. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Thoma Csaba ajánlata a tömegközlekedésre: gyalogolj!
2015-01-07 14:02:33
Thoma Csaba ajánlata a tömegközlekedésre: gyalogolj!

Thoma Csaba ajánlata a tömegközlekedésre: gyalogolj!

(Képünk illusztráció)

 

Már eleve az abszurd, hogy a Toldi lakóparkban élők gyerekeknek a gyártelepi óvoda van kijelölve körzetes óvodának. A két városrész között, közel öt kilométer távolság van, ami így elsőre nem tűnik olyan soknak, de ismervén Dunakeszi közösségi közlekedését, gyakorlatilag áthidalhatatlan problémát jelen az autó nélkül közlekedőknek, a reggeli és a délutáni csúcsban ez a távot, autóval sem egyszerű megtenni.

Az anyuka elmesélte, hogy az említett távot közel két óra alatt sikerült megtennie gyermekével, és csoport többi tagjától segítséget, ötleteket kért az útvonal lerövidítéséhez 

 

Jöttek is a válaszok, ötletek jócskán, hiszen egy több mint 1100 főt számláló csoportról van szó.

Mígnem megjelent a kommentelők között Thoma Csaba önkormányzati képviselő (Fidesz) , aki egy rövid menetrendi tájékoztatást adott a buszok elméleti közlekedéséről. Sokak megdöbbenésére, Fideszes képviselőként az Auchan ingyenes járatát ajánlgatta az anyukának. De ha neki nem felel meg a volánbusz, akkor sétáljon. (link)

 

"De ha nem veszi igénybe a Volánbuszt, így is biztos vagyok benne, hogy az ön által említett 2 órás időtartam töredéke alatt is haza tud érni.” Vagyis, ha nincs megelégedve a közlekedéssel, akkor lehet sétálni.


Ahhoz képest, hogy a Dunakeszi a legnagyobb megyei joggal nem rendelkező város, nincs azaz majdnem a nullával egyenlő a helyi közlekedés, ami van annak is egy részét a multik által üzemeltett ingyenes buszjáratok látják el. Sőt, Dunakeszi az egyetlen olyan agglomerációs település, ahova nem járnak ki a BKV buszai.

Március közepétől, a közlekedésből kiesnek a multik buszai, ami jelentős minőségromlást okoz majd a város közösségi közlekedésében.

A város vezetése évek óta ígérgeti a probléma megoldását, de eddig még érdemi megoldás nem született ez ügyben.

 

N.N.

Utoljára frissítve: 2015-01-07 14:23:03

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>