. Ma Béla napja van.
„Szijjártó” Aréna épülhet 4,5 milliárdért, a Dunakeszi Repülőtéren.
2013-09-10 23:42:19
„Szijjártó” Aréna épülhet 4,5 milliárdért, a Dunakeszi Repülőtéren.

„Szijjártó” Aréna épülhet 4,5 milliárdért, a Dunakeszi Repülőtéren.

A Jobbik városi honlapján megjelent információ, és letölthető megvalósíthatósági tanulmányból kiderül, hogy a létesítmény  4,5 Milliárd Ft-os beruházási költségét 685 millió Ft-os önrésszel valósítaná meg a város, amit hitelfelvétellel teremtene elő.

.

A projekt indoklásában a fiatalos családok „jó minőségű, igényeinek megfelelő sportolási lehetőségeire „való hivatkozás szerepel. Sajnos azonban hiányzik a tanulmányból, hogy mik is lennének ezek az igények, és azokhoz milyen funkciójú létesítmény illik.

 

Ellenben az indoklás hivatkozik arra is, hogy a városnak szüksége van egy olyan sportcsarnokra, amelyben a városi sportcsapatok megfelelő körülmények közt játszhatnak. A Város sportcsapatai alatt a kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz sportágak vannak felsorolva, és a futsal.  Ezzel szemben a 17. oldalon látható tervekből az tűnik ki, hogy a létesítmény legnagyobb része a Szijjártó Péter politikus, Orbán Viktor miniszterelnök korábbi személyes szóvivője, jelenleg külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár nevével fémjelzett Dunakeszi Kinizsi futsal csapat igényeinek kiszolgálása lehet a kiemelt cél. 

 

A városvezetés eddigi kommunikációjával ellentétben a mintegy 12000 nm-es építmény központi részében nem egy megfelelő méretű tanmedencés uszoda kerülne kialakításra, hanem egy a futsal mérkőzések lebonyolítására alkalmas pálya, valamint egy 2800 + 1500 főre tervezett lelátó kapna helyet (5000 nm.). Ezen kívül a létesítményben még egy futsal edzőterem ( 1300 nm) kerül kialakításra. A futsal pályák 6300 nm-nyi területével szemben, az L alakú létesítmény sarkában kerülne elhelyezésre  egy 15*25 méteres, valamint egy 5*15 méteres medence mindössze  1800 nm-en.  Az alagsorban terveznek squash pályát, fitnesztermet, valamint a komplexum mellett további két szabadtéri futsal pályát.  A kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz sportágak a részletes tervekben nem szerepelnek, viszont a kereskedelmi egységek 1000 nm-en üzemelhetnének.

 

A tanulmány szerint a sportkombinát megvalósításával nőni fog a térség turizmusa, javul versenyképessége, valamint a helyi vendéglátó ipari és egyéb kereskedelmi szolgáltatók is lehetőséget fognak kapni a komplexumon belüli működésre. (a földszintre vendéglátó egységet, üzleteket terveznek.) A megnövekedett forgalomból adódó környezetszennyezés, és a környezeti értékekben okozott kár ellensúlyozására megújuló erőforrások felhasználásából tervezik az energiaigény kielégítését. A létsítményhez egy 600, és egy 120 férőhelyes parkoló fog tartozni.

 

Az éves szinten 400 milliós fenntartási költséggel tervezett komplexum  450 milliós bevétel elérésével működne rentábilisan. A tervezett bevételek elérését több olyan ambiciózus célkitűzés takarja, mint a   havi 2  koncert   ( 7 millió/hó, 84 millió/év), havi 1 bál ( 2.5 millió/hó, 30 millió/év) megtartása, de említhetnénk az éves szinten 20 milliós bevételre tervezett „néveladást” , reklám és marketing tevékenységet. Az büfék, gyermek megőrzők, sport és élelmiszerboltok bérleti díjbevételi  meghaladhatják éves szinten a 25 millió forintot.

 

A 15*25 méteres, valamint a 5*15 méteres medencét tartalmazó részt a felnőttek 1250 ft-os belépőjeggyel, vagy 10000 ft-os havibérlettel vehetnék igénybe, míg ez a gyermekek, nyugdíjasok esetében 1000 ft/ nap, illetve 8000 ft/hó, a diákok esetében 900ft/nap, és 6000ft/hó lenne.

Frissítés: cikkünk megjelenése után a Dunakeszi Kinizsi Futsal klub az alábbi közleményt juttata el hozzánk:

 

 Tisztelt Főszerkesztő Úr!

A Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub semmilyen új sportcsarnok építésére vonatkozó zöldmezős beruházást nem támogat Dunakeszin. A klub csapatai ezután is a Radnóti Gimnázium tornatermében fogják játszani mérkőzéseiket. Határozotta
n ellenezzük bárminemű létesítmény felépítését a Dunakeszi Repülőtéren.

Üdvözlettel, 
Andréka Domonkos
ügyvezető
Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub

Utoljára frissítve: 2014-09-11 10:15:58

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>