DUNAKESZI HÍRHATÁR - Bem utca 17 avagy vastaps és közönségdíj

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2024.04.19.
 Péntek
Ma Emma napja van.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
   EUR árfolyam
   395,06 Ft
   CHF árfolyam
   408,46 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 08. 04. 17:50     


Bem utca 17 avagy vastaps és közönségdíj
Tudják kik laknak e cím alatt? Sokan biztos tudják. Akik nem azoknak elmesélem. Azok a lelkes zenepedagógusok és növendékeik, akik mindent megtesznek, azért hogy a zene tényleg legyen mindenkié.


Ugyan is itt, a Bem utcában van a Dunakeszi Farkas Ferenc Művészeti iskola. Hosszú több évtizedes múltal rendelkező intézmény, egy régi szép épületben. És milyen találó az a kifejezés, ami azt mondja, az igazi szépség belülről fakad. Bár ezt inkább emberekre szoktuk mondani, de mivel a zene maga az ember, úgy gondolom e kifejezés itt is helytálló. Egy szép régi épület, de ami belülről jön, az az igazi szépség..

S hogy honnan tudom, hogy így van? Mert láttam és hallottam. S hogy hol, és mikor?

Ezt is elmesélem…

 

Ez év március 13-án, egy pénteki napon történt.

Gála előadást szerveztek, és minden érdeklődőt szeretettel meghívtak. Zeneszerető emberként sokat nem gondolkodtunk, fogtuk magunk a családdal, és a szíves meghívásnak eleget téve, ezen a márciusi nap estéje, már minket is ott talált a közönség soraiban. Nem csalódtunk. Olyan kulturális élményben volt részünk, amit az ember egyhamar nem felejt el.

Szándékosan nem akarok kiemelni senkit a fellépők közül, mert az előadások, amit láttunk hallottunk közös siker! A Művészeti iskola minden fellépő növendékének, és pedagógusainak az érdeme! Szinte minden fellépőt a hálás közönség VASTAPSAL ÉS NAGY SZERETETTEL Díjazott. Egy valakit viszont szeretnék,-és nézzék ezt el nekem-még is külön megemlíteni. Hogy miért, az a cikk végére ígérem, kiderül. A vonós zenekarral mintha a ”Muzsika hangja c. film szereplői elevenedtek volna meg a színpadon. Kátai Katalin tanárnő pedig, mint a komolyzene Julie Andrews-a fogta össze a lelkes gárdát. Illetve nem is kellett fognia, mert összekötötte őket az a láthatatlan kapcsolat, amit örömzenének hívunk. Öröm a zenekarnak, és a közönségnek egyaránt. Köszönöm szépen még egyszer minden résztvevő fellépőnek, hogy ilyen szép estét nyújtottak nekünk.

 

És itt le is tehetném a tollat…De!

 

De nem tehetem. A történet itt még ugyan is nincs vége. Mintha csak meg akarták volna köszönni azt a sok tapsot, és szeretetet, amit kaptak ezen az estén ifjú kis művészpalánták, olyan tavaszt varázsoltak nekünk, amit csak újabb Vastapssal jutalmazhatunk. Azokat az örömteli eredményeket, mind egyéni, és csapatban elérteket, nem lehet nem megemlíteni. Győri „ütős”sikerek, a VII. Nemzetközi Hegedű és Kamarazenei Versenyenesztiválon Törökszentmiklóson elért bronz fokozatot. És a XIII. Országos Gitárversenyen elérteket sem, a Tavaszi Kupán, és a Nemzetközi Connektor versenyen elért táncos sikereket sem.

 

Ám a tavasz is elmúlik egyszer, és jön a nyár, amit minden tanuló alig vár, a jól megérdemelt pihenéssel. Engedjék meg nekem, e remek fantasztikus tavaszi teljesítményeket megkoronázva, megemlítsem azokat is, akiket kicsit elfeledett a sajtó egy része.

Talán a nagy meleg volt az oka?

 

 Ötödjére rendezték meg a Muzsika Hídja Nemzetközi Ifjúsági Hangszeres Versenyt a Pesti

Vigadóban.

 

A kínai és magyar mezőnyben népes résztvevői között igen rangos díjakat hoztak el a Dunakeszi Farkas Ferenc, AMI növendékei. Korcsoportjában, 15-16 éves korosztályban, nagyon szoros versenyben Szilágyi Szabolcs Balázs növendéke, Bán Tamás, basszusklarinéton, a második helyezést érte el a 13-14 évesek között, Dr. Domoszlay Erzsébet tanítványa, Agócs Dávid, zongorán, különdíjban részesült. Nekik is szívből gratulálok.

A cikk elején ígéretem pedig engedelmükkel most beváltom, de nem Svájci frankba. Hanem aranyba!!”Idézet következik.” Nagy örömmel jelentjük be, hogy a 2015. június 5-én, a szlovákiai Komarno-ban rendezett Beliczay emlékversenyen az 5. korcsoportban (16-20 évesek) Prencsovszky Zsombor, Kátai Katalin tanítványa dr. Ruszinkóné Czermann Cecília zongorakíséretével arany oklevelet szerzett.
Mindhármuknak szívből gratulálunk!

 

 

 

„Legyen a zene mindenkié”

 

                    Kodály Zoltán

 

Magam részéről még csak annyit tennék hozzá, hogy egyszer jó volna önökkel kezet fogni, hátha ragályos.:-)

 

 „Úgy gondolom, méltán léphetnek nyomába ezek az ifjú titánok a zeneiskola nem is olyan régi büszkeségeinek a Capriccio vonósnégyes formációnak. Ha valaki nem ismeri őket, látogasson el erre az internetes felületre. http://nava.hu/id/1706098/ egész véletlenül a 11-dik percnél.

 

„Legyen a zene mindenkié”

 

„Mert a zene az kell”

 

 

 

 

Tisztelettel

 

Fekete „Á, az nem író” csak néző

 

 

 


További hírek

  Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu
  Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  Karsai Dániel befejezi ügyvédi tevékenységét és kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  A Kúrián is győzött, mégsem jut hozzá a kétmilliárdhoz
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport