. Ma Béla napja van.
Zeneiskolai ügyek - A vezetési program
2015-07-15 14:51:47
Zeneiskolai ügyek - A vezetési program

Zeneiskolai ügyek - A vezetési program

A vezetési program az igazgatói pályázat azon része, amely arra hívatott, hogy meggyőzze az illetékeseket arról, hogy a jelentkező nagyon jól átlátja a helyzetet és ő a legalkalmasabb a személy az állás betöltésére. Minket nem sikerült meggyőzni.

 

Külföldi kapcsolatok


Az eddig kialakított külföldi kapcsolatok ápolása /Kína, Spanyolország, Németország, Dánia, Erdély, Olaszország, Belgium/ mellett új lehetőségek teremtése /pl. a bécsi Nemzetközi Bartók Béla Zenei Társaság, Finnország. Írja pályázatában Farkas Pál.

 

Ezt oly annyira nem sikerült megvalósítani, hogy nem csak, hogy új kapcsolatok nem jöttek létre, de a régi évtizedeken át felépített kapcsolatrendszerek sem ápoltatnak tovább. A zeneiskola növendék zenekarai két éve, Farkas regnálása óta, nem voltak külföldön. Utoljára 2013 nyarán, Tübigenben jártak. Az iskola honlapján sem találni ilyen témájú fotókat, sem egyéb anyagot.


A zeneiskolások utolsó külföldi útjukon


Fontos a meglévő esztétikus és tartalmas honlap állandó frissítése, bővítése, a Facebook oldal fejlesztése. Ezt az iskola igazgatója annyira gondolja komolyan, hogy az iskola Facebook oldala is eltűnt egy ideje.

 

Az alapítvány


„A zeneiskola életét nagymértékben segíti a Farkas Ferenc Művészeti Iskola Alapítványa, amely támogatást nyújt:„ Méltatja Farkas Pál pályázatában, a Farkas Ferenc Művészeti Iskola Alapítványa a Művészet Szeretetéért, alapítványt.

 

És itt egy hosszú felsorolás következik olyan dolgokról, hogy miben nyújt segítséget az alapítvány és melyek kizárólag az iskola, a gyerekek és a pedagógusok fejlődését segíti.

 

Mint például:

Tehetséges növendékek támogatása, országos és nemzetközi versenyeken, fesztiválokon, kurzusokon való részvétel, kiemelkedő pedagógiai munkát végző tanárok támogatása, etc. Ha megnézzük az alapítvány, alapító okiratát, kiderül, hogy a célkitűzéseiben, a gyermekek és az iskola fejlődése a meghatározó szempont.

Ez így is volt egészen idáig, amíg Farkas Pál örömmel tudatja velünk, hogy csinált egy új alapítványt, aminek célkitűzéseiben egy büdös szó nem esik a gyerekről.

 

Íme, az új alapítvány célkitűzései:


„Dunakeszi kulturális életének segítése, művészi értékek megőrzése és támogatása – a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tevékenységével összhangban a magyar kultúra támogatása, kiemelt figyelmet fordítva az intézmény tevékenységére.”


A képviselőknek, megint csak a létező-nemlétező filozófiai kérdésével gyűlt meg a baja, ugyanis 2015 február 26-án egy nem létező alapítványnak sikerült megszavazni nem kevés támogatást, 1.650.000 forintot. Az alapítványt ugyanis, csak ez év június 5-én jegyezte be a bíróság. (folytatjuk…)

 

Az itt tett állítások valóságtartalma ellenőrizhető:

Civil szervezetek névjegyzékében valamint a kimittud.atlatszo.hu oldalakon

 

N.N.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

A Dunakanyar Farkasa

Az zeneiskola farkastörvényei

 

 

Utoljára frissítve: 2015-07-15 14:55:59

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>