DUNAKESZI HÍRHATÁR - A Hegylakók őrangyalai

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2019.08.20.
 Kedd
Ma István napja van.
Holnap Sámuel napja lesz.
   EUR árfolyam
   324,96 Ft
   CHF árfolyam
   299,19 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 09. 08. 13:37     


A Hegylakók őrangyalai
Tudták, hogy nem csak akkor van szükség fajtamentésre, ha agy kutyából kevés van, hanem akkor is, ha túl sok? Hatvani Viktóriát kérdeztük a magyarországi Westiek őrangyalát, a Westie Rescue Hungary egyesület elnökét.


Hírhatár: Idén lesz négy éves az egyesület, a születésnapi partit ismét Dunakeszin rendezitek, most szombaton. Mikor alakult és mi hívta életre az egyesületet?

 

Hatvani Viktória: A  Westie Rescue Hungary 2011. szeptembere óta működik, 2 éve pedig önállósodtunk, mint Magyar Westie Fajtamentő Egyesület. Az alapítás az én fejemből pattant ki, mint őrült Westie tulajdonos és egy maroknyi lány támogatott ebben, akikkel már aktívan foglalkoztunk állatvédelemmel előtte is. Eleinte nem is sejtettük, hogy ennyi rászoruló Westie él hazánkban és hogy mekkora fába vágtuk a fejszénket.

 

 Hh: Miért van szükség fajtamentésre és mit jelent ez pontosan?

 

 H.V.: Mivel nagy volt a kereslet a fajtatiszta kutyákra, így kicsi hazánk a szaporítók fellegvárává vált az utóbbi években. Emiatt mára már a legtöbb fajtatiszta kutya mentésre szorul és sok fajtamentő szervezet alakult meg. Ők csak a választott fajta egyedeinek mentésével foglalkoznak, mi a Westieket és Cairn Terriereket (akik a Westie ősei) mentjük. A hozzánk kerülő mentettek legtöbbje szaporítós háttérrel rendelkezik, de sokat veszünk át menhelyekről, gyepmesteri telepekről vagy találtakat az utcáról. Nagyban hozzájárul az emberek családi körülményeinek megváltozása az utóbbi időszakban, hiszen sok Westie kerül hozzánk külföldre költözés vagy gyermekvállalás indokával, ami számunkra természetesen elfogadhatatlan, de lehetőségeinkhez mérten a kutyusok érdekében segítünk. A Westie egészségügyileg problémás fajta, különösen a fent említett szaporítóktól származó egyedek. A Westie tartása költségesnek mondható és különös odafigyelést, gondoskodást igényel, amit nem minden kutyatartó tud vagy szeretne megadni nekik; sokan emiatt kerülnek hozzánk, sajnos már elég súlyos állapotban. 

 

Hh: Hány kutyuson segített eddig az egyesület?

 

 H.V.: Éppen a múlt héten került be hozzánk 8 kutyus, így kerekítettük a mentettek számát kétszázra. Szinte hétről hétre nő ez a szám sajnos.

 

Hh: Hogyan zajlik egy mentés?

 

H.V.: Általában jelezni szokták felénk, ha egy Westie kerül be menhelyre, gyepmesteri telepre vagy akár találták az utcán a közösségi portálok által. Ilyenkor egyeztetünk a megtalálóval és lehetőség szerint minél előbb elhozzuk a kutyust. Állatorvosi vizsgálat és kozmetika után ideiglenes befogadókhoz költöznek, mert szeretjük, ha a hegylakók családi körülmények között szocializálódnak, gyógyulnak. Sajnos kevés befogadónk van, így panziókkal is együtt szoktunk dolgozni, mint például a rendezvényünk helyszíne a Kutyavarázs, csak ennek ugyebár az anyagi vonzata sokkal magasabb. Mivel az egyesület kizárólag adományokból tartja fent magát nagyon oda kell figyelnünk a fenntarthatóságra.

 

Hh: Miért pont Dunakeszin lesz a születésnapi parti?

 

H.V.: Egy kedves Westies támogatónk és ideiglenes befogadónkon keresztül ismertük meg és léptünk kapcsolatba a Dunakeszi Kutyavarázs Kutyaiskola tulajdonosával tavaly. Meglátogattuk a helyszínt és egyből beleszerettünk, hiszen igényes, tökéletes egy kutyás rendezvénynek. Ezt a rendezvény óriási sikere is bizonyította, így idén nem volt kérdés, hogy ismét ide szervezzük. 


Szívesen fogadunk minden Westie kedvelőt vagy szimplán kutyarajongót, aki szeretne egy jó ügyet támogatni a Támogatói Klubunkban, ami azon hegylakó-fanatikusokból áll, akik havi rendszerességgel támogatják tevékenységünket. A jelszavunk sok kicsi sokra megy! Szeretettel várunk mindenkit a szombati születésnapi rendezvényünkre, Dunakeszin a Kutyavarázs Kutyaiskolában.

 

 

Hivatalos médiapartner, Dunakeszi Hírhatár

A rendezvényt támogatja a Dunakeszi Antenna Üzletház


További hírek

  Amúgy tényleg: hova lett Kálmán Olga, aki megígérte, hogy Karácsony mellett kampányol...?
2019. 08. 17. 14:01 hirhatar.hu
  Üres kassza várja a következő budapesti főpolgármestert
2019. 08. 16. 13:08 hirhatar.hu
  Az érettségi után képviselőnek indul Nagy Blanka
2019. 08. 16. 13:08 hirhatar.hu
  A „nyóckerben” berezelt a Fidesz Pikó Andrástól
2019. 08. 15. 14:05 hirhatar.hu
  Orbán hajdan kádárista, mára rasszista kinevezettjétől hüledezik a német sajtó
2019. 08. 15. 14:05 hirhatar.hu
  Ellopták a Balatont, egy átlagember lassan már nem engedheti meg magának ezt a luxust
2019. 08. 13. 10:22 hirhatar.hu
  Esztergomban a Mi Hazánk Mozgalommal bizniszel a DK
2019. 08. 13. 10:22 hirhatar.hu
  A mélymagyar Kövér László esete a hígmagyar Schwarz-unokákkal
2019. 08. 12. 09:39 hirhatar.hu
  Újpest fideszes polgármestere innováció híján már darabra ünnepli a parkolóhelyeket
2019. 08. 10. 14:06 hirhatar.hu
  Lincshangulat miatt rendőrök őrzik a kutyagyilkos balotaszállási nőt
2019. 08. 08. 16:12 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport