. Ma Emil, Csanád napja van.
„Szijjártó” Aréna épülhet 4,5 milliárdért, a Dunakeszi Repülőtéren.
2013-09-10 23:42:19
„Szijjártó” Aréna épülhet 4,5 milliárdért, a Dunakeszi Repülőtéren.

„Szijjártó” Aréna épülhet 4,5 milliárdért, a Dunakeszi Repülőtéren.

A Jobbik városi honlapján megjelent információ, és letölthető megvalósíthatósági tanulmányból kiderül, hogy a létesítmény  4,5 Milliárd Ft-os beruházási költségét 685 millió Ft-os önrésszel valósítaná meg a város, amit hitelfelvétellel teremtene elő.

.

A projekt indoklásában a fiatalos családok „jó minőségű, igényeinek megfelelő sportolási lehetőségeire „való hivatkozás szerepel. Sajnos azonban hiányzik a tanulmányból, hogy mik is lennének ezek az igények, és azokhoz milyen funkciójú létesítmény illik.

 

Ellenben az indoklás hivatkozik arra is, hogy a városnak szüksége van egy olyan sportcsarnokra, amelyben a városi sportcsapatok megfelelő körülmények közt játszhatnak. A Város sportcsapatai alatt a kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz sportágak vannak felsorolva, és a futsal.  Ezzel szemben a 17. oldalon látható tervekből az tűnik ki, hogy a létesítmény legnagyobb része a Szijjártó Péter politikus, Orbán Viktor miniszterelnök korábbi személyes szóvivője, jelenleg külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár nevével fémjelzett Dunakeszi Kinizsi futsal csapat igényeinek kiszolgálása lehet a kiemelt cél. 

 

A városvezetés eddigi kommunikációjával ellentétben a mintegy 12000 nm-es építmény központi részében nem egy megfelelő méretű tanmedencés uszoda kerülne kialakításra, hanem egy a futsal mérkőzések lebonyolítására alkalmas pálya, valamint egy 2800 + 1500 főre tervezett lelátó kapna helyet (5000 nm.). Ezen kívül a létesítményben még egy futsal edzőterem ( 1300 nm) kerül kialakításra. A futsal pályák 6300 nm-nyi területével szemben, az L alakú létesítmény sarkában kerülne elhelyezésre  egy 15*25 méteres, valamint egy 5*15 méteres medence mindössze  1800 nm-en.  Az alagsorban terveznek squash pályát, fitnesztermet, valamint a komplexum mellett további két szabadtéri futsal pályát.  A kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz sportágak a részletes tervekben nem szerepelnek, viszont a kereskedelmi egységek 1000 nm-en üzemelhetnének.

 

A tanulmány szerint a sportkombinát megvalósításával nőni fog a térség turizmusa, javul versenyképessége, valamint a helyi vendéglátó ipari és egyéb kereskedelmi szolgáltatók is lehetőséget fognak kapni a komplexumon belüli működésre. (a földszintre vendéglátó egységet, üzleteket terveznek.) A megnövekedett forgalomból adódó környezetszennyezés, és a környezeti értékekben okozott kár ellensúlyozására megújuló erőforrások felhasználásából tervezik az energiaigény kielégítését. A létsítményhez egy 600, és egy 120 férőhelyes parkoló fog tartozni.

 

Az éves szinten 400 milliós fenntartási költséggel tervezett komplexum  450 milliós bevétel elérésével működne rentábilisan. A tervezett bevételek elérését több olyan ambiciózus célkitűzés takarja, mint a   havi 2  koncert   ( 7 millió/hó, 84 millió/év), havi 1 bál ( 2.5 millió/hó, 30 millió/év) megtartása, de említhetnénk az éves szinten 20 milliós bevételre tervezett „néveladást” , reklám és marketing tevékenységet. Az büfék, gyermek megőrzők, sport és élelmiszerboltok bérleti díjbevételi  meghaladhatják éves szinten a 25 millió forintot.

 

A 15*25 méteres, valamint a 5*15 méteres medencét tartalmazó részt a felnőttek 1250 ft-os belépőjeggyel, vagy 10000 ft-os havibérlettel vehetnék igénybe, míg ez a gyermekek, nyugdíjasok esetében 1000 ft/ nap, illetve 8000 ft/hó, a diákok esetében 900ft/nap, és 6000ft/hó lenne.

Frissítés: cikkünk megjelenése után a Dunakeszi Kinizsi Futsal klub az alábbi közleményt juttata el hozzánk:

 

 Tisztelt Főszerkesztő Úr!

A Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub semmilyen új sportcsarnok építésére vonatkozó zöldmezős beruházást nem támogat Dunakeszin. A klub csapatai ezután is a Radnóti Gimnázium tornatermében fogják játszani mérkőzéseiket. Határozotta
n ellenezzük bárminemű létesítmény felépítését a Dunakeszi Repülőtéren.

Üdvözlettel, 
Andréka Domonkos
ügyvezető
Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub

Utoljára frissítve: 2014-09-11 10:15:58

További híreink
Kegyelmet kapott Budaházy Novák Katalintól – a Mi Hazánk majálisán ünnepelte
A köztársasági elnök szerint a pápalátogatás különleges alkalom, ezért adott kegyelmet a Hunnia-per elítéltjeinek.
2023-05-02 17:57:46, Hírek, Aktuális Bővebben
Az új honvédelmi vezető visszaállítaná a szittya gondolkodásmódot
Szalay-Bobrovniczky elmagyarázta, miért cserélték le a vezérkari főnököt, az új kinevezett erősen indított.
2023-05-02 17:57:43, Hírek, Aktuális Bővebben
A budai várban köszöntötte Ferenc pápát Novák Katalin és Orbán Viktor
Novák Katalin köztársasági elnök katonai tiszteletadás mellett fogadta a háromnapos apostoli látogatásra Magyarországra érkezett Ferenc pápát a Sándor-palota előtti téren...
2023-04-29 16:10:39, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Váratlanul meghalt Vágó István – adta hírül közleményben pártja, a Demokratikus Koalíció. 74 éves volt.
Bővebben >>