. Ma Gedeon napja van.
Zeneiskolai ügyek – hiányzó bizonyítványok
2015-08-24 15:24:18
Zeneiskolai ügyek – hiányzó bizonyítványok

Zeneiskolai ügyek – hiányzó bizonyítványok


Még tanár sem lehetne az iskolában


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megküldte kérésünkre Farkas Pál bizonyítványainak másolatát és a szakmai életrajzát.

Életrajzában a következőket állítja:

 

"A Nyíregyházi Tanárképző Főiskolán, majd az Egri Tanárképző Főiskolán tanultam hegedű, ének-zene és karvezetés szakon, 1984-ben diplomáztam.

Tanulmányaimat 1984 és 1988 között Budapesten, a Szimfonikus Zenekari Karmesterképzőben folytattam."


Az EMMI által megküldött anyag, ami egyébként ITT megtekinthető, három dokumentum másolatát tartalmazza. Egy szóbeli nyelvvizsgát, egy közoktatási vezetői és egy ének-zene szakos általános iskolai tanári diplomát, az egri főiskoláról. Tehát nyoma sincs sem karmesteri végzettségnek, sem hegedűtanári diplomának, sem a Nyíregyházi Tanárképző Főiskolának.

A hatályos közoktatási törvény értelmében az Intézményvezető heti tanóráinak száma, alapfokú művészeti iskolában, legalább 450 fő gyermek-, tanulólétszám mellett két óra. Felmerül a kérdés, hogy Farkas Pál, hogyan teljesíti a kötelező óraszámát, hiszen sem zenetanári, sem pedig a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában oktatott művészeti tárgyak egyikére sincs jogosítványa (és itt egy nem amatőr szimfonikus zenekar vezetését ne is említsük).

Amire jogosítványa van, az az, hogy, ének-zene tantárgyat oktasson általános iskolában, márpedig legjobb tudomásunk szerint a dunakeszi művészeti iskolában nincs ének-zene tantárgy, kizárólag művészeti tárgyak oktatása és hangszeres képzés folyik, amihez a jelenlegi igazgató végzettségei elégtelenek.

 

Ecuadori szálak

Farkas életrajzában ezt állítja:

Jelenleg Ecuador zenei életének formálásán dolgozom, a Kodály-módszer alapfoktól - akadémiai szintig való bevezetésével. Ebből természetesen egy szó sem igaz.

Az Andok menti népek vallásának kutatása során (a szerző eredeti végzettsége vallástudós, a szerk.) kerültem kapcsolatba Manuel Palacios-szal, aki Ecuadorban elismert néprajzkutató. Manuel nagyon gyorsan felgöngyölítette az ecuadori szálat. A lényegre törő válasz Xavier Rivadeneirától, a Kodály-módszer ecuadori meghonosítójától jött.

 

Kedves Nagy Nándor!

A nevem Xavier Rivadeneira. Nem tudom, honnan van olyan információja, hogy Farkas Pálnak van egy ilyen projektje! A Kodály rendszer projekt alkalmazása Ecuadorban az enyém! Farkas Pálnak semmi köze ehhez.

Üdvözlettel, Rivadeneira Xavier

 

Mentsük meg a zeneiskolát!


Az interneten közben a zeneiskola értékeinek megmentéséért facebook oldal alakult. A nyilvánosságra került tények ismeretében ez nem is csoda. Az oldalnak, néhány nap alatt több száz kedvelője lett. Míg az újraélesztett hivatalos zeneiskolai facebook oldalnak csupán néhány tucat, ahonnan néhány a zeneiskolában tanító pedagógust egyszerűen letiltottak, ellehetetlenítve azt, amiért egy ilyen oldalt létre szokás hozni, vagyis, hogy a pedagógus a szülőkkel és diákokkal fontos információkat tudjon megosztani.

 

Meddig marad a törvénytelen állapot?


A Farkas Ferenc AMI-ban jelenleg az az abszurd helyzet áll fenn, hogy az igazgatónál csak magasabb kvalitású pedagógusok tanítanak. Az új rendszerben viszont az igazgatónak kell szakmailag értékelni a pedagógusok munkáját, ami ebben az esetben elég furán veszi ki magát.

 

Az EMMI által közölt dokumentumokból világos, hogy a jelenlegi igazgató nem felel meg a pályázati kiírás feltételeinek, és a közoktatási törvényben szereplő feltételeket sem tudja teljesíteni. Hogyan lehetséges ezek fényében, hogy egy olyan ember kinevezést kapjon egy iskola igazgatói pozícióba, aki messze nem felel meg a pályázati kiírásnak, és olyan végzettségeket állít, amiket nem tud papírokkal alátámasztani? Miért nem tűnt fel senkinek ez a kinevezéskor?

 

Ezeket a kérdéseinket a minisztériumnak és a helyi KLIK vezetőjének is feltettük.

 

Dunakeszi Hírhatár

Utoljára frissítve: 2015-08-24 15:36:16

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demeter Szilárd (képünkön), aki - saját elmondása szerint - nem szeret színházba járni, aki nem olvassa a magy...
Bővebben >>