DUNAKESZI HÍRHATÁR - Dunakeszin nem luxus beruházásokra van szükség

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2023.01.31.
 Kedd
Ma Marcella napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   388,99 Ft
   CHF árfolyam
   387,59 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 06. 09. 15:39     


Dunakeszin nem luxus beruházásokra van szükség
A napokban megjelent egy írás az Dunakesziek adójából fenntartott pártpropaganda oldalon, amiben Radnóti Henrik ellenzéki képviselőt, próbálják lejáratni. Mivel köztudott, hogy az említett „sajtó” messze áll a korrektségtől, megkérdeztük magát a képviselőt, mi az igaz az írásból.

Hírhatár: Honnan veszi a cikk ezeket az információkat, megkérdezték Önt ezekről?


Radnóti Henrik: Ez egy politikai rosszindulatból létrejött írás, ami többségében hazugság, vagy kitaláció. Ezzel sikerült magukat a hírhamisító köztévés Papp Dániel szintjére leküzdeni. De tudjuk, hogy a Fideszes városvezetés zsebújságjáról van szó, akik mindenáron megakarják szolgálni a havi közel egymillió forint adófizetői pénzt.

 

Hh: Mik azok a fejlesztések, amiket nem szavazott meg, idézem, „pusztán politikai ellenérzésből”?

 

Rh: Minden Dunakeszi városi hozzájárulást megszavaztam, ami oktatási vagy nevelési intézmény bővüléséről szólt a város területén.

 

Hh: Azt állítja ez az írás, hogy nem szavazta meg a balatoni telket.

 

Rh: A balatoni telek vásárlást, valóban nem szavaztam meg, azért mert az nem szolgálja a dunakeszi gyerekek érdekét, mindaddig, amíg a városon belül nincs elég hely az óvodákban és iskolákban. Amíg ezeket a problémákat nem oldjuk meg a városban, luxuskiadás 150 millióért telket vásárolni a Balatonon és további több száz milliót költeni, arra, hogy ott majd valamikor nyaraló épülhessen. Ráadásul ez a telek, néhány évvel ezelőtt, majdnem fele áron 85 millióért cserélt gazdát.

 

Hh: Olvasható továbbá ugyan ebben a cikkben, hogy „Az elmúlt években számos új intézmény épült, vagy bővült új épületrésszel.” Mik azok, amik épültek?

 

Rh: Tudomásom szerint, az elmúlt évtizedben új oktatási intézmény nem épült, egy bölcsödén és az egyházi óvodán kívül, viszont mára csak 1 középiskolája maradt a városnak, miután a több évtizedes múltra visszatekintő Gárdonyit bezárták. Amíg Vácot 8 középiskola van, addig Dunakeszin a középiskolás gyermeknek ingázniuk kell, hogy tanulhassanak. Azaz állítás igaz, hogy több intézmény felújításra került és volt olyan is, ami új épületrésszel bővült, ezeket mindig meg is szavaztam, de véleményem szerint ez még mindig nem fedi le az igényeket. Alátámasztja ezt, hogy minden évben külön szavazunk arról, hogy a törvényben meghatározott létszámon felül is lehessen felvenni gyerekeket, az óvodákba. Sajnos arról is szoktunk szavazni, hogy helyhiány miatt elutasítjuk a gyerekek bölcsődei felvételét. Az iskolai férőhelyhiányt mi sem bizonyítja jobban, mint az iskolai konténertantermek elhelyezése. Sajnos az Alagligeti, iskola sem biztos, hogy megoldja ezt a problémát, mert az átadásával párhuzamosan a Szent István bezárásra kerül és a felújítását követően ma még nem lehet tudni, hogy mi lesz funkciója.

 

A mi frakciónk előterjesztette ugyan, hogy a város csak akkor járuljon hozzá az ideiglenes bezáráshoz, ha a felújítást követően általános iskolaként működik tovább, de ezt a Fideszes többség leszavazta.

 

Hh: Tényleg úgy érzi-e, hogy az Ön érdeme is az új iskola építése?

 

Rh: Igen, és minden magyar állampolgáré Záhonytól-Sopronig, hiszen állami forrásból a magyar embere adójából építi Mészáros Lőrinc. Én eddig is minden városi döntéssel egyetértettem és megszavaztam, ami lehetővé tette az iskola építését és a jövőben is így fogok tenni.

 

Hh: Szintén ez az írás állítja, hogy Erdész Zoltán ötlete volt, hogy ne temető tartalék terültén épüljön az új óvoda és, hogy Ön ellopta ezt az ötletet. Mi ebből az igazság?

 

Rh: Ezzel szemben az igazság az, hogy már tavaly március 26-án volt egy előterjesztés, mely szerint pályázik a város a temető tartalék területén létesítendő új óvoda és bölcsődei forrásokra. Bár akkor is megszavaztam az előterjesztéseket, de jeleztem, hogy az a terület nem legmegfelelőbb helyszín, és azt javasoltam, hogy Alagliget közelében keressünk megfelelő ingatlant, akár vásárlás útján is.

 

szerkesztőségünkből

 

 

 

 

 


További hírek

  A Szijjártó-kedvenc Dzsudzsák focista is nagykövet lett
2023. 01. 30. 13:17 hirhatar.hu
  A havi 10 000 dolláros honoráriumért Orbánt dicsőítő amerikai újságíró átírta Orbán EU-t ekéző kijelentését
2023. 01. 30. 13:17 hirhatar.hu
  Megsemmisítette(?) a rendőrség a Schadl György páncélszekrényében talált titokzatos szexképeket is
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Ügynökmúlttal vádolják Dinnyés József
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Titkosszolgálati jelentés szerint találtak az ellenzéki kampányt segítő újabb egymilliárdot és egy svájci alapítványt
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Pénzről, jellemről
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Olcsóbb lesz a liszt elsejétől, de nem lesz benne nagy öröm
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Jogerősen pert nyert a DK politikusával szemben a Válasz Online
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Sorra felmenti a 45 év feletti tiszteket a honvédségnél a kaszinómágnás miniszter
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu
  A DK, mint Noé bárkája: most a volt párbeszédes Kocsis-Cake Olivio kapaszkodott fel
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport