. Ma Auguszta napja van.
Újévi fogadalmi tippek kutyás gazdiknak
2021-01-18 20:47:11
Újévi fogadalmi tippek kutyás gazdiknak

Újévi fogadalmi tippek kutyás gazdiknak

Sokkal jobb ötletünk van: az idei fogadalmaid kapcsolódjanak a kutyusodhoz! Hiszen ki más tudna jobban motiválni az elhatározásaid betartására, mint egy hűséges, odaadó, bundás “szeretetcsomag”?

 

“Több időt töltök veled!”

 

Persze, megértjük, hogy a munka és a mindennapi teendők igencsak lefoglalnak, de mondd csak: biztos, hogy a szabaidődből nem tudnál egy kicsit többet szánni négylábú barátodra? Ő minden percért nagyon hálás neked, amit vele töltesz. Bőven elég, ha fél órával hosszabb lesz a napi séta, vagy pedig a közösségi oldalak böngészésére fordított időt játékra, netalántán új parancsszavak tanítására fordítod. 

 

Hisz tény, hogy a világháló is teli van cuki, állatos tartalmakkal - no de miért helyeznéd emiatt hátrányba a valódi, hús-vér társadat, aki melletted van, és csak arra vágyik, hogy foglalkozz vele? 

 

“Jobban odafigyelek az etetésedre!”

 

Mondd csak, kedves gazdi, te mennyire vagy szakértő kutyaeledel-témában? Mindig azt választod, aminek a legígéretesebb a reklámja, szép a csomagolása, vagy egy vegyészt megszényenítő alapossággal tanulmányozod az egyes tápok összetevőit? Netalántán kutyusod táljában gyakran landol egy kis házi koszt és ételmaradék, valamint előfordul, hogy megkínálod a saját ebédedből is?

 

Itt az ideje, hogy ebben is a tudatosság újtára lépj! Bizony a négylábúakra is igaz, hogy “az vagy, amit megeszel”, így a kutyus egészségének szempontjából cseppet sem mindegy, hogy mivel tömi meg a bendőjét. 

 

Fogadd meg, hogy ezentúl mindig a korának, a fajtájának és a habitusának megfelelő eledelt szolgálod fel neki. Kezdésként nézz körül a Kutyakajas.hu Webáruházban, ahol a magyar gyártmányú Julius K9 termékcsalád széles kínálatát is megtalálod. 

 

“Nem hanyagolom el az állatorvosi látogatásokat!”

 

Nem csak akkor kell pánikszerűen rohanni a doki rendelőjébe, amikor már nagy a baj, hanem évente legalább egyszer ajánlott elvinni a kutyust egy alapos kivizsgálásra. Így sokkal hamarabb fény derülhet az olyan problémákra, amiket még nem feltétlenül veszel észre az állat viselkedésén. Valamint ilyenkor megkaphatja az oltásokat, és adott esetben sor kerülhet féreghajtásra, fogkőleszedésre, a hallójáratok rendbetételére, stb. 

 

Ha pedig a kutyussal szemmel láthatólag nem stimmel valami, akkor ne próbáld meg házilag gyógyítani, és ne várj arra, hogy “hátha majd jobban lesz”, hanem azonnal irány az orvos! Hisz tudod - kutyád élete a te kezedben van, és a tiéd a felelősség, hogy gondoskodj az egészségéről és a jóllétéről. Ha vigyázol rá, hosszú éveken keresztül hű társad marad.

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Színes Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Színes Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
Bővebben >>