvasóink a cikk mellett elhelyezett szavazásunkon véleményt nyilváníthatnak a város vezetés ezen akciójáról. Önök eddig – döntő többségben – választási propagandának minősítették mind a beszámolót, mind az ajándékcsomagot. Érdemes tehát megtudni, mekkora összegbe került, hová és hogyan kerültek ezek az összegek, és ki állja a cehhet  . Az is egy érdekes kérdés , hogy  egy ilyen „kampányszagú” kiadvány kihordása mennyire illik a kötelező közösségi munka fogalmába . Erről is meglehet a véleménye akár a diákoknak, és a szüleiknek is. Mi mindenkit arra biztatunk, nyilvánítson véleményt, írjon nekünk, és szavazzon.

 

Utoljára frissítve: 2013-12-19 18:40:35

További híreink
Lemondott a Pornhub pornóoldalt működtető cég vezérigazgatója és egy vezetője
Lemondott a Pornhub mögött álló Mindgeek cég két magas beosztású vezetője – számolt be a The Verge nyomán a Telex. Mindketten egy, a pornóoldallal kapcsolatos riport megj...
2022-06-28 15:40:07, Hírek, Színes Bővebben
A Pegasus kiberfegyver gyártója nem tud megnyugtató válaszokat adni
A Donáth Anna kezdeményezésére összehívott európai parlamenti Pegasus bizottság meghallgatta a veszélyes kiberfegyvert kifejlesztő cég, az NSO képviselőjét, aki egyáltalá...
2022-06-24 21:13:58, Hírek, Színes Bővebben
Ügyészség elé idéznék Varga Judit igazságügyi minisztert
A korrupcióval vádolt, volt fideszes államtitkár Völner Pál ügyvédje tanúkénti kihallgatását kezdeményezte Varga Judit igazságügyi miniszternek.
2022-06-24 21:13:56, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A hét gyanúsított végrehajtó cégei csak tavaly 954 millió forint profitot termeltek, ebből 763 milliót osztalé...
Bővebben >>