DUNAKESZI HÍRHATÁR - Dunakeszin nem luxus beruházásokra van szükség

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2019.04.25.
 Csütörtök
Ma Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
   EUR árfolyam
   322,12 Ft
   CHF árfolyam
   283,28 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 06. 09. 15:39     


Dunakeszin nem luxus beruházásokra van szükség
A napokban megjelent egy írás az Dunakesziek adójából fenntartott pártpropaganda oldalon, amiben Radnóti Henrik ellenzéki képviselőt, próbálják lejáratni. Mivel köztudott, hogy az említett „sajtó” messze áll a korrektségtől, megkérdeztük magát a képviselőt, mi az igaz az írásból.

Hírhatár: Honnan veszi a cikk ezeket az információkat, megkérdezték Önt ezekről?


Radnóti Henrik: Ez egy politikai rosszindulatból létrejött írás, ami többségében hazugság, vagy kitaláció. Ezzel sikerült magukat a hírhamisító köztévés Papp Dániel szintjére leküzdeni. De tudjuk, hogy a Fideszes városvezetés zsebújságjáról van szó, akik mindenáron megakarják szolgálni a havi közel egymillió forint adófizetői pénzt.

 

Hh: Mik azok a fejlesztések, amiket nem szavazott meg, idézem, „pusztán politikai ellenérzésből”?

 

Rh: Minden Dunakeszi városi hozzájárulást megszavaztam, ami oktatási vagy nevelési intézmény bővüléséről szólt a város területén.

 

Hh: Azt állítja ez az írás, hogy nem szavazta meg a balatoni telket.

 

Rh: A balatoni telek vásárlást, valóban nem szavaztam meg, azért mert az nem szolgálja a dunakeszi gyerekek érdekét, mindaddig, amíg a városon belül nincs elég hely az óvodákban és iskolákban. Amíg ezeket a problémákat nem oldjuk meg a városban, luxuskiadás 150 millióért telket vásárolni a Balatonon és további több száz milliót költeni, arra, hogy ott majd valamikor nyaraló épülhessen. Ráadásul ez a telek, néhány évvel ezelőtt, majdnem fele áron 85 millióért cserélt gazdát.

 

Hh: Olvasható továbbá ugyan ebben a cikkben, hogy „Az elmúlt években számos új intézmény épült, vagy bővült új épületrésszel.” Mik azok, amik épültek?

 

Rh: Tudomásom szerint, az elmúlt évtizedben új oktatási intézmény nem épült, egy bölcsödén és az egyházi óvodán kívül, viszont mára csak 1 középiskolája maradt a városnak, miután a több évtizedes múltra visszatekintő Gárdonyit bezárták. Amíg Vácot 8 középiskola van, addig Dunakeszin a középiskolás gyermeknek ingázniuk kell, hogy tanulhassanak. Azaz állítás igaz, hogy több intézmény felújításra került és volt olyan is, ami új épületrésszel bővült, ezeket mindig meg is szavaztam, de véleményem szerint ez még mindig nem fedi le az igényeket. Alátámasztja ezt, hogy minden évben külön szavazunk arról, hogy a törvényben meghatározott létszámon felül is lehessen felvenni gyerekeket, az óvodákba. Sajnos arról is szoktunk szavazni, hogy helyhiány miatt elutasítjuk a gyerekek bölcsődei felvételét. Az iskolai férőhelyhiányt mi sem bizonyítja jobban, mint az iskolai konténertantermek elhelyezése. Sajnos az Alagligeti, iskola sem biztos, hogy megoldja ezt a problémát, mert az átadásával párhuzamosan a Szent István bezárásra kerül és a felújítását követően ma még nem lehet tudni, hogy mi lesz funkciója.

 

A mi frakciónk előterjesztette ugyan, hogy a város csak akkor járuljon hozzá az ideiglenes bezáráshoz, ha a felújítást követően általános iskolaként működik tovább, de ezt a Fideszes többség leszavazta.

 

Hh: Tényleg úgy érzi-e, hogy az Ön érdeme is az új iskola építése?

 

Rh: Igen, és minden magyar állampolgáré Záhonytól-Sopronig, hiszen állami forrásból a magyar embere adójából építi Mészáros Lőrinc. Én eddig is minden városi döntéssel egyetértettem és megszavaztam, ami lehetővé tette az iskola építését és a jövőben is így fogok tenni.

 

Hh: Szintén ez az írás állítja, hogy Erdész Zoltán ötlete volt, hogy ne temető tartalék terültén épüljön az új óvoda és, hogy Ön ellopta ezt az ötletet. Mi ebből az igazság?

 

Rh: Ezzel szemben az igazság az, hogy már tavaly március 26-án volt egy előterjesztés, mely szerint pályázik a város a temető tartalék területén létesítendő új óvoda és bölcsődei forrásokra. Bár akkor is megszavaztam az előterjesztéseket, de jeleztem, hogy az a terület nem legmegfelelőbb helyszín, és azt javasoltam, hogy Alagliget közelében keressünk megfelelő ingatlant, akár vásárlás útján is.

 

szerkesztőségünkből

 

 

 

 

 


További hírek

  Tuzson Bence nem magára szavazott!
2018. 04. 08. 11:51 dunakeszi-hirhatar.hu
  BRÉKING!!! Összeálltak a pártok Dunakeszin
2018. 04. 06. 12:32 dunakeszi-hirhatar.hu
  Dunakeszi civilek megnevezték az esélyes jelöltet
2018. 04. 02. 21:45 dunakeszi-hirhatar.hu
  Dunakeszi plakátháború
2018. 03. 27. 20:56 dunakeszi-hirhatar.hu
  Dunakeszin járt Simicska?
2018. 03. 26. 18:17 dunakeszi-hirhatar.hu
  Orosz kézbe kerülhet a Dunakeszi Járműjavító
2018. 03. 21. 14:37 dunakeszi-hirhatar.hu
  Tízes lista lesz Dunakeszin
2018. 03. 06. 00:48 dunakeszi-hirhatar.hu
  Erős a kormányváltó egység Dunakeszin
2018. 03. 01. 14:38 dunakeszi-hirhatar.hu
  Dunakeszi a DK új szóvivője
2018. 02. 07. 13:49 dunakeszi-hirhatar.hu
  Rájuk szavazhat Dunakeszin
2018. 01. 31. 08:05 dunakeszi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport