DUNAKESZI HÍRHATÁR - Demonstráció a repülőtérét, a repülésért. A Pele Egyesület közleménye

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2023.01.29.
 Vasárnap
Ma Adél napja van.
Holnap Martina napja lesz.
   EUR árfolyam
   388,18 Ft
   CHF árfolyam
   387,24 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 07. 26. 15:53     


Demonstráció a repülőtérét, a repülésért. A Pele Egyesület közleménye
A tegnapi napon demonstráció keretében a Pele Egyesület petíciót adott át Erdész Alpolgármester Úrnak.

Mint arról  lapunk is beszámolt, a tegnapi napon a Pele Környezetvédelmi Egyesület és több civil szervezet Petíciót adott át a város vezetésének a Repülőtér és a repülősport megmaradásáért.

 

Az alábbiakban az egyesület közleményét olvashatják:

 

 

 

Közlemény!

 

A Pele Természet-, és Környezetvédelmi Egyesület nagyra becsüli azon szervezetek segítségét, akik csatlakoztak kezdeményezéséhez, hogy mentsük meg a Dunakeszi Repülőteret! Ez nem csak helyi probléma, mert más, környező településeken működő civil szervezetek is olyan fontosnak tartják, hogy a megmentéshez a nevüket adják!

Ezért ezen civil szervezetekkel a mai napon közösen értékeltük a tegnapi petícióátadást, demonstrációt.

 

Köszönetet mondunk az ott megjelentek mindegyikének, s azoknak, akik egyéb elfoglaltságuk miatt a helyszínen nem, de lélekben velünk voltak! Köszönet illeti a Dunakeszi Repülőtérért facebook csoportot, mely – egy két romboló személy kivételével – egységesen mögénk állt, és tekintélyünket tovább növelte ötezer fős ereje! Örömmel teli büszkeséggel állapítottuk meg, hogy a megjelentek magukévá tették e csoport szellemiségét: civilként, pártszimpátiától függetlenül, egységes akarattal kértük, követeltük az Önkormányzattól a petícióban foglaltakat. Közös óhajunk, hogy így is maradjon! Erre reményt ad, hogy a tegnapi napon, a megmozduláson, nem került elő egyetlen párt logója sem! Szeretnénk, ha ez a facebook csoportra továbbra is vonatkozna!

 

Értékelve a Képviselő-testületi ülésen a repülőteret érintő ügyeket; sajnálattal állapítjuk meg, hogy követelésünk ellenére a Polgármester Úr nem tette föl rendkívüli napirendi pontként a képviselők egyenkénti, nyílt szavazását a repülőtér változatlanul hagyásáról. A későbbiek során tapasztaltuk, hogy egy megrendezett színjáték részesei lehettünk. A döntés a futballpályákat érintő kérelem elutasításáról már korábban, a háttérben megtörtént. Lehet, hogy e háttérmutyiban nem minden képviselő vett részt, de a meghatározó döntéshozók igen.

 

Az üdvözlendő, hogy nem létesül az UTE számára a repülőtéren futballpálya, de az indoklás – tudniillik azzal indokolták, hogy ha a gyerekek itt sportolhatnak, akkor a Kinizsi SE, és a Vasutas SE egyesületektől vonja el őket - árulkodó, és veszélyes. Árulkodó, mert elárulja, hogy
nem kell ide az a focipálya. Hisz a gyerekek az említett két egyesületben fociznak, őket vonná el onnan. Ezzel bebizonyosodott: nincs olyan gyerek, aki, ha akar, nem tud Dunakeszin egyesületben focizni! S azért veszélyes, mert nem azzal utasították el, hogy a terület
ökoszisztémája sérülne, hanem a gyerekhiánnyal! Ebből az adódik, hogy ha valakinek olyan ötlete támad, amely létesítmény nem vonja el a gyerekeket, akkor az zöld utat kaphat!

 

A MALÉV Repülőklub eljárását nemtelennek tartjuk. Nemtelennek a társ repülőklubbal szemben, s nemtelennek a civil összefogással szemben! Reméljük, ez nem a teljes klubtagság állásfoglalása, hanem csak a vezetőségen belül egy szűk rétegé. Az általuk vázolt megoldásban a természeti értékek ugyanúgy sérülnek, mint az önkormányzati javaslatban!

Ennek megfelelően az alábbiakat határozzuk el:


1. A jelen közleményt kiadó civil szervezetek munkájukat jobban összehangolva, egymást segítve és erősítve kívánják végezni. Kijelentjük, hogy nem vagyunk hívei a háttéralkuknak, a mutyiknak. Tevékenységünket nyíltan kívánjuk végezni.

 

2. Felkérjük a Jobbik Magyarország Mozgalom Dunakeszi Szervezetét, hogy a népszavazási kezdeményezését ebben a formában vonja vissza s később kerüljön az ismét elő!

Több okból tesszük:

-ha a kérdőívek a jelenlegi formában maradnak, nem mindenki fogja aláírni; ezeket a gondokat nem minden dunakeszi lakos érzi fontosnak…

-bár magánszemélyként kezdeményezték, az aktivisták megbízólevelén föl kell tüntetni a szervezetük nevét.

Ez óhatatlanul azt jelenti, hogy már az aláírásnál is a pártszimpátia dominál; pártszimpátia alapján dől el, hogy valaki aláírja-e, avagy sem. Ez veszélyezteti a kellő mennyiségű aláírás összegyűjtését, végső soron a kezdeményezés sikerességét! Amennyiben a népszavazási kezdeményezés, vagy maga a népszavazás sikertelen, az két súlyos következménnyel járhat: hosszú időre megakadályozza a témában új népszavazás kiírását; illetve a vezetés ezt úgy kommunikálja, hogy a lakosság a reptér ügyében őket támogatja!

 

3. Fölkérjük a pártokat, hogy szervezetként civil mozgalmunktól tartsák távol magukat! Esetleges szimpátiájukat, annak kinyilvánítását nagy reményekkel telve fogadjuk, tagjaik részvételének közöttünk nagyon örülünk, tapasztalatuk átadását, segítségüket nagyon megköszönjük. Ám pártként – egyelőre – közöttünk, úgy mint a facebook csoportban, ne törjenek elő.

 

4. Mivel az elért eredmények nem kielégítőek, ezért a következő lépéseket határoztuk el:

 

A., Ha – a követelésünk szerint – mindkét repülőklub munkáját 2013. augusztus 1-vel a polgármester nem engedélyezi, félpályás útlezárással fogunk ez ellen tiltakozni, hogy a döntést kikényszerítsük, s országos (nemzetközi) visszhangot kapjon a repülőtér, és annak élővilága elleni szisztematikus önkormányzati támadás.

 

B., A követeléseink teljesítése érdekében a Greenpeace Magyarország, s a Greenpeace International segítségét kérjük, s más nemzetközi szervezetekhez fordulunk.

 

C., Ezzel egy időben megtesszük a szükséges lépéseket, melyeket a magyar jogrend megenged.

 

Dunakeszi Zöld Mozgalom
Élhető Vidékért és Összefogás a Gyermekekért Közhasznú Egyesület
Hét Olajfa Egyesület
Thomas Mann Egyesület
Pele Természet-, és Környezetvédelmi Egyesület
Fenti egyesületek megbízásából:
Fári János
Pele Egyesület, alelnök

 

Fotó: Szabó  Endre

Forrás: http://www.peleegyesulet.hu/cikkek/aktualis/kozlemeny.html


További hírek

  Megsemmisítette(?) a rendőrség a Schadl György páncélszekrényében talált titokzatos szexképeket is
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Ügynökmúlttal vádolják Dinnyés József
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Titkosszolgálati jelentés szerint találtak az ellenzéki kampányt segítő újabb egymilliárdot és egy svájci alapítványt
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Pénzről, jellemről
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Olcsóbb lesz a liszt elsejétől, de nem lesz benne nagy öröm
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Jogerősen pert nyert a DK politikusával szemben a Válasz Online
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Sorra felmenti a 45 év feletti tiszteket a honvédségnél a kaszinómágnás miniszter
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  A DK, mint Noé bárkája: most a volt párbeszédes Kocsis-Cake Olivio kapaszkodott fel
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  A NER-strómanok magántőkealapokba halmozzák a közpénzből kicsatornázott vagyont
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  Villámgyorsan törölték a vesztes fideszes jászberényi polgármesterjelölt profilját
2023. 01. 17. 12:17 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport