. Ma Emma napja van.
Tanévkezdés iskolabővítés nélkül? - A városvezetés reagál
2014-07-11 16:05:20
 Tanévkezdés iskolabővítés nélkül? - A városvezetés reagál

Tanévkezdés iskolabővítés nélkül? - A városvezetés reagál

Tegnapi cikkünkben megírtuk, hogy a beruházással megbízott állami szervezet nem tudja megvalósítani a szeptemberi iskolakezdéshez szükséges bővítéseket sem a Bárdos iskola Fő út 143. sz. alatti épületében, sem a Fazekas Mihály általános iskolában  az iskolakezdésre. Megkerestük az üggyel kapcsolatban a polgármesteri kabinetet, és a tankerületi vezetőt is. Az önkormányzat részéről, Szabó Katalin sajtószóvivő az alábbi levelet küldte reakcióként.:

 

 

 

 

 

Dunakeszi Önkormányzata az oktatási- és nevelési intézmények biztosítását kiemelt célként kezeli. Ennek érdekében már az előző években iskolai-, óvodai-, és bölcsődei férőhely bővítési programba fogott. Az előző három évben elkészült két új óvoda, egy bölcsőde és egy új épületet kapott a Bárdos Lajos Általános Iskola. A szükséges források megtalálásához a Magyar Állam is segítséget nyújt.


A 2014 őszi iskolakezdésre szerettünk volna a programmal, a város fejlődésével harmonizáló iskolaépítést és felújítást végrehajtani. Az iskolai ellátás, így az iskolai férőhelyek megfelelő számú biztosítása is korábban az állami feladatok közé került át. A kormánydöntésben megfogalmazott célok ugyan teljesülnének, de az Önkormányzat által kívánt és kért határidőn túl valósulnának meg a beruházások.


Ezért az Önkormányzat döntése arra irányul, hogy az elvégzendő feladatok nagy része lehetőleg már az őszi tanév kezdetére befejeződjenek, és a Dunakeszi diákok a már megújult és kibővült intézményekben tanulhassanak. Így a gördülékeny iskolakezdés érdekében saját forrásból, közvetlen módon valósítjuk meg a programot.


A Fő út 143. szám alatti beruházást az önkormányzat fogja elvégezni, így az épület a szeptember 1-jei tanévkezdéskor teljes mértékben készen tudja majd fogadni a diákokat.


A Fazekas Mihály Általános Iskola bővítése hosszabb átfutási időt vesz igénybe, tekintve, hogy itt 6 új tanterem építéséről van szó. Azonban az tanév itt is fennakadások nélkül kezdődhet majd meg.

 A képviselő-testület jóváhagyta a költségvetési keretet, a kivitelezőt pedig a jogszabályoknak megfelelően, pályázati úton választja ki a város.

 

 

Az üggyel kapcsolatban számos olvasó, érintett küldte el a véleményét, kommentárját. Ezekből  egy véleménycikk keretében fogunk beszámolni hamarosan. Továbbra is arra biztatjuk olvasóinkat, hogy írják le véleményüket, észrevételeiket, akár a Dunakeszi-hírhatár facebook oldalán ahol kommentálni lehet cikkeinket, vagy az info@dunakeszi-hirhatar.hu címre is írhatnak. 

Utoljára frissítve: 2014-07-11 16:11:42

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>