DUNAKESZI HÍRHATÁR - A Dunakeszi Vasutas nyílt levele a városvezetésnek!

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2020.10.31.
 Szombat
Ma Farkas napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   367,75 Ft
   CHF árfolyam
   343,89 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 05. 06. 17:17     


A Dunakeszi Vasutas nyílt levele a városvezetésnek!
Nyílt levél Dunakeszi Önkormányzatának Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselő‐testület, Tisztelt Seltenreich József és Erdész Zoltán!

(Fotó:Facebook)


Tudomásunkra jutott, hogy Dunakeszi Város Önkormányzata 2016. május 20‐ra tervezi a Magyarság pályán a center pálya ünnepélyes avatását és ennek megrendezésére a Kinizsi SE‐t kérte fel.
A rendezvény meghívói már megérkeztek az érintettekhez, azonban a Dunakeszi Vasutas SE ez idáig nem kapott hivatalos meghívást.
Az esemény fontos a város életében, hiszen remek lehetőség egy ilyen szépen felújított pályán sportolni, amely emeli Dunakeszi sportéletének a színvonalát, de a legfontosabb azoknak a gyerekeknek, akik hetente több alkalommal a Magyarság pályára járnak edzeni. A Dunakeszi Vasutas SE (DVSE) a Magyarság pályán tartja edzéseit, a labdarúgó és az atlétika szakosztály is.


A város és a Kinizsi SE már második alkalommal felejti el azt a sportegyesületet meghívni egy fontos eseményre, amelynek a mindennapi életéhez a Magyarság pálya ténylegesen hozzátartozik. Tavaly a műfüves pálya átadóján sem vehettünk részt, ezt azzal indokolták, hogy sajnos „el is felejtettek” minket. Ez valóban logikus magyarázatnak tűnik, és ez lehet a probléma most is, hiszen már legalább két éve nem Vasutas a Magyarság pálya neve, ezért az asszociáció is egyre nehezebb, és megerőltető lehet megjegyezni azoknak a sportegyesületeknek a nevét is, akik a városban labdarúgással foglalkoznak, hiszen négy is van belőlük. A 250 gyerek, aki a „Vasutasban” focizik, tulajdonképpen annyira elenyészően kevés, hogy tényleg lehet őket nem létezőnek tekinteni.


Annak ellenére vesznek minket ismét semmibe, hogy az utóbbi időben több olyan alkalom is adódott, amikor felhívtuk a figyelmet magunkra: arra, hogy nekünk fontosak a gyerekek, és arra, hogy nem hagyjuk magunkat ellehetetleníteni, sőt arra is, hogy igenis vagyunk, létezünk, harcolunk, hogy nem lehet minket negligálni!


Megalázó, sőt felháborító az, hogy a gyerekeink nem vehetnek részt a DVSE képviseletében az ünnepségen, és az is elkeserítő, hogy az önkormányzatnak nem jut eszébe egy ilyen alkalommal kitüntetni az egyesületben sportoló tehetséges gyerekeket. Egy ünnepélyes keretek között átadott oklevél semmibe nem kerül, mégis lelkesítő, inspiráló, sőt motiváló hatással lehet azokra a gyerekekre, akik sokszor nem csupán a játék öröméért, a maguk szórakozásáért, hanem a város nevében, Dunakesziért is játszanak egy‐egy labdarúgó tornán, vagy kupán.


Kérjük, segítsenek nekünk egy picit! Mit mondjunk otthon a gyerekünknek, aki azt hallja az iskolában, hogy lesz egy ünnepség azon a pályán, ahová ő heti több alkalommal jár? Hogy kisfiam, vagy kislányom, nem veheted fel a Vasutas mezt, és nem mehetsz ki a többiekkel együtt, hogy örüljetek? Hogy majd a másik egyesületben focizó gyerekek elmesélik nektek, milyen volt? Hogy egy ideje a DVSE diszkriminatív elbánásban részesül? Vajon megértenék ezt az egészet? El tudnánk nekik magyarázni a valós helyzetet? Úgy gondoljuk NEM! Hiszen gyerekek! Gyerekek, akiktől elvettek egy újabb lehetőséget, hogy örüljenek.


Fontos az, hogy minden városi labdarúgó szakosztály, egyesület részt vegyen az ünnepségen, hiszen az öröm közös, mindegy, hogy ki milyen színű mezt hord. Csak mi is szeretnénk örülni, szeretnénk, hanem felejtenének el minket. Egy gyereket nem érdekelnek a jogi formulák, nem vesz részt a felnőttek harcában, ő csak elszenvedője a sok egymáshoz ütköző érdekeknek, a hatalmi játszmáknak. Nem hagyjuk, hogy ez így legyen, szeretnénk, ha a mi gyerekeink is csillogó szemmel állhatnának az ünnepségen, büszkén arra, hogy Dunakeszin laknak, hogy a városban van egy ilyen hely, ahol megszépült a környezet.


Azzal, hogy nem hívták meg az egyesületet, nem adtak tiszteletet a múltnak, hiszen a pálya nagyon hosszú időn keresztül „Vasutas” volt, illő és udvarias dolog erre is tekintettel lenni. Méltatlan helyzetbe hozták gyerekeinket, és minket, szülőket is, hiszen sokat kijárunk az edzésekre drukkolni, így mi is kicsit magunkénak érezzük a helyet.
A gesztus és az udvariasság hiánya megfoszt minket a „Dunakeszi a mi városunk” érzéstől, hiszen kimaradunk valami olyan dolognak az megünnepléséből, amely szerintünk nekünk is épült.


Ezért kérjük, hogy tiszteljenek meg bennünket egy meghívással, ne hozzanak minket megalázó és méltatlan helyzetbe, hiszen mi is a város részei vagyunk, a gyerekeink a városért is küzdenek egy‐egy mérkőzésen, hiszen a nevünkben is benne van: DUNAKESZI Vasutas SE!

Sportbaráti üdvözlettel:

 

 


További hírek

  Kannibálkommunikáció és a polgári humor
2020. 10. 24. 18:01 hirhatar.hu
  Gulyás szerint értük tüntettek, nem ellenük
2020. 10. 24. 18:01 hirhatar.hu
  Tízezres tömeg tüntetett Budapesten október 23-án az SZFE mellett, a kormány ellen
2020. 10. 24. 18:01 hirhatar.hu
  Péntektől kötelező a maszkviselés a szabadtéri- és sportrendezvényeken Magyarországon
2020. 10. 23. 13:33 hirhatar.hu
  Gyakornokból rögvest konzul lett a kormánypárti képviselő lánya
2020. 10. 23. 13:33 hirhatar.hu
  Szünetel a mohácsi intenzívosztály – minden alkalmazott karanténban
2020. 10. 21. 19:25 hirhatar.hu
  Iványi Gábor kollégiumi helyeket, ebédet és iskolát adna az SZFE-seknek
2020. 10. 20. 20:12 hirhatar.hu
  Hideg van, fűtés nincs az új, 205 milliárdért vett emeletes MÁV-vonatokon
2020. 10. 20. 20:12 hirhatar.hu
  Kovács Ákos mellett jelentős összegből rendezhet tévéfilmet Bayer Zsolt
2020. 10. 20. 20:12 hirhatar.hu
  Az utolsó aranyló őszi napon a Mátrában jártunk
2020. 10. 17. 17:53 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport