DUNAKESZI HÍRHATÁR - A Hegylakók őrangyalai

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2019.10.19.
 Szombat
Ma Nándor napja van.
Holnap Vendel napja lesz.
   EUR árfolyam
   330,95 Ft
   CHF árfolyam
   300,98 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 09. 08. 13:37     


A Hegylakók őrangyalai
Tudták, hogy nem csak akkor van szükség fajtamentésre, ha agy kutyából kevés van, hanem akkor is, ha túl sok? Hatvani Viktóriát kérdeztük a magyarországi Westiek őrangyalát, a Westie Rescue Hungary egyesület elnökét.


Hírhatár: Idén lesz négy éves az egyesület, a születésnapi partit ismét Dunakeszin rendezitek, most szombaton. Mikor alakult és mi hívta életre az egyesületet?

 

Hatvani Viktória: A  Westie Rescue Hungary 2011. szeptembere óta működik, 2 éve pedig önállósodtunk, mint Magyar Westie Fajtamentő Egyesület. Az alapítás az én fejemből pattant ki, mint őrült Westie tulajdonos és egy maroknyi lány támogatott ebben, akikkel már aktívan foglalkoztunk állatvédelemmel előtte is. Eleinte nem is sejtettük, hogy ennyi rászoruló Westie él hazánkban és hogy mekkora fába vágtuk a fejszénket.

 

 Hh: Miért van szükség fajtamentésre és mit jelent ez pontosan?

 

 H.V.: Mivel nagy volt a kereslet a fajtatiszta kutyákra, így kicsi hazánk a szaporítók fellegvárává vált az utóbbi években. Emiatt mára már a legtöbb fajtatiszta kutya mentésre szorul és sok fajtamentő szervezet alakult meg. Ők csak a választott fajta egyedeinek mentésével foglalkoznak, mi a Westieket és Cairn Terriereket (akik a Westie ősei) mentjük. A hozzánk kerülő mentettek legtöbbje szaporítós háttérrel rendelkezik, de sokat veszünk át menhelyekről, gyepmesteri telepekről vagy találtakat az utcáról. Nagyban hozzájárul az emberek családi körülményeinek megváltozása az utóbbi időszakban, hiszen sok Westie kerül hozzánk külföldre költözés vagy gyermekvállalás indokával, ami számunkra természetesen elfogadhatatlan, de lehetőségeinkhez mérten a kutyusok érdekében segítünk. A Westie egészségügyileg problémás fajta, különösen a fent említett szaporítóktól származó egyedek. A Westie tartása költségesnek mondható és különös odafigyelést, gondoskodást igényel, amit nem minden kutyatartó tud vagy szeretne megadni nekik; sokan emiatt kerülnek hozzánk, sajnos már elég súlyos állapotban. 

 

Hh: Hány kutyuson segített eddig az egyesület?

 

 H.V.: Éppen a múlt héten került be hozzánk 8 kutyus, így kerekítettük a mentettek számát kétszázra. Szinte hétről hétre nő ez a szám sajnos.

 

Hh: Hogyan zajlik egy mentés?

 

H.V.: Általában jelezni szokták felénk, ha egy Westie kerül be menhelyre, gyepmesteri telepre vagy akár találták az utcán a közösségi portálok által. Ilyenkor egyeztetünk a megtalálóval és lehetőség szerint minél előbb elhozzuk a kutyust. Állatorvosi vizsgálat és kozmetika után ideiglenes befogadókhoz költöznek, mert szeretjük, ha a hegylakók családi körülmények között szocializálódnak, gyógyulnak. Sajnos kevés befogadónk van, így panziókkal is együtt szoktunk dolgozni, mint például a rendezvényünk helyszíne a Kutyavarázs, csak ennek ugyebár az anyagi vonzata sokkal magasabb. Mivel az egyesület kizárólag adományokból tartja fent magát nagyon oda kell figyelnünk a fenntarthatóságra.

 

Hh: Miért pont Dunakeszin lesz a születésnapi parti?

 

H.V.: Egy kedves Westies támogatónk és ideiglenes befogadónkon keresztül ismertük meg és léptünk kapcsolatba a Dunakeszi Kutyavarázs Kutyaiskola tulajdonosával tavaly. Meglátogattuk a helyszínt és egyből beleszerettünk, hiszen igényes, tökéletes egy kutyás rendezvénynek. Ezt a rendezvény óriási sikere is bizonyította, így idén nem volt kérdés, hogy ismét ide szervezzük. 


Szívesen fogadunk minden Westie kedvelőt vagy szimplán kutyarajongót, aki szeretne egy jó ügyet támogatni a Támogatói Klubunkban, ami azon hegylakó-fanatikusokból áll, akik havi rendszerességgel támogatják tevékenységünket. A jelszavunk sok kicsi sokra megy! Szeretettel várunk mindenkit a szombati születésnapi rendezvényünkre, Dunakeszin a Kutyavarázs Kutyaiskolában.

 

 

Hivatalos médiapartner, Dunakeszi Hírhatár

A rendezvényt támogatja a Dunakeszi Antenna Üzletház


További hírek

  A Profine kutyaeledelekről
2019. 10. 17. 16:03 dunakeszi-hirhatar.hu
  MIlyen előnyei vannak a webshopban történő játék vásárlásnak?
2019. 10. 17. 16:00 dunakeszi-hirhatar.hu
  A számítástechnikai egér
2019. 10. 17. 15:58 dunakeszi-hirhatar.hu
  Tarlós lelép a politikából
2019. 10. 15. 15:20 hirhatar.hu
  Nofene: Miután nagyot bukott a Fidesz, a Hit Gyülekezet-vezér hirtelen kritikusan áll a kormánypárthoz
2019. 10. 15. 15:20 hirhatar.hu
  Az ellenzék máris megkezdte elszámoltatást: V. Naszály Márta kivizsgáltatja a várbeli lakásmutyika
2019. 10. 15. 11:19 hirhatar.hu
  Pintér Sándor cáfolja Dióssit - az ellenzék eltörölné a szemétdíjat
2019. 10. 10. 15:14 dunakeszi-hirhatar.hu
  Gerner Péter feleségének és fiának képével kampányol Dióssi
2019. 09. 19. 17:34 dunakeszi-hirhatar.hu
  A Fidesz és az ellenzék jelöltjein kívül négy független jelöltre voksolhatunk október 13-án
2019. 09. 15. 12:01 dunakeszi-hirhatar.hu
  Végre: egy az egy ellen indulnak az ellenzéki pártok a Fidesz ellen Dunakeszin
2019. 09. 14. 19:18 dunakeszi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport