. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Reakciók az iskolabővítés csúszására
2014-07-14 19:01:30
Reakciók az iskolabővítés csúszására

Reakciók az iskolabővítés csúszására

Pár napja adtunk hírt arról, hogy a beruházással megbízott állami szervezet nem tudja megvalósítani a szeptemberi iskolakezdéshez szükséges bővítéseket a Bárdos, és a Fazekas Iskolákban . Az ügyel kapcsolatban megkerestük az önkormányzatot, és a tankerületi vezetőt is. Az Önkormányzat részéről kaptunk választ, a KLIK-től még nem, illetve kaptunk egy levelet, hogy később válaszolnak majd..

 

 

Szabóné Forgács Gabriella oktatási referens arról tájékoztatott minket, hogy Tankerületi igazgató úr jelenleg szabadságát tölti, július 21-én tér vissza a munkába, így legkorábban azon a héten tud válaszolni a feltett kérdéseinkre. Természetesen megértjük, hogy nyár van, szabadságolások ideje, de tekintve a helyzet súlyosságát, és az idő rövidségét abban azért reménykedünk, hogy a polgármester mellett az iskolafenntartásért felelős intézetnél is lázasan keresik a megoldást.

 

Mi a következő kérdésekre várjuk a választ Tankerületi igazgató úrtól:

1.Hány leendő elsőst irattak be a 2014/15 -ös tanévre?

2. Ez a létszám hány első osztály elindítását indokolja?

3. Hány első osztály elhelyezéséhez van meg jelenleg is a szükséges tanterem?

4. Ha az adott iskolánál a (2) és (3) -ra adott válasz nem azonos, mi módon fogják a fennmaradó osztály(oka)t leültetni?

5. Milyen esélyt lát arra, hogy a (4)-ben vázolt megoldások tanévkezdésre rendelkezésre álljanak?

6. Mikor és milyen formában tervezik értesíteni a szülőket a változásokról?

 

Az Önkormányzat részéről, bár szabadságolások vannak ott is, Szabó Katalin szóvivő, az alábbi nyilatkozatot jutatta el hozzánk.

 

Érkeztek is reakciók szépen, e-mailben, facebookon. Ezekből szemezgettünk addig is, amíg megkapjuk Tankerületi igazgató úr válaszát, illetve amíg a probléma megoldásáról nem tudunk beszámolni.

 

Mária írja e-mail-ben:

Kezdjük a lényeggel:

„…Az iskolai ellátás, így az iskolai férőhelyek megfelelő számú biztosítása is korábban az állami feladatok közé került át. A kormánydöntésben megfogalmazott célok ugyan teljesülnének, de az Önkormányzat által kívánt és kért határidőn túl valósulnának meg a beruházások….”

 Nincs szó róla, hogy mik a kormánydöntésben megfogalmazott célok, de ha az iskolai ellátás és az iskolai férőhelyek biztosítása állami feladat az 1. idézett mondat szerint, akkor ezek közé tartozik mindenképp az, hogy a 2014/15-ös tanév zökkenőmentesen elkezdődjék Dunakeszin. Ha a beruházások később valósulnak meg, és az állam nem gondoskodik szeptember 1-re ideiglenes helyszínekről, akkor tehát a "célok" nem teljesülnek. Az idézett mondat tehát nem igaz, ez kéne helyette:

"az állam nem tudja teljesíteni a várostól átvállalt feladatot."

„…A Fő út 143. szám alatti beruházást az önkormányzat fogja elvégezni, így az épület a szeptember 1-jei tanévkezdéskor teljes mértékben készen tudja majd fogadni a diákokat…..”

Ez az állítás még akár igaz is lehet, de a naptárra nézve mindenképp magyarázatra szorul. Pl. olyanra, hogy rendelkezik a város az ehhez szükséges pénzügyi forrásokkal, a tervek készen vannak, és rendelkezésre áll a megfelelő építőipari kapacitás a kivitelezésre. A kivitelező a határidő betartására garanciát vállal.

„….A Fazekas Mihály Általános Iskola bővítése hosszabb átfutási időt vesz igénybe, tekintve, hogy itt 6 új tanterem építéséről van szó. Azonban az tanév itt is fennakadások nélkül kezdődhet majd meg…..”

Az első mondat itt arról szól, hogy a Fazekas biztos nem lesz kész. Ha fennakadás viszont nem lesz a tanévkezdésben, akkor furdalja  oldalam a kíváncsiság, hogy milyen bűvészmutatványt tartogat itt a város, hogyan oldják meg az elsősök elhelyezését. Egyáltalán, miért akartak 6 új tantermet építeni, ha nincs rájuk szükség.

Összegezve, ez a tájékoztató 0.

 

Rita facebook:

„Ez az egész ott halt hamvába, mikor tavaly ősszel kikerült az önkormányzat alól az iskolák fenntartása. A KLIKK ígérget, az önkormányzat pedig próbál megoldást találni a problémára, holott már rég nem az ő dolga. A Fazekas iskolában legalábbis ez a helyzet. „

„…..Egyenlőre konténerben gondolkodnak, amit fel lehet állítani a kosárpályán. Nem értek hozzá, de gondolom ennek is van nem kevés bérleti díja.....”

„….Jelenleg a tanári és a könyvtár is ki van ürítve, és várják a megoldást....”

 

Henrietta facebook:

Sziasztok. Fazekas suli érintett vagyok. A fiam harmadikba megy és évzárón közölték,hogy szeptemberben nem a saját termükben kezdenek .Azt nem tudják megmondani mi lesz,de az biztos,hogy ugyanoda nem mehetnek vissza. Az ok érthető:Jön egy mozgásában korlátozott kislány,akinek ez t tudják biztosítani,mert alsó szint,közvetlen mosdókkal és ebédlővel szemben a tornateremnél van a tanterem..



Kíváncsiak vagyunk az önök véleményére is a városi szóvivő tájékoztatójával kapcsolatban, ezért a cikk mellett található szavazás menüpontban feltettünk önöknek pár kérdést.

Továbbra is arra biztatjuk olvasóinkat, hogy a kérdéseink megválaszolásán túl,  írják le véleményüket, észrevételeiket, akár a Dunakeszi-hírhatár facebook oldalán ahol kommentálni lehet cikkeinket, vagy az info@dunakeszi-hirhatar.hu címre is írhatnak.

Utoljára frissítve: 2014-07-15 11:13:34

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>