. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Veszélyes munkák és a munkavédelmi szemüvegek
2020-08-11 19:45:46
Veszélyes munkák és a munkavédelmi szemüvegek

Veszélyes munkák és a munkavédelmi szemüvegek

Szerencsére a biztonságos munkavégzés jelentőségének növekedésével a munka közbeni védelmet biztosítani tudó eszközök tárháza is folyamatosan növekedett, napjainkban szinte már minden egyes testrész védelmére kifejlesztettek valamilyen speciális védőfelszerelést a gyártók.


A veszélyes munkakörülmények

 

Munkavégzés során számos tényező jelenthet kockázatot a munkavállaló testi épségére. Vannak munkakörök, ahol a kockázati tényezők száma alacsony, viszont vannak olyanok, ahol kimondottan magasak. Kevésbé számít veszélyes munkának egy irodában ülni a számítógép előtt, viszont egy építkezésen vasrudak és betondarabok között, esetleg a magasban dolgozni valamilyen nehéz szerszámmal már kimondottan veszélyesnek számít, rengeteg kockázatot jelentő tényezővel.

 

Amennyiben ruhát vagy speciális munkavédelmi szemüveget keresel valamilyen munkához, akkor mindenképpen érdemes szétnézned a Legjobb Munkaruha Webshop kínálatában.


A szem és a látás védelme

 

Az esetek többségében a szem védelmére elegendőek lehetnek azok az eszközök, amelyekkel a teljes fej biztonságáról gondoskodni lehet. Azonban vannak speciális esetek, amikor több vagy inkább másabb védelemre van szükség. Ilyen speciális eset, amikor a munkavégzés magas ultraibolya-sugárzással jár együtt, vagy éppen a munkakör hatékony ellátásához szükséges megszűrni a munkavállaló szemébe jutó napfényt.

 

Természetesen a hegesztésről sem szabad megfeledkezni, de hegesztés mellett még a vágás és egyéb kapcsolódó műszaki feladatok során is kialakulhat olyan kockázat, ami ellen szükséges védeni a szemet. Mint a legtöbb munkavédelmi eszközre, úgy a szemvédőkre, munkavédelmi szemüvegekre is speciális szabályok vonatkoznak, amelyek meghatározzák, milyen paramétereknek kell megfelelnie az eszköznek ahhoz, hogy megadja a szükséges biztonságot.


Van, amikor többre is szükség van, mint egy szemüveg

 

Vannak olyan munkahelyzetek és feladatok, amikor a szem védelmére szolgáló eszközökön kívül egyéb munkavédelmi felszerelésekről is gondoskodni szükséges. Ilyen helyzet például, amikor a magasban kell hegeszteni. Ekkor már nem elég a látás védelméről gondoskodni, hanem azért is meg kell tenni mindent, hogy a magasban történő munkavégzéssel együtt járó kockázatok minimalizálva legyenek.

Ezeket a kockázatokat csökkenteni lehet zuhanásgátló védőeszközökkel és testhevederekkel is. A zuhanásgátló védőeszközökkel minimálisra lehet csökkenteni a lezuhanás veszélyét, illetve mérsékelni lehet a zuhanással járó hatásokat. A testhevedereknek pedig kimondottan az a céljuk, hogy teljes mértékben kizárják a zuhanás lehetőségét.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>